0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

mmimoza

кухо яйце
« -: Март 07, 2006, 11:56:25 am »
здравейте момичета. В момента съм в 5-6 г.с. но на ехограф не се вижда ембрио, а плоден сак. някой знае ли дали това е нормално или вече трябва да се вижда емрио и да се чува сърце. Много се притеснявам да не е кухо яйце.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
кухо яйце
« Отговор #1 -: Март 07, 2006, 12:44:46 pm »
сърдечна дейност се вижда най-рано от началото на 6-та седмица с много добър вагинален ултразвук.
теб с какво те гледат?
5-6 седмица е доста обширно определение, ако си в 5-та е нормално да се види само сак, например...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
кухо яйце
« Отговор #2 -: Март 07, 2006, 14:31:30 pm »
Надявам се да не е това което те притеснява, и за да те успокоя ще ти споделя , че при мен на вагинално узи в 5 седмица и 4 дни се виждаше само сак -1см ,без ембрион.Аз също бях много притеснена,но в 8 седмица вече видяхме ембриончето! Успех!
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
кухо яйце
« Отговор #3 -: Март 07, 2006, 14:49:54 pm »
И аз мисля, че трябва да изчакаш.
Когато забременях ме гледа, моята гинеколожка.Тя изказа съмнение, че имам кухо яйце,изпрати ме в Медицинска академия и там казаха кухо яйце-двама ме гледаха там (Бликтед овум-още помня диагнозата).На другият ден трябваше да вляза за кюретаж.
Аз обаче не отидох, плаках 2 дена и на третия си отидох във Варна.Там ме гледаха на УЗ и казаха че всичко е наред.
Родих здраво бебе ,което вече е на 15 год.А как щях да го махна,само като си помисля.
Затова и не вярвам много,много на лекарите,каквото и да ми кажат.Ако трима ми го кажат-приемам че е така.В противен случай-дори не се притеснявам,каквото и да ми кажат.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
кухо яйце
« Отговор #4 -: Март 07, 2006, 15:03:02 pm »
Изчакай още малко.Много е възможно да си попаднала на доктор,който не е много на ти с УЗ диагностиката.След седмица повтори на друго място прегледа.Желая ти много късмет.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

mmimoza

кухо яйце
« Отговор #5 -: Март 08, 2006, 14:55:03 pm »
Много ви благодаря момичета. Много се надявам всичко да е наред. Наистина след две седмици ще отида пак и тогава дано има сърчице. А някоя от вас може ли да ми предложи добър гинеколог с хубав видеозон. Отново ще ви бъда благодарна за информацията
*

Anonymous

кухо яйце
« Отговор #6 -: Март 08, 2006, 14:55:59 pm »
Става въпрос за Пловдив :oops:
*

Anonymous

кухо яйце
« Отговор #7 -: Март 08, 2006, 14:57:15 pm »
Цитат на: jam
сърдечна дейност се вижда най-рано от началото на 6-та седмица с много добър вагинален ултразвук.
теб с какво те гледат?
5-6 седмица е доста обширно определение, ако си в 5-та е нормално да се види само сак, например...

В пета седмица и 4 дни
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
кухо яйце
« Отговор #8 -: Март 08, 2006, 15:58:46 pm »
Цитат на: Anonymous
Става въпрос за Пловдив :oops:

иди при д-р Даскалов в Торакс - няма грешка!
5 седмици и 4 дни е рано за пулс да се види...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
кухо яйце
« Отговор #9 -: Март 08, 2006, 18:22:00 pm »
Рано е още да се види пулс. Бъди спокойна и отиди на лекар след няколко дни.
*

mmimoza

кухо яйце
« Отговор #10 -: Март 09, 2006, 09:14:15 am »
Много ви благодаря. И аз си мислех за Торакс. Всичко добро и късмет желая и на вас. До скоро. :)
*
кухо яйце
« Отговор #11 -: Март 09, 2006, 11:20:34 am »
Успех и след прегледа пиши какво става.
Стискам палци :D
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
кухо яйце
« Отговор #12 -: Март 09, 2006, 11:21:09 am »
Цитат на: mmimoza
Много ви благодаря. И аз си мислех за Торакс. Всичко добро и късмет желая и на вас. До скоро. :)

МНОГО те моля,кажи какво е станало ,защото аз живо се интересувам от това.
Благодаря.
Пожелавам ти да си имаш едно хубаво и здраво бебе.Стискам палци да е така.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
кухо яйце
« Отговор #13 -: Март 20, 2006, 13:12:25 pm »
Здравейте на всички. Днес бях на лекар, има съмнение за кухо яйце. На вагинално узи се вижда ембрионче, на не отговаря на седмиците, а и няма пулс. Според лекаря няма да се развие бременност, но ме посъветва да изчакам и след две седмици да отида пак. Ужасно съм разстроена, не знам какво друго да ви кажа...

Много успех и щастливи мигове на всички!
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
кухо яйце
« Отговор #14 -: Март 20, 2006, 13:35:12 pm »
mmimoza, преди 15 минути се прибрах от лекар - и при мен нещата са по абсолютно същия начин. Поревах сега малко, но ми помина. В крайна сметка, ако е кухо яйце , може ида е за добро, ще опитам пак после. Но и на мен ми каза докторката да изчакам поне до Понеделник,все пак преди 10 дена плодния сак е бил 7-8 мм, а сега е 15-16 мм,  а пък и от друга страна плодния сак е с много хубави размери, няма хематом, но се вижда ембрион все още (къде ли се е скрил) Според изчисленията трябва да съм е 9 г.с., а според Видеозона - 6 г.с!!!!!! Първия ден от последния ми цикъл е на 19 Януари  :cry:  Кво да ти кажа, май няма лесно, а като гледам колко момичета имат проблеми. Няма да се предаваме мимозче, чу ли!! :?
кухо яйце
« Отговор #15 -: Март 20, 2006, 13:40:56 pm »
Цитат на: Nina
mmimoza, преди 15 минути се прибрах от лекар - и при мен нещата са по абсолютно същия начин. Поревах сега малко, но ми помина. В крайна сметка, ако е кухо яйце , може ида е за добро, ще опитам пак после. Но и на мен ми каза докторката да изчакам поне до Понеделник. Не се вижда ембрион все още. Според изчисленията трябва да съм е 9 г.с., а според Видеозона - 6 г.с!!!!!! Първия ден от последния ми цикъл е на 19 Януари  :cry:  Кво да ти кажа, май няма лесни, а като гледам колко момичета имат проблеми. Няма да се предаваме мимозче, чу ли!! :?

Ама много плача бе Нинче... Не иска да ми мине...И аз съм в девета, а на видеозон в 6. Датата на последната е 16.01. Много го исках това детенце... Не съм сигурна, че ще мога да се справя. Освен това ми е първичко.
*

Nina

• 2643
кухо яйце
« Отговор #16 -: Март 20, 2006, 13:44:54 pm »
И на мен ми е първичко. Как няма да се справиш, ще се. Нали все пак "кухо яйце" в някаква степен означава, че организма е отхвърлил не дотам добра бременност, което само по себе си е положително. А и нали ще изчакаш още малко, знаеш ли колко хора около мен са имали същите проблеми с бавно развитие и после се оказва, че нещата са се оправили. Стискам палци и на краката и кураж. То реването си е добро, да се отпуснеш малко, но когато е продължително не помага  :wink:
Хайде, горе главата.
кухо яйце
« Отговор #17 -: Март 20, 2006, 14:47:12 pm »
Момичета, разбирам ви - преживях два миседа в 9 седмица! Мисля, че при едната прилича на кухо яйце, но при другата е мисед. Значи погледнах - при Нина съмнението е за кухо яйце, защото не се вижда ембрион. При мимоза има ембрион, но няма сърдечна дейност - това вече е мисед.
Матей - 1.04.2006 г
*

Nina

• 2643
кухо яйце
« Отговор #18 -: Март 20, 2006, 14:51:15 pm »
venus_melena, а процедурата да се махне това чудо болезнена ли е? И ако при мен се окаже такова, след това трябва ли да првя изследвания за проблмеи, защото между другото забременях лесно?  :?
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
кухо яйце
« Отговор #19 -: Март 20, 2006, 15:06:29 pm »
милички,толкова много съжалявам,че ви се случва.Аз също изгубих моето първо бебче в 9 г.с. на 24.01.(мисед) и ми беше много тежко.Но трябва да знаете,че болката малко по малко отшумява и идват много нови сили за борба.Сега след като вече знам,че мога да забременея,съм още по-ентусиазирана и още по-вярваща,че ще стане отново и този път всичко ще е наред.Нямам търпение да започнем опитите отново.
 А за абразиото не се притеснявайте,няма болка-с упойка е. :bighug:
 Все пак се надявам,да не се потвърди диагнозата.
 Успех милички и бъдете силни!
<br />