прибрах се. мина ми лапарото вчера. имам си диагноза най-накрая. ендометриоза. много и на всякъде. пикучен мехур, тръби, яйчници, матка...всичко е било покрито от гадната гад. кое повече, кое по-малко. док е останал изумен от количеството което е намерил. първа степен е била. изгорил е всичко което е подлежало на горене. каза че иска малко да ме полекува сега. съгласна съм. няма да споря повече с този човек...много
. предлага някакъв препарат депо-провера който го няма в бг (естествено) и сега се търси по света. било еднократна инжекция с три месечно действие. много приятна цена предположи док за туй нещо (100-150 долара). освен това било прогестеронов препарат и подозирам че няма чак такива тежки странични ефекти като золадекса и диферелина.
самото лапаро нямам представа колко време е траело. аз се будех от време на време колкото да си сменя позата. смътно си спомням посещението на персенска и мъжа ми. събудих се за повече към 16.30-17.00. болката беше като предменструална. доста поносима. дори не ми се наложи да пия обезболяващи. сега е все едно съм с адски тежка мускулна треска на корема. трудно сядам, ставам, дишам...бели кахъри. след няколко дни хич няма и да си ги спомням. освен ендометриозата е нямало никакви сраствания или други поражения. само ендометриозата което не че е малко. отношението на целия персонал беше страхотно естествено.
специални благодарности на
док и целия екип на клиниката естествено
на
каси която дойде лично да ме види макар че не бях за гледане
на
ултра, фанчето, заека и манхатън които честичко ме проверяваха по телефона и изживяха всичко заедно с мене
и не на последно място на
мари, стефито, куки, джазибейби, ндк, мели и анджи бейби (леле, хич не съм предполагала че на толкова хора им пука за мене
) които също ме мислеха и ми стискаха палци. благодарности и на всички други които са ми стискали палци от страни без да разбера дори.
в заключение - това беше важна крачка напред. щастлива съм че я оставих за накрая обаче защото ако бях започнала с лапарото щеше да се открие ендометриозата и нямаше да знам за всички останали проблеми за които сега знам.
още веднъж - мерси на всички за подкрепата - много добре ми дойде