Здравейте докторе!
Отново имам питанка. Давам на Ели по две капки вигантол след като минахме 5 кг, но миналата седмица един педиатър констатира че главичката и е много мека и отсече че се касае за начална форма на рахит. Тъй като в момента провеждаме едно лечение за кашлица, след него доктора иска да увеличим приема на вит. Д от 1х2-3 на 2х8-10 капки на ден. Майка ми пък се допитала до друг педиатър, който на свой ред категорично заявил,че даването на такова голямо количество от витамина може да ни доведе до по-голяма беля.
Как ще коментирате? Аз ще питам и личната, но ми се ще да чуя и вашето мнение.
Детето е много енергично и жилаво, вече се опитва да се надига само
, но в рамките на месец и нещо ми боледува за трети път от кашлица, която не се знае от какво е. Правихме две снимки, че на първата имаше сянка и според профила се установи че има увеличена тимусна жлеза. възможно ли е това и витамина да имат отношение към състоянието и?
Пихме зинат 2х 4мл, фенистил 3х7-8 капки, хидрокортизон с хлорамфеникол 2х 1 капка в нослето/въпреки огромното ми претеснение, щото в листовката пишеше да не се прилага при деца под 3г./ , калциев гликонат 2х2,5мл. Кашлицата затихва и пак се проявява, не е силна, дори на моменти си мисля, че е възможно да е провокирана от прах /въпреки че се старая да поддържам дома чист/.
Благодаря предварително!