Искам да споделя информация почерпена от личния ми опит и три години ходене по мъките. Аз съм от Варна и имам ендокринно заболяване, което доведе до необходимостта от инвитро процедура. "Светилото" доцент Маркова прави половин годишни неуспешни опити и ме лекува като нейна частна пациентка в "Майчин дом - Варна", без да се досети, може би умишлено да ме изпрати при ендокринолог. След като не постигна никакво подобрение ми заяви, че нямам никакви шансове да забременея, дори с инвитро процедура. Слава Богу, че не я послушах и след като се съвзех от шока и депресията, пристъпих към изследвания и стимулация за инвитро (добре, че същата доцентка вече не оглавява инвитро екип в АГ болница!) За мой лош късмет се насочих към клиника "Олимед" във Варна, където освен любезно отношение и високи цени не видях никакъв професионализъм у лекарите, никакво съгласуване на действията, мненията и терапията им, подхвърляха ме от лекар на лекар в зависимост от това кой е на смяна и след три опита - човек в отчаянието си се лови и за сламка - се отказах. Лекарите от "Олимед" определено не знаеха какво да правят и това ми коства много напразни надежди, разочарования и не на последно място крупна сума пари!
Благодаря на съдбата, че събрах сили да продължа с опитите и отидох в Плевен в клиника по имунология и репродуктивна медицина оглавявана от доцент Е. Конова. Много скоро осъзнах огромните разлики в квалификацията на лекарите във Варна и Плевен, изключително добрата техническа база в Плевен, изключително добрата подготовка и компетентност на всички професионалисти там, които работеха в пълен синхрон и екип - имунолог, ендокринолог, гинеколог и ембриолози. Там ми направиха изследвания, които във Варна - за съжаление и ужас не се правят поради незнание или поради липса на медицинско оборудване. Забременях от първия опит, а процентът на успеваемост, който дава тази клиника е над 80%! Дължа щастието си на целия екип изключителни професионалисти и в частност на доцент Конова - имунолог, на доктор Алкан Емин - гинеколог, доктор Катя Тодорова - ендокринолог и не на последно място на доктор Тодор Първанов - психиатър и психотерапевт.
Цялото ми семейство им е благодарно от сърце и задължено завинаги!
Моят съвет към всички жени с репродуктивни проблеми е да не губят надежда, да не изразходват сили, време и финансови средства при съмнителни специалисти, а да потърсят помощ в тази клиника в град Плевен.