0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Може ли да споделите има ли някой опит със съмнения за "кухо яйце" и след това да не се потвърди диагнозата?
Има - аз. Беше много рано. На следващата седмица го отрекоха.

Б.

*
Здравейте и от мен!На никой не пожелавам моя невероятен късмет.След един спонтанен аборт, кухо яйце и сега пак бременност.Последната РМ беше на 06,02 отидох на лекар на 5-ти ден от закъснението всичко било наред прогестерон,матката е нормална,ЖТ също. Но днес сакът е деформиран и вътре няма мехурче.Искам да ви попитам още рано ли е да се стряскам 12 ден от закъснението ми е днес след 5 дне пак трябва да ходя на преглед.По изчисление на лекарката трябва да съм 6г.с а съм 5г.с
*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
Здравейте и от мен!На никой не пожелавам моя невероятен късмет.След един спонтанен аборт, кухо яйце и сега пак бременност.Последната РМ беше на 06,02 отидох на лекар на 5-ти ден от закъснението всичко било наред прогестерон,матката е нормална,ЖТ също. Но днес сакът е деформиран и вътре няма мехурче.Искам да ви попитам още рано ли е да се стряскам 12 ден от закъснението ми е днес след 5 дне пак трябва да ходя на преглед.По изчисление на лекарката трябва да съм 6г.с а съм 5г.с
Единственото което искам да ти кажа е да се опиташ да запазиш спокойствие. Знам че е изключително трудно, защото аз самата имам 3 загубени бременностти в ранен период. но притеснението и хвърлянето от едната крайност в другата не са добър съветник.
  1. Може да си била с по-късна овулация.
  2. Може специалиста, който те е гледал да не е видял правилно. За това винаги при такива съмнениея търси и второ, ако трябва и трето мнение.
  3. Направи си кръвен тест през 24 часа за да видиш как нараства хормона.

При моята последна бременност, която се оказа мисед аз сама се хванах чрез кръвния, че нещата не са наред, защото хормона не ми се удвояваше.

Пожелавам ти късмет.
Здравейте!Искам да попитам след като ПРМ ми е на 10.02 и преди  2 дни бях на преглед-не се видя нищо!Аз обаче настоях за кръвен тест-бях сигурна че съм бременна и така се и оказа!Имам 1 спонтанен аборт и едно кухо яйце и мн.ме е страх да не би нещо пак да не е наред!Нормално ли е при такова закъснение на цикъла да не се вижда все още нищо на видеозона?
*
Здравейте!Искам да попитам след като ПРМ ми е на 10.02 и преди  2 дни бях на преглед-не се видя нищо!
Не можах да разбера това  :?
*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
Здравейте!Искам да попитам след като ПРМ ми е на 10.02 и преди  2 дни бях на преглед-не се видя нищо!Аз обаче настоях за кръвен тест-бях сигурна че съм бременна и така се и оказа!Имам 1 спонтанен аборт и едно кухо яйце и мн.ме е страх да не би нещо пак да не е наред!Нормално ли е при такова закъснение на цикъла да не се вижда все още нищо на видеозона?
Колко ти е резултата от кръвния тест?до колкото знам ако е над 1000mu/ml трябва да се види.Потърси второ мнение.Успех
zayana, извинявам се наистина малко объркано го написах!Исках да попитам нормално ли е при закъснение на цикъла от 7 дни да не се види нищо на видеозона?Резултата от кръвния тест показа 990.В събота ще ходя пак на преглед,но много ме е страх!
*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
zayana, извинявам се наистина малко объркано го написах!Исках да попитам нормално ли е при закъснение на цикъла от 7 дни да не се види нищо на видеозона?Резултата от кръвния тест показа 990.В събота ще ходя пак на преглед,но много ме е страх!
Вероятно овулацията ти е била късно затова още не се вижда.Успех в събота.
*
Сега разбрах въяроса ти  :P
Много е рано още да се види нещо.Не напразно повечето гинеголози казват да се доиде на 1 преглед две седмици след очакваната дана на М!!!ПОне при мен беше така.Каза ми и да доийдеш след седмица няма какво да видим, след 2 заповядай, но брой от дена на очаквана менструация.Това му бяха думите! :P
Не виждам защо оттолкова рано се притесняваш
а  и нещо друго  :wink: не се знае дали изобщо имаш 7 днвнио закъснения, нали знаеш закъснението е в зависисмост от това кога ти е била Овулавията!НЕ всеки месец О е по едно и също време.Така,ч е е възможно точно този да има някакво изместавне!
Мисли позитивно и само за красиви неща  :P
« Последна редакция: Март 19, 2009, 20:16:29 pm от zayana »
Днес отново бях на преглед и се видя плодния сак,но сега пък вътре не се видя нищо!Понеже имам едно кухо яйце и знам какво значи това веднага ми минаха какви ли не мисли през главата,че може пак да се окажа в същото положение!Според размерите на плодния сак трябва да съм в 5 г.с и би трябвало да се види нещо вътре в този плоден сак!Лекарят каза да се успокоя и да отида отново след 10 дена,че било мн.рано сега,но през тези дни аз пще откача от притеснение!
*

*слонче*

• 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
svetla83_petrova , знам какво изживяваш. просто трябва време до следващия преглед когато ще ризбереш истината, сега само мисли позитивно и вярвай в успеха си. пожелавам ти много сила и кураж до тогава.
никога не отстъпвай на принципите си!
*
Здравейте отново! Нямам думи да ви опиша колко ми е мъчно. Тогава когато си мислех, че вече ще мога да кажа, че съм бременна и коремчето ще почне да се увеличава, вече го няма моето бебече (не, че някога го е имало след като ме кюртираха и потвърдиха диагнозата "кухо яйце"). Много неща са гадни в този живот, но това е едно от най-гадните. Бях спряла да пуша, водех здравословен начин на живот, а сега отново пропуших и нямам сили и стимул да ги спра! Крепи ме единствено надеждата, че след няколко месеца ще пробваме пак. Три месеца ли трябва да се пазя? Кажете каква е профилактиката за да не се получи никога повече такова нещо? Доктора каза, че се получавало при 10% от жените над 35 г., като при мен. Успех на всички и дано на никоя не се потвърди "кухо яйце".
*
bo_dim прегръщам те силно и ти желая кураж мила.
Знам какво е изпитах го на 2.01.09
Няма профилкатика за това да не се случи отново!
Има надежда която помага в един такъв момент!
Поплачи си иамш право!
Но вяравй че отново ще се зардаваш и то за дълго  :P!
Когато на емн мис е случи, преди това бях от жените, който казваха "На мен никога", аз се шашнах започнах да тъсря причини, започнах да търся вратички от където да вляза и да ги затворя след мен за да ни ми се случи отново!
Но...времето помага!
Това е нещо нормално.Всяка трета жена има един спонтаненн аборт(мисед)!Организма след като е преценил че е негодно той сам го изхвърля!
Аз лично изчаках 2 меснтруални цикъла и на третия започнахме с опитите.Тоест марта месец(този  :P)
Важно е да те види лекар сед първа М и той да прицени!  :P
*
Много благодаря за милите думи! Уф, до преди няколко месеца четях темите "как да забременея" - сега трябва да чакам за да се оправя ... Желая успех и късмет на всички мили дами! Когато няма с кого да споделиш е много трудно, единствено тук мога да пиша.
*

teodora78

Здравейте!последния ми редовен цикъл беше на 21.02.09.
на 25 март -първи преглед и установяване на бременност.
на 15 април - преглед коремен и вагинален ехограф,липса на ембрион.доктора каза,че трябва да съм в 7.5.г.с,но вижда плоден сак в 6.5.г.с.Извика ме на преглед отново на 17 април - няма наличие на ембрион,направление за болница.
на 15 април - правя втори преглед при друг лекар на триизмерен ехограф,не се вижда ембрион.лекариа там установява плоден сак на 4.5 г.с.- пълен хаос.
на 17 април отивам на първия лекар и след като ми дава направлението за болница и казвам,че на триизмерния се вижда плоден сак на по-малко седмици.Той казва абсурд.За него плодниа сак е сприал развитие и нма наличие на ембрион.симптомите ми продалжават да са същите както при нормална бременност.Нямам кървене никакво за в момента

Имал ли е някой такива момент,адски изтормозена в момента
*

superstil

• *
  • 15
  • Обичайте се !Забравете злобата!
Ох , много сложно се е получило при теб миличка но май ще е по добре да отидеш на трето мнение до тук виждам само объркване от различни докторски  изказваня около теб и плода ..Виж някаой друг доктор също със триизмерен нека и той си каже мнението да не те повредят нещо тези... :(
*
Здравей teodora78,
за съжаление минах по този път и моето мнение е да изчакаш. Всичко се развива за седмица, максимум две. Знам колко е трудно и аз исках второ мнение, дадох сумати пари и нищо. Ако е кухо яйце - няма спасение и ще си проличи. Мисли положително и вярвай и според мен изчакай, освен ако не получиш някакви други симптоми.
Стискам ти палци и дано се оправят нещата.  :bighug:
Аз също много съжалявам за това, което преживяваш.  :(
Наистина е по-добре да отидеш на трето мнение, ако е спонтанен за съжаление няма спасение. Но пък от повече мнения глава не боли. Бъди силна и не губи вярата си!
При мен също нямаше никакво кървене, откриха ми миседа при рутинен преглед в 8 г.с., сакчето беше в 7 г.с. Когато направиха кюретажа в 9 г.с., сакчето вече беше намаляло в 6 г.с. Но в този период на изчакване лекарката ме беше предупредила, ако изпитам болки, втрисане или кървене, незабавно да й се обадя, за да ме кюретират. Ако при теб няма други симптоми, наистина мисля, че е по-добре да използваш времето и да потърсиш и трето мнение. И лекарите са хора, всеки може да сгреши. Бъди силна и мисли само положителни неща, колкото и да ти е трудно.
Силно те прегръщаме всички тук!
*

teodora78

Blagodaria za podkrepata,utre sym pri 3 lekar i otivam napravo s bagaja i napravlenieto za bolnicata .ve4e ne si use6tam gardite taka napregnati,riazko se smaliha,no prodaljava s palna para da mi  se gadi.karvene ne sam polu4ila dosega.nastroena sam ve4e za abort,adski me e strah.6te mi testvat li kravnata grupa.
*

anizi

• 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
Да миличка и кръвната група ще проверят, и дали ти се съсирва кръвта, и някакви си други работи - не помня вече  задължително преди евентуално абразио! Дано обаче и двамата предишни доктори да бъркат, само че аз съм склонна да вярвам на триизмерния! Много съжелявам, че и ти си тръгнала по утъпканата пътека от много от нас тук! :bighug: