Момичета, всички тук много добре знаем колко е важно качеството на яйцеклетката, за да е успешна процедурата по Инвитро/ИКСИ. Мнението на водещите специалисти е категорично - за успешна процедура от първостепенно значение е "потенциала" на ембриона, разбира се това трябва и читав сперматозоид, но нека сега да се съсредоточим върху качеството на яйцеклетката!
Моля ви споделете мнения за подобряване на качеството: ( витамини, добавки, билки, лекарства, начин на живот - всичко за което сте чели, чули или приложили ...) Доколкото съм запозната времето за производство на яйцеклетката също е 3 месеца, както и за сперматозоидите. т.е би трябвало 3 месеца преди всеки опит да се внимава какво се консумра, пие, яде...( но не съм сигурна, ако някой е по-запознат - нека да сподели ) Примерно сега минаха празниците, по тяхно време сме консумирали алкохол, пушили ( някои ), това означава ли , че в следващите 1, 2 месеца може би не е добре да се правят опити.....
Направи ми впечатление, че през годината като че ли най-успешни бяха опитите в началото на есента, може би факта, че през лятото се приемат най-много витамини е оказало влияние...ако това е така, може би е добре да се приемат някакви витамини 2-3 месеца преди процедура....
Благодаря на всички предварително!