0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
кухо яйце
« Отговор #20 -: Март 20, 2006, 15:16:55 pm »
z22 , нали все пак да не губя надежда :( може пък и да се е скрило някъде това ембрионче, а и мимозката да не губи,а ?
Иначе много ти балгодаря за подкрепата и информацията за абразиото :)
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
кухо яйце
« Отговор #21 -: Март 20, 2006, 15:23:06 pm »
ма как ще губите надежда,разбирасе че няма-ще вярвате до последно,че всичко ще се нареди.Аз съжалявам,че не поизчаках още малко ,преди да го махнат.При мен ембрион имаше,но нямаше сърдечна дейност.
 Стискам ви палци!
<br />
кухо яйце
« Отговор #22 -: Март 20, 2006, 15:55:20 pm »
Цитат на: Nina
И на мен ми е първичко. Как няма да се справиш, ще се. Нали все пак "кухо яйце" в някаква степен означава, че организма е отхвърлил не дотам добра бременност, което само по себе си е положително. А и нали ще изчакаш още малко, знаеш ли колко хора около мен са имали същите проблеми с бавно развитие и после се оказва, че нещата са се оправили. Стискам палци и на краката и кураж. То реването си е добро, да се отпуснеш малко, но когато е продължително не помага  :wink:
Хайде, горе главата.

Дано Нинче, дано се оправят нещата. Ще стискам палци и аз, както за себе си, така и за теб и за всички други бъдещи мами.
кухо яйце
« Отговор #23 -: Март 20, 2006, 16:00:23 pm »
Цитат на: z22
ма как ще губите надежда,разбирасе че няма-ще вярвате до последно,че всичко ще се нареди.Аз съжалявам,че не поизчаках още малко ,преди да го махнат.При мен ембрион имаше,но нямаше сърдечна дейност.
 Стискам ви палци!

Ще чакам, много даже ще чакам. Случват се всякакви чудеса. Лошото е, че трябва на чудеса да се надяваме, но така била казала природата...
*
кухо яйце
« Отговор #24 -: Март 20, 2006, 17:25:48 pm »
Момичета много съжалявам за случилото се. :cry:  
Миналата седмица за 2 ри път получих спонтанен аборт.
В началото на 7г.с, отидох на преглед да видим дали се е развило и дали се чува сърдечна дейност, но уви виждаше се само сака без ембрион и сърдечна дейност. Казаха ми кухо яйце, спираш всички хапчето и до 2 дни трябва да прокървиш, ще се изчисти само и няма да правим кюретаж.
При мен датата на последната ми менструация беше 24.01.
Още не съм прокървила обаче и това малко ме тревожи. :(
Чак в чевъртък съм на преглед, много се надявам да се изчисти само и да не се налага кюретаж.
Предният път прокървих по средата на 5 г.с. и плодния сак падна сам, но за по-сигурно ми направиха кюретаж. Не болеше, бях под упойка.
Единствено лошо, което се получи при мен е, че са ме престъргали с кюретата и ми се изтъни лигавицата след абразиото. Но пък забременях 2 месеца след аборта.

Аз вярвах, че този път ще стане и усещах, че всичко е наред, бях убедена, че чудото се е случило и много много тежко приех  лошата новината.  Но нямам друг избор освен да гледам напред, да събера сили и да се боря другия път да е успешен!
Дано всички успеем следващия път и никога вече не преживявме това разочарование.
*
кухо яйце
« Отговор #25 -: Март 20, 2006, 19:17:10 pm »
Момичета, толкова ми е мъчно за вас, дано нещата се оправят някак си. Но ако не - не губете надежда. Знам колко боли, аз имам 2 мисед аборта и знам колко трудно е човек просто да приеме нещата и да се примири със станалото. Но въпреки всичко, нищо не е загубено. В момента сте отчаяни, но надеждата и вярата в по-добро развитие на нещата следващия път, скоро ще се върне и ще опитате пак.
Elvi, не е лошо да отидеш при друг лекар, з-то не съм сигурна, че ще се изчистиш сама в 7 г.с. При първият ми мисед ембриона беше спрял развитието си две седмици преди да се разбере, че няма сърдечна дейност, но не прокървих въобще.  Налага се кюретаж в такива случаи.
*

Nina

• 2643
кухо яйце
« Отговор #26 -: Март 21, 2006, 09:37:37 am »
Elvi, аз не пия никакви хапчета освен Фолиева и се съмнявам, че ще ми прокърви, пък и предпочитам да ме види лекар и ако има нужда да ме изчисти, така че по-добре иди на лекар и ти.  Но аз както казах не се отчайвам, при положение, че за 10 дни ми е нараснало скачето двойно и е с идеална форма :) , може да се окаже, че наистина ми е доста закъсняла овулацията и твърде рано съм отишла още първия път на видеозон, абе изобщо аз съм непоправим оптимист :?  Може да е глупаво, но това е.
*

Nina

• 2643
кухо яйце
« Отговор #27 -: Март 21, 2006, 09:39:06 am »
Juli7, благодаря ти за подкрепата и на теб то желая успех :)
кухо яйце
« Отговор #28 -: Март 21, 2006, 10:15:48 am »
това че сакчето е пораснало незначи че нещото в него се развива.И моето беше с идеална форма,ама какво от това сърдечна дейност нямаше :(
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
кухо яйце
« Отговор #29 -: Март 21, 2006, 10:22:03 am »
при моят мисед сакчето също нарастваше добре до един момент, но вътре имаше едно много дребно ембрионче, което изобщо не растеше и изобщо не показа пулс.
обикновено при миседите се налага кюртаж, което е бърза и безболезнена процедура (прави се с упойка за 10 минути), но спестява много неприятности.

мъчно е, болно е, но се утешете с това, че природата просто регулира случайните хромозомни аномалии и се грижи да доведе на бял свят само здравички бебета - каквито ще бъдат вашите следващи бебенца!
горе главата и гледайте напред!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Nina

• 2643
кухо яйце
« Отговор #30 -: Март 21, 2006, 10:26:00 am »
tochica написа
това че сакчето е пораснало незначи че нещото в него се развива.

tochica,но не значи и че не се развива :) . Съжалявам за теб, но аз продължавам с оптимизма и ти желая успех :)
В сферата на съзнанието, онова, което човек смята за истина или е истина или става истина :)   :P
*
кухо яйце
« Отговор #31 -: Март 21, 2006, 11:17:47 am »
Нина, хубваво е че си оптимист и гледаш положително на нещата, но внимавай да не се надяваш прекалено много и ако ти кажат нещо лошо да не се разочароваш и да те заболи по-силно.
Аз като теб си мислех, че може да ми е късно овулацията или път по-късно да е станало оплождането, нали сперматозидите понякога живеят 4-5 дни и това да доведе до закъснение с 1 седмица.
Но гледам да не се надявам много много, че като вярвах този път и като бях убедена, че ще стане  - много по-тежко го преживях.
Вчера започна при мен тъмно кафяво зацапване и се надявам да почне да се чисти. Ще видим какво ще излезе на прегледа в четвъртък.
Ако не се изчисти ще ида на кюретаж, но хич не ми се иска, че слагах хепарин и не знам как ще е спре кръвта.

Jam, мерси за куража и пожеланията, дано всички си родим живи и здрави бебчета!
*

Nina

• 2643
кухо яйце
« Отговор #32 -: Март 21, 2006, 11:26:28 am »
Elvi, е аз няма да преобразувам оптимизма си в лудост. Започвам да усещам силни предменстуални болки, може и да ми дойде, вчера и онзи ден имах леко кафеникаво течение. Но след като ми дойде евентуално, пак ще отида на лекар, да ме погледне, да ми каже какви изследвния и хапчета трябва да взимам, ще си почина 3-4 месеца, като имам намеение да отслабна през първите 1-2, защото съм напълняла с 5 кг!!! После ще ходя на море с любимия и след това ще започнем пак ежедневния целенасочен секстормоз :)  
Еlvi, разбира се, че не съм толкова силна, вечра плаках :(, но осмислям нещата и се успкоявам, тук все пак има момичета с дългогодишни проблеми (които ще се разрешат), а аз съвсем скоро започнах опитите за бебе :)
*

Anonymous

кухо яйце
« Отговор #33 -: Март 21, 2006, 11:26:55 am »
не съм искала да те обидя просто споделих опит.Аз чаках месец преди да ме кюретират(заради некадърна докторка) и това беше голяма грешка,защото ми се беше получила сянка в матката и незнаеха от какво,3 пъти ме стъргаха.Колкото по навреме се прекъсне несполучливата бременност по добре и по бързо ще се въстановеш
кухо яйце
« Отговор #34 -: Март 21, 2006, 11:28:23 am »
аз съм госта
*

Nina

• 2643
кухо яйце
« Отговор #35 -: Март 21, 2006, 11:33:49 am »
ооо tochica не си ме обидила, глупости, напротив, ти споделяш неща, които аз до скоро незнаех и благодарение на този сайт и вас момичета научавам. Радвам се, че ми написа, а освен това не съм тънкообидна, а и разбирам, че в този форум емоциите понякога надделяват, което е разбираемо.
Успех точице :) , а аз ще разказвам какво ми се случва, защото може да е полезно на други момичета>
*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
кухо яйце
« Отговор #36 -: Март 21, 2006, 12:21:09 pm »
Нинче, няма какво повече да добавя след момичетата, просто искам да ти кажа, че мислиш много правилно и разумно, само така :D ако не се получи сега, следващия път всичко ще е наред :D
*
кухо яйце
« Отговор #37 -: Март 21, 2006, 12:47:41 pm »
Цитат на: Elvi

Единствено лошо, което се получи при мен е, че са ме престъргали с кюретата и ми се изтъни лигавицата след абразиото. Но пък забременях 2 месеца след аборта.

Елви, аз май имам същия проблем с престъргването и изтъняването на лигавицата. При мен след миседа ми правиха кюртаж, но имаше остатъци от бременноста и се наложи да се направи втори кюртаж.
Сега, 2 месеца след 2рия кюртаж, на 14ти ден лигавицате ми е само 4мм. Пия Дуфастон 2х1. ще правя още 1 УЗИ да видим дали се е повлияло....
Имаше и вариант да пия 1 цикъл протиозачатъчни за да се регулирали хормоните и от там и лигавицата. На мен честно казано хич не ми се пият протиозачатъчни... Пък и нещо не мога да си обясня как от противозачатъчните ще се възобнови лигавицата.
Ако някой има инфо по тази тема, ще се радвам да пише.

Въпроса ми е:
 - ?на теб нещо казвали ли са ти да пиеш за тази тънка лигавица. Как твоя лекар смята че може да се оправи този проблем.. и колко мм е твоята? Съжалявам че за 2ри път ти се е случило и бебчето не е успяло да се закрепи добре.
Но е възможно това да се е дължало на прогестеронова недостатъчност. Ти този цикъл пила ли си Дуфастон или не?

Нарочно не пиша тези въпроси на бележки, защото предполагам че може да се окажат полезни и за някое друго момиче.

На Мимоза и Нина, стискам палци всичко да е наред и добрите новини да не закъснеят. :crossfingers:
"Всичко идва навреме за този който умее да чака"

*
кухо яйце
« Отговор #38 -: Март 21, 2006, 13:26:59 pm »
Romini съжалявам мила, дано всичко се оправи с времето.
Доколкото се спомням на теб кюретажа ти беше на есен, при мен предния път се случи на 17. Окт.
Аз съм с ПКЯ и имах много дебела лигавица преди да забременея за 1ви път - 22 мм по време на овулация, бременна беше станала 27 мм, което до колкото съм чувала май не е мн. добре.
След кюретажа лекарят ми каза,че са ме престъргали и лигавицата ми по време на ову е 12 мм при бременността не ми казаха колко е.
На 7я ден след овуто направих изследване на Прогестерона и беше в горната граница и като имах + тест започнах да слагам вагинално утрогестан 2* 3. Биха ми и Прегнил и така не прокървих този път, но пък беше спряло развитието си  :cry:
Може би направих грешка, че избързахме с непазането след кюретажа, някой казват 6 месеца, други казат мин. 3, а аз чаках 2 месеца и това ми беше 1я цикъл с овулация. Навярно лигавицата не се е била възстановила и хормоните не са се регулирали.
Сега ще почиваме до септемри и ако имам овулцаия през времето до тогава, ще пия утрогестан  всеки месец след овуто.
Аз съм пила дълги години противозачатъчни и не се съгласих да пия след аборта. При мен те навредиха и не вярвам, че поагат за регулиране на хормоните и цикъл.
Нина, надявам се да не чакаш дълго и да стане следващия път бързо и успешно.
 За целенасочения секс тормоз - при мен и 2та пъти стана, когато най-малко очаквах и се стараех. 7 години мерих температури, 2,5 усилено правехме секс по график и точно когато сприрахме или се отказавах ставаше. И 2та пъти бяхме на екскурзия някъде  :wink:
Обичайте мъжете си и вярвайте в успеха, ще стане!!!!  :)
*

Nina

• 2643
кухо яйце
« Отговор #39 -: Март 21, 2006, 13:35:49 pm »
Elvi, май ще се пробваме пак, прокървих си като при истински менструален цикъл - преди 20 мин. Искам да те питам нещо, ако се изхвърли само, трябва ли аз да забележа нещо - някакви съсиреци или ... И след това има ли нужда от абразио или понякога си се изчистваш и от самосебеси. Говорих с лекарката ми преди 5 мин. и тя ми каза, да спра Но -шпа-то и само ако ми стане прекалено силно кръвотечението да отивам в болница, ако не след като ми свърши да ходя при нея, за да видим дали ще взимам лекарства, дали съм се изчистила добре. А и знаеш ли къде в София са добри, да не ме остържат и мен :)