Здравейте, Д-ре
Случайно се зачетох в темата и реших да Ви попитам за Вашето мнение във връзка с храненето на дъщеря ми, тя се роди 4100 кг, изписана е 3950, още от болницата я захраниха с АМ (Фризолак), а понеже аз имах малко кърма, се наложи и след изписването да продължа с дохранването с АМ-а, като първо винаги преди хранене я кърмя и от двете гърди. Дохранвам с по около 50 мл без първото сутрешно хранене (то е само от кърма, защото тогава гърдите са пълни и тя се наяжда така, че да направи пауза от 3,5 - 4 часа). Сумарно за 1-я си месец качи от 3950 на 5400, като първите 10 дни наддаването беше само 130 грама, но след това компенсира.
В момента тя е на 49 дни и на последното мерене се оказа, че е наддала за 13 дни 200 грама, което според лекарката било много малко за нея и това, че съм додавала само по 50 мл е била причината и непременно да увелича на 100 мл добавката(общо според нея сега трябва тя да изяжда 150 мл на хранене.(за 6 хранения)- това не е ли много за бебе на тази възраст?), Въпросът ми е- явно, че само кърмата не й стига, но наистина ли трябва толкова добавка да давам(- от 100 мл, защото вече два дни след меренето, тя на нито едно хранене не изяде цялата добавка от 100 мл, а пак изяжда средно по около 40-60 мл и то с доста настояване от моя страна и да се притеснявам ли, че за 13 дни наддаването в нейния случай е 200 грама...общо има 7 хранения- последното за деня е в 23.00- 23.30 ч.
Обмислях варианта да купя везна, да я меря преди и след кърмене, да видя какво количество изяжда от кърмата- Вашето мнение какво е? И по колко добавка да й давам?- много бих искала да е само на кърма, но ако няма как да се случи, поне да зная колко да додавам, така че да да наддава оптимално?
А ако наистина се наложи увеличаване на добавката, това ще се отрази ли, в това кърмата да намалее още?- много съм объркана вече....и не зная как да процедирам
И още нещо- лекарката иска да започна да й давам сок от ябълка- аз категорично мисля това да не го правя, предполагам разсъждавам правилно?
Благодаря предварително за мнението Ви.