0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 35
« Отговор #280 -: Февруари 02, 2009, 11:09:18 am »
Здравейте, хубава седмица и прекрасен месец ви желая!!!

Усещате ли вече бебенцата си и от кой месец започнахте да ги усещате? Какво е усещането?

Знам, че е още малко рано за мен, ама нямам търпение вече  :D
« Отговор #281 -: Февруари 02, 2009, 11:17:55 am »
Мидж, не е ранко никак.  :lol: Аз с миналата бременност усетих първите движения на бебето точно в 15 г.с. Сега госпожиците благоволиха да се размърдат по-отчетливо чак в 17 г.с., но съм чувала, че с предна плацента се усещало по-късно бебето, а моите и двете са такива. Първите движения се усещат като пърхане, погалване с перце отвътре. Ритничета започнах да усещам по-късно - в 19, 20 г.с. Сега вече постоянно мърдат - усещат се и по-малките движения, защото бебета са вече по-големшки.
  09.11.2007
*
« Отговор #282 -: Февруари 02, 2009, 11:26:32 am »
За пръв път усетих балбукането и пърхането към 15-16г.с.А ясни ритничета усетих в края на 17г.с. и определено бебчо е доста активен и си спазва режим за мърдането  :P,сутрин и вечер по едно и също време.Дори се вижда как се деформира корема ми  :D.
*

Aubergine

« Отговор #283 -: Февруари 02, 2009, 12:02:09 pm »
Аз не го усещам. Имах някакво бълбукане онази нощ, но реших, че е чревен пасаж.
И гърдите нещо не си усещам като преди, но нямам нерви да се притеснявам за това.
*
« Отговор #284 -: Февруари 02, 2009, 12:15:32 pm »
Аз един два пъти през деня усещам нещо като гъделичкане ама незнам дали това е бебчо,нали ми е за първи път.Патладжанче и аз тези гърди ту  ги усещам   ту не  ,хайде стига сме ги мислили :lol:
*
« Отговор #285 -: Февруари 02, 2009, 12:26:33 pm »
И аз усетих нашата госпожица сравнително рано - 16-17 та г.с., въпреки че д-р Димитрова ми каза да очаквам към 20-та! Ама тя беше много бурна от самото начало, дори ясно си я усещах, не само гъделичкане. Мога да го сравня с плуване, гмуркане вътре в корема ми, така го усещах. Наистина е различно, с колкото мами съм говорила, така че няма нищо притеснително, дори да го усетите по-късно :wink:
*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
« Отговор #286 -: Февруари 02, 2009, 13:35:12 pm »
Момичета, да ви питам, от утре сме вече при д-р Сигридов, каква е цената на първия преглед при него да знам, че сме малко преди заплата, да сме подготвени  :).
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #287 -: Февруари 02, 2009, 13:43:03 pm »
Силве, първият и всеки следващ преглед при д-р Сигридов струва 30 лв.

*
« Отговор #288 -: Февруари 02, 2009, 14:20:42 pm »
Много внимание има обръщате на тези гърди.като се замисля-премина много болезнения период.Сега от време на време са ми по напрегнати и чувствителни,а през повечето време-нищо особено не чувствам(освен,че повече ми тежат  :lol:).
Да ви се похваля-днес си купих първия лосион против стрии за бременни,на Авент е.До сега се мажех след баня с обикновен лосион за тяло.По-нататък ще пиша какви са ми отзивите.За сега мога да кажа,че не е мазен,бързо попива и няма силен аромат.
*

silvanchence

• 1971
« Отговор #289 -: Февруари 02, 2009, 14:37:41 pm »
Мерси, Злати!
Аз още никакви хормони не съм си пускала, само ПКК и цереактивен протеин, но предполагам, че сега на прегледа ще ми кажат какво да направя.А предния път ме прегледа д-р Персенска и ми каза да спирам всичко от този понеделник, но като чета тук за утрогестана, ще взема да си го продължа поне докато питам д-р Сигридов какво ще каже.

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*
« Отговор #290 -: Февруари 02, 2009, 15:25:59 pm »
Аз за първи път усетих пърхане в началото на 19г.с. като сега вече за 2 седмици доста бързо наякна и усещам доста по силно побутване и превъртане.Чувството е невероятно... :)

« Отговор #291 -: Февруари 02, 2009, 15:41:18 pm »
Аз не го усещам. Имах някакво бълбукане онази нощ, но реших, че е чревен пасаж.
И гърдите нещо не си усещам като преди, но нямам нерви да се притеснявам за това.

Мда, няма да е от червата. :D
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #292 -: Февруари 02, 2009, 18:07:36 pm »
Силве, спокойно спирай лекарствата. Аз доколкото си спомням ние с теб сме май с един ден разлика. Аз утре слагам последния утрогестан, а фолиевата и аспирина Сигридов ми каза да ги спра в 14-та седмица, което е след няколко дни. Аз, обаче мисля да си пия фолиева защото ми се очертава анемия, а желязото се усвоява по-добре ако се пие успоредно с него и фолиева. А ти не си ли се записала вече на ЖК? Те там ще ти пуснат доста изследвания, но и Сигридов ще ти ги каже. Споко. :D

*
« Отговор #293 -: Февруари 02, 2009, 18:15:03 pm »
Момичета, как си взимате изследванията от ТК? В кабинета ЖК ли?
На мен д-р Ташков ми каза да му звънна по тлф и ми каза, че са наред, но д-р Сигридов иска да ги види. Да отида утре до кабинета ЖК да пробвам да ги взема  :ask: Вие как процедирате?
*

Aubergine

« Отговор #294 -: Февруари 02, 2009, 18:25:32 pm »
Жабче беше писала, че може да се преснимат. Аз не съм снимала, всъщност така и не разбрах какви точно са, защото влязох в болницата и ми правиха наново всичко. Иначе предполагам, че отиваш в кабинета и ги искаш.
*

silvanchence

• 1971
« Отговор #295 -: Февруари 02, 2009, 19:36:01 pm »
Момичета, какво правите за киселините, на мен по принцип стомаха не ми е добре и преди от време на време имах такива проблеми.Но сега предполагам от постоянното гадене и повръщане така се е раздразнил, че почти през ден имам и се чудя вече какво да ям.Избягвам сока от праскови и портокал, лютеница, руска салата, доматени пюрета и още някои неща.Но днес от картофена супа на дон домат място не мога да си намеря, от какво в нея се раздразних, не ми стана ясно.

09.04.2009 г.
« Отговор #296 -: Февруари 02, 2009, 19:51:01 pm »
започни да намаляш количеството, забелязала съм че киселини се появяват и от по-голямо(обичайното за преди)количество.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*
« Отговор #297 -: Февруари 02, 2009, 19:59:56 pm »
Силве, за киселините съвсем спокойно можеш да взимаш Talcid, те се едни хапчета за смучене и имат вкус на тебешир, и доколкото съм чувала нямат противопоказност при бременни. много странно, че при тебе тия гадове се появяват толкова рано, поне при мен се появиха отскоро и аз си го обяснявам с това, че корема ми вече притиска дванадесетопръстника и затова..
Мидж, поискай си на акушерките да си преснимаш изследванията, предполагам няма да имат нищо против, аз поне така правя :wink:
*
« Отговор #298 -: Февруари 02, 2009, 20:03:42 pm »
Благодаря ви! Така ще пробвам - от кабинета да ги взема. Утре ще пиша става ли.

Приятна вечер на всички!
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #299 -: Февруари 02, 2009, 20:08:50 pm »
  Момичета,аз пък от утре излизам в болнични.Стига съм работила.Знам,че е рано за мен,ама работата ми е напрегната пък и тоя грип дето се задава...Пия само фолиева,рано ми било за витамини още.Изследванията ми за сега са в норма.Напълняла съм 7 килограма(което си е множко за мен).Препоръките на доктора от ЖК,че след месец ще ми изпишат витамини по схема.Още една седмица и спирам утрогестана.Ми,това е при мен за сега-почивка и пълноценна храна.На всички желая най-вече здраве и леки бременности!