0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Искам да споделя информация почерпена от личния ми опит и три години ходене по мъките. Аз съм от Варна и имам ендокринно заболяване, което доведе до необходимостта от инвитро процедура. "Светилото" доцент Маркова прави половин годишни неуспешни опити и ме лекува като нейна частна пациентка в "Майчин дом - Варна", без да се досети, може би умишлено да ме изпрати при ендокринолог. След като не постигна никакво подобрение ми заяви, че нямам никакви шансове да забременея, дори с инвитро процедура. Слава Богу, че не я послушах и след като се съвзех от шока и депресията, пристъпих към изследвания и стимулация за инвитро (добре, че същата доцентка вече не оглавява инвитро екип в АГ болница!) За мой лош късмет се насочих към клиника "Олимед" във Варна, където освен любезно отношение и високи цени не видях никакъв професионализъм у лекарите, никакво съгласуване на действията, мненията и терапията им, подхвърляха ме от лекар на лекар в зависимост от това кой е на смяна и след три опита - човек в отчаянието си се лови и за сламка - се отказах. Лекарите от "Олимед" определено не знаеха какво да правят и това ми коства много напразни надежди, разочарования и не на последно място крупна сума пари!
Благодаря на съдбата, че събрах сили да продължа с опитите и отидох в Плевен в клиника по имунология и репродуктивна медицина оглавявана от доцент Е. Конова. Много скоро осъзнах огромните разлики в квалификацията на лекарите във Варна и Плевен, изключително добрата техническа база в Плевен, изключително добрата подготовка и компетентност на всички професионалисти там, които работеха в пълен синхрон и екип - имунолог, ендокринолог, гинеколог и ембриолози. Там ми направиха изследвания, които във Варна - за съжаление и ужас не се правят поради незнание или поради липса на медицинско оборудване. Забременях от първия опит, а процентът на успеваемост, който дава тази клиника е над 80%! Дължа щастието си на целия екип изключителни професионалисти и в частност на доцент Конова - имунолог, на доктор Алкан Емин - гинеколог, доктор Катя Тодорова - ендокринолог и не на последно място на доктор Тодор Първанов - психиатър и психотерапевт.
Цялото ми семейство им е благодарно от сърце и задължено завинаги!
Моят съвет към всички жени с репродуктивни проблеми е да не губят надежда, да не изразходват сили, време и финансови средства при съмнителни специалисти, а да потърсят помощ в тази клиника в град Плевен.
*
Re: Къде да се подложим на инвитро процедура
« Отговор #1 -: Януари 01, 2009, 17:45:33 pm »
Julieta, поздравления за това, че си сбъднала мечтата си, поздравления и за екипът на КИРМ в Плевен за това, че е върнал радостта във вашият дом! Дай Боже повече такива положителни теми!

Но ...
Нещо ме смущава в темата ти:
1. Това е първият ти пост като регистриран потребител, в това няма лошо да благодариш на лекарите, които са ти помогнали, но някак си в цялата тази история повече ми изплува на преден план желанието ти да компроментираш други екипи;
2. Екипът на АГ-Варна, който слагаш под общ знаменател на всички екипи във Варна (пиши по-конкретно все пак), че нямат знания или апаратура е един от няколкото екипа в България с най-добро оборудване, най-подготвени и ДОКАЗАНИ специалисти и в областта на инфертилитета и клиничната ембриология, с една от най-високите успеваемости и да подчертая дебело - екипът от АГ- Варна, обучавал част от специалистите в Плевен!
3. Спокойно можеш да махнеш кавичките на доц. Маркова, защото тя наистина е светило в областта на акушерството и гинекологията, особено в областта на репродуктивното здраве - вярвай ми имам опит и като член на екипа на Зачатие и нейна пациентка, и това не е само мое мнение а и на много хора около мен - и специалисти, и пациенти!
4. Дано да греша, но темата ми се струва малко тенденциозна ! Правила си няколко опита и чак след като си успяла откриваш Зачатие, появяваш се от нищото и раздаваш правосъдие.

Честита Нова година!
« Последна редакция: Януари 01, 2009, 19:14:49 pm от cygnus »
*
« Отговор #2 -: Януари 01, 2009, 21:29:23 pm »
.... Забременях от първия опит, а процентът на успеваемост, който дава тази клиника е над 80%! .....
Резултати от IVF процедури (април 2007 – 27 ноември 2008)
Общ брой цикли                        192   (155 недонорски и 37 с донорски яйцеклетки)         
Общ брой трансфери                188            
Общ процент трансфери, довели до
бременност                        47,34%            
Свежи ембриони от недонорски
яйцеклетки                                <35    35-37    38-40   41-42   >43
Брой цикли - 155                        104  27   18   3   3
Брой трансфери завършили с бременност - 61   49      8    3   0   1
Брой цикли завършили с раждане - 16         13      3    0      0   0
Брой канселирани цикли                         0      1    2   0   1
Имплантация %                              46.2%  29.6%    17%   0   0
Брой бременности с близнаци                 7      1    0   0   0
Текущи бременности - 25                         22   2    1   0   0
Бременности завършили със
спонтанен аборт - 19                          13   3    2   0   1

Изготвил: Нина Айвазова, Ембриолог
Утвърдил: Доц. д-р Емилияна Конова, д.
          Управител МЦ КИРМ - Плевен

Източник: http://www.ivfpleven.com/index.php?l=94

« Последна редакция: Януари 01, 2009, 21:36:38 pm от ddnchv »

благодаря Ви д-р Александров
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #3 -: Януари 04, 2009, 12:30:31 pm »
...изследвания, които във Варна - за съжаление и ужас не се правят поради незнание или поради липса на медицинско оборудване. Забременях от първия опит, а процентът на успеваемост, който дава тази клиника е над 80%!...

Ето тука в тези изреченийца няма ама НИТО ЕДНА ВЯРНА ДУМА (с изключение на текста в синьо). Да не говорим че наистина точно д-р Емин е обучаван от така лесно заплютите специалисти от АГ-Варна. Иначе като цяло Сигнус ти е казала най-точно нещата. Напълно подкрепям мнението й.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
« Отговор #4 -: Януари 05, 2009, 17:28:49 pm »
Абе да пишат ако искат и 99% успеваемост. Не вярвам!!! Даже 50% успеваемост е доста сериозна цифра, на която също не вярвам. Средната успеваемост е около 30% в света. Смята се, че клиники с около 40-42% успеваемост са много добри. Кой каквото ще да ми пише и говори - това е положението. Явно тези цифри с успеваемости като 60% и нагоре са си за наивниците.
Споделям моето мнение, не искам да го налагам.
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #5 -: Януари 05, 2009, 19:19:57 pm »
Абе да пишат ако искат и 99% успеваемост. Не вярвам!!! Даже 50% успеваемост е доста сериозна цифра, на която също не вярвам. Средната успеваемост е около 30% в света. Смята се, че клиники с около 40-42% успеваемост са много добри. Кой каквото ще да ми пише и говори - това е положението. Явно тези цифри с успеваемости като 60% и нагоре са си за наивниците.
Споделям моето мнение, не искам да го налагам.

Хей, адаш  :D  :good_post:
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
« Отговор #6 -: Януари 10, 2009, 12:31:53 pm »
Много интересно изказване. Като че ли авторът Julieta101 смята, че ние тука сме сборище от 15918 малоумници и като някой дойде да ни напише нещо, веднага, ама на момента ще му повярваме. Вижте сега, и рекламата си има правила, не всеки я умее и не е толкова просто да си направиш реклама.
« Отговор #7 -: Януари 10, 2009, 12:38:14 pm »
Дебати по темата са излишни при изнесената статистина на сайта на плевенската клиника.
« Последна редакция: Януари 10, 2009, 12:51:44 pm от Ledena_luna »
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]