0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Мнения на Birdie- деца от 0 до 12 месеца (6 част)
« Отговор #480 -: Март 04, 2009, 22:38:40 pm »
Здравейте д-р Бърди! Искам да попитам относно въвеждането на глутена.Зная че Вие препоръчвате глутенът да се въвежда след 10-11 месец, но според някои нови изследвания,цитирани в един друг форум, късното въвеждане на глутена, а именно след 10-11 мес., може дори да бъде по- опасно от ранното му въвеждане(преди 6 мес.). Дали има нещо вярно в това твърдение?
Благодаря предварително!
*

naiema

• 998
  • Да бъдем силни и последователни в борбата!
« Отговор #481 -: Март 04, 2009, 23:23:06 pm »
Ще бъда извън форумите до около 15-20/03/2009.
Искрено се надявам да използвате тези дни за почивка!
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #482 -: Март 04, 2009, 23:58:54 pm »
Ммм...не.
Ще работя. Има епидемия тук и много работа.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*
« Отговор #483 -: Март 09, 2009, 09:56:34 am »
Здравейте д-р Бърди.Едното от бебетата ми от около 10 дни започна да отказва млякото храним се с Хумана 1.Гладна е започва да яде хапва около 20 грама и започва да се отвращава даже се опитва да го повърне нарочно.Храним се насила в продължение на около час и едвам изяжда около 80 грама.Помислихме че е от млякото и и взехме розов Хип но и с него е същото.Незнам какво да правя моля посъветвайте ме.  Да попитам и за другата давам и по 120 гр. и иска още направих и следващата доза от 150 и си го изяде цялото мога ли да и го увелича при положение че е на 2 месеца и 8 дни.Забравих да кажа че сме изцяло на АМ.
« Последна редакция: Март 09, 2009, 10:06:18 am от rila »
*

chapla

• 217
  • хубавица-умница
« Отговор #484 -: Март 11, 2009, 14:02:40 pm »
Здравейте, Докторе! Знам, че ви няма тези дни, но искам да споделя с вас мнението на един педиатър по повод Превенар 8O "Питах го и за тази ваксина Превенар,много се бях запалила,категорично я отхвърли и каза,че все още не е много навлязла и доказана като такава,а и че има странични ефекти.Каза също ако има нужда,че може да се сложи,но предимно на деца на които вече е доказано,че са по-болнави и предразположени към всички тези болести.Както и преди съм казвала,важното е да вярваш на лекаря и всичко ще е наред.Аз му вярвам,е чета и странично какво пише в интеренет,но досега не ми е давал основание за съмнение." Това се е случило с едно момиче от друг форум, след като споделих, че съм сложила Превенар да детето си. А моята педиатърка не знаеше къде точно да бията ваксината, как може да са толкова невежи тези доктори, просто съм изумена!!!
"Всяко родено дете е доказателство, че Бог не се е отказал от нас!" Рабиндранат Тагор
*

Birdie

• 11040
« Отговор #485 -: Март 11, 2009, 15:55:07 pm »
Превенар се ползва вече 8-9 години.Коментарите в това отношение са несъстоятелни.
Ваксината няма странични ефекти, освен леки локални за ден,два.
Превенар е задължителна вакина в календарите на Всички Европейски страни и САЩ-ето погледнете напр на страницата на euvac-"PCV7" е символа за Превенар.

http://www.euvac.net/graphics/euvac/vaccination/germany.html
http://www.euvac.net/graphics/euvac/vaccination/austria.html
http://www.euvac.net/graphics/euvac/vaccination/france.html
http://www.euvac.net/graphics/euvac/vaccination/unitedkingdom.html

"Вярата" е хубаво нещо, но и опасно нещо.
Ние "вярвахме" на "другарите" 60 години. После пък се оказа че "грешно" сме вярвали и че нещата даже не са за вярване.
Изход? ...няма такъв. Вярата е индивидуален аргумент за защита на опасните оптимисти.
Песимистите имат Бог.
« Последна редакция: Март 11, 2009, 17:16:30 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #486 -: Март 11, 2009, 17:09:34 pm »
Здравейте, Докторе!

Съвместими ли са Zinnat 0.50mg 2x1 и Mycomax 1т. еднократно с кърмене?

*

Birdie

• 11040
« Отговор #487 -: Март 11, 2009, 17:21:29 pm »
Да-Миконазола е група L2-тоест "сигурен" по отношение на кърменето.
Sir Alec Guinness
*

Pliska

« Отговор #488 -: Март 11, 2009, 17:38:21 pm »
Здравейте Докторе,
на дъщеря ми, която е на 1г. и 2 месеца в четвъртък поставихме ваксина Priorix, сляд което по тялото й започнаха да се появяват малки пъпчици, които се увеличаваха. Така до неделя когато от следобедния си сън тя се събуди с огромни червени петна по цялото тяло, подути очички. Заведохме я на преглед, диагнозата е уртикария, биха й Дексаметазолин(мисля че така се казваше, отоците спаднаха, петната поизбледняха. На следващият ден се случи същото, макар и в по-лека степен, без подуването. Поуспокоиха се петната само с Фенистил капки 3*8 к., но след като мине известно време пак се зачервяват и се увеличават дори. На въглехидратна диета е по препоръка на личния лекар.
Интересува ме може ли това да е реакция от ваксината или е алергия на хранителна основа според Вас! Добро ли е предписаното лечение с Фенистил?
Много съм притеснена!
Благодаря Ви!
*
« Отговор #489 -: Март 11, 2009, 17:44:11 pm »
Да-Миконазола е група L2-тоест "сигурен" по отношение на кърменето.

Това кое от двете лекарства е?

*

naiema

• 998
« Отговор #490 -: Март 12, 2009, 19:08:50 pm »
Д-р Birdie,липсвахте ни! :bighug: Овладяхте ли епидемията в Гърция?Грип или нещо друго?
Лека вечер!
« Отговор #491 -: Март 13, 2009, 19:26:45 pm »
Здравейте, Д-ре
Случайно се зачетох в темата и реших да Ви попитам за Вашето мнение във връзка с храненето на дъщеря ми, тя се роди 4100 кг, изписана е 3950, още от болницата я захраниха с АМ (Фризолак), а понеже аз имах малко кърма, се наложи и след изписването да продължа с дохранването с АМ-а, като първо винаги преди хранене я кърмя и от двете гърди. Дохранвам с по около 50 мл без първото сутрешно хранене (то е само от кърма, защото тогава гърдите са пълни и тя се наяжда така, че да направи пауза от 3,5 - 4 часа). Сумарно за 1-я си месец качи от 3950 на 5400, като първите 10 дни наддаването беше само 130 грама, но след това компенсира.
В момента тя е на 49 дни и на последното мерене се оказа, че е наддала за 13 дни 200 грама, което според лекарката било много малко за нея и това, че съм додавала само по 50 мл е била причината и непременно да увелича на 100 мл добавката(общо според нея сега трябва тя да изяжда 150 мл на хранене.(за 6 хранения)- това не е ли много за бебе на тази възраст?), Въпросът ми е- явно, че само кърмата не й стига, но наистина ли трябва толкова добавка да давам(- от 100 мл, защото вече два дни след меренето, тя на нито едно хранене не изяде цялата добавка от 100 мл, а пак изяжда средно по около 40-60 мл и то с доста настояване от моя страна и да се притеснявам ли, че за 13 дни наддаването в нейния случай е 200 грама...общо има 7 хранения- последното за деня е в 23.00- 23.30 ч.
Обмислях варианта да купя везна, да я меря преди и след кърмене, да видя какво количество изяжда от кърмата- Вашето мнение какво е? И по колко добавка да й давам?- много бих искала да е само на кърма, но ако няма как да се случи, поне да зная колко да додавам, така че да да наддава оптимално?
А ако наистина се наложи увеличаване на добавката, това ще се отрази ли, в това кърмата да намалее още?- много съм объркана вече....и не зная как да процедирам :(
И още нещо- лекарката иска да започна да й давам сок от ябълка- аз категорично мисля това да не го правя, предполагам разсъждавам правилно?
Благодаря предварително за мнението Ви.
« Отговор #492 -: Март 17, 2009, 17:29:30 pm »
Здравейте, докторе. Дъщеря ми е на 4 месеца. От малко повече от месец има разстройство, понякога е придружено със слуз, изхожда се по  няколко пъти на ден, понякога е оскъдно, но винаги е с доста течна консистенция.Личната лекарка каза, че най-вероятно е от зъби  :?, но зъби още не са и излезли  :?. Пуснахме и изследване за бактерии, излезе чисто. Междувременно лекувахме Мораксела Катаралис (изолирана от носен секрет)с Аугментин по 2 мл на 8 часа. Днес пи последно. Давах и няколко дни оризова вода, ефект никакакъв. Днес се зачетох за алергията към белтъка на крането мляко (на АМ е почти от раждането, още  не е захранена, на Нутрилон е)и се посочва като симптом и лющене на кожата, което го има и при нея, най-силно изразено е по гръбчето в областта към раменете, под мишниците и зад коленцата. От скоро я храня доста трудно, плаче и върти глава, минахме на 5-кратно хранене по 150 мл, не винаги успявам да я накарам да изяде цялото количество. Другата седмица ще я водим за контролно изследване на носния секрет и поставяне на Пентаксим, да искам ли направление за гастро-ентеролог и къде според вас да я заведа? Аз съм от Бургас, приятелка ми сподели, че са водили детенцето си във Варна и са много доволни от лекарката там? Благодаря Ви предварително за отговора.
« Последна редакция: Март 17, 2009, 17:43:45 pm от zaza »
« Отговор #493 -: Март 17, 2009, 23:50:45 pm »
Здравейте д-р Бърди! Искам да попитам относно въвеждането на глутена.Зная че Вие препоръчвате глутенът да се въвежда след 10-11 месец, но според някои нови изследвания,цитирани в един друг форум, късното въвеждане на глутена, а именно след 10-11 мес., може дори да бъде по- опасно от ранното му въвеждане(преди 6 мес.). Дали има нещо вярно в това твърдение?
Благодаря предварително!
Здравейте д-р Бърди! Понеже не получих отговор на въпроса си относно глутенът, си позволявам отново да ви напомня за него.
Благодаря предварително!
*

naiema

• 998
« Отговор #494 -: Март 18, 2009, 13:48:24 pm »
Ще бъда извън форумите до около 15-20/03/2009.
*
« Отговор #495 -: Март 21, 2009, 19:27:15 pm »
Здравейте д-р Бърди,

Интересува ме кога да поствим 3-та ваксина Превенар? Първите две са поставени съответно на 6 и на 8 месеца. Трябва ли да поставим и 4-та, ако да, кога?

Благодаря ви!
« Отговор #496 -: Март 22, 2009, 14:36:56 pm »
И аз искам да попитам за Превенар, акопоставя първата на 10 месеца, втората на 12 месеца, да поставям ли трета и кога?
Съжалявам за баналните въпроси, но бълг. педиатри не са наясно с тази ваксина, за съжаление.
*

chapla

• 217
  • хубавица-умница
« Отговор #497 -: Март 23, 2009, 11:43:37 am »
ЧЕСТИТА ПЪРВА ПРОЛЕТ, ДОКТОРЕ! ДА ВИ Е СВЕЖО НАСТРОЕНИЕТО И ПОВЕЧЕ ЩЪРКЕЛИ КРАЙ ВАС :P
"Всяко родено дете е доказателство, че Бог не се е отказал от нас!" Рабиндранат Тагор
*
« Отговор #498 -: Март 25, 2009, 12:03:25 pm »
Здравейте доктор Бърди ,дъщеря ми е на 5 месеца и нещо.От скоро започнахме да се захранваме и пропорционално с това забелязвам че по бузките и излизат нещо като петна ,които са посухи от останалата кожа и зачервени -приличат на лишеи.Мазах със судокрем,Ажен за нетолерантна кожа и себамед но не изчезват, а временно завяхват и пак се появяват .Дайте съвет
« Отговор #499 -: Март 25, 2009, 13:48:30 pm »
Добър ден д-р Бърди,така като нашата педиатърка не ни дава компетентни отговри,бих искала да ви задам няколко въпроса.Детето ми е на 5м и 15д. фонтанелата му е доста голяма,така си е от раждането,като казвам голяма 7см.на 5см.,до този момент не е започнала да се затваря.Пием по 5каптки Вигантол ойл,смесени в лъжичката с няколко капки АМ,сега ни изписаха чист витамин Д3,Трябва ли да се притеснявам за фонтанелата и по толкова капки ли трябва да даваме и правилно ли ги даваме?
Другия ми въпрос,на сина ми днес фонтанелата е съвсем леко подута,притеснително ли е?