0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
Re: Тема на бременните № 36
« Отговор #60 -: Февруари 07, 2009, 12:26:33 pm »
Абе аз си знам, че е до предразположение към стрии и еластичност на кожата и далеч не вярвам, че като се мажа ще ме подминат, но поне се надявам да не стават от тия дълбоките синьо-лилави стрии. Иначе предполагам, че след като имам тук-там от пубертета, значи и сега ще се появят. И на мен именно това ми е интересно- дали тези от вас, които са се мазали, но не са получили стрии са имали такива от пубертета. Просто за мое си проучване, че ми е интересно. :D

*
« Отговор #61 -: Февруари 07, 2009, 12:51:24 pm »
Прави сте който е предразположен ще си има стрий,но като казва Zlatulka  да не са дълбоките синьо-лилави стрий.  :D
*

Aubergine

« Отговор #62 -: Февруари 07, 2009, 15:55:48 pm »
Да изкажа възмущение от лаборатория Лора - ходих да давам стерилна урина, обаче д-р Сигридов ми каза да дам на място пробата. Хубаво, но там ми дадоха едно контейнерче, в което може да се изпишка или много малко момченце или доста точен стрелец! Е, аз не съм нито едно от двете и сега естествено урината ми е замърсена и резултат няма.
Сега в понеделник, а резултат чак в сряда , бе изобщо... :x Защо ме прати там не знам.

Злате, аз стрии нямам, а злощастното ми тяло бая изтезания е видяло и сваляне на над 20 кг за нищо ги няма. Естествено не лежа на тая кълка сега, но не ми дреме особено. Е, мажа с някакъв Бюбхен след баня, но аз винаги се мажа с нещо. :)
*

ckarabei

• **
  • 73
  • "Не мразя, не прощавам, не съдя и не съжалявам."
« Отговор #63 -: Февруари 07, 2009, 16:25:40 pm »
Здравейте  :balk_105: момичета...аз миналия месец /10.01/ си взех масло WELEDA 100мл.....предпочетох го по думите на аптекарката пред Mustela, но вече свърши като се мажа само вечер и няма да повторя да си взема пак защото струва 43лв./иначе е наистина добро/ и то къде ще му излезе края още 4-5 месеца мазане по 43лв.  8O.....

Живей сега, Усмихвай се сега, Радвай се на това, което имаш днес и се бори за всичко онова, което искаш да имаш утре.
*
« Отговор #64 -: Февруари 08, 2009, 00:26:25 am »
Благодаря момичета, снабдих се от Ремедиума в Гео  Милев (джази, това не е в нашия квартал :wink:). Ама туй чудо 30 гр. е 20 лв. ужас. Аз предния път само такова ползвах и бях много доволна, но имах над 10 мострички, а сега нямаше от къде да се снабдя :?
за стриите е факт, че е до кожа, аз почти не съм се мазала и двата пъти, ами нямам нито една :)
« Отговор #65 -: Февруари 08, 2009, 10:31:13 am »
 :D и не само до кожа, кажи колко качи първия път и сега.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*
« Отговор #66 -: Февруари 08, 2009, 13:15:44 pm »
Злати, първите ми стрии се появиха, като бях на 12 години без да съм качвала или сваляла рязко килограми. Сега след трансфера (колкото и невероятно да звучи, при предния не съм имала такива "оплаквания") започна да ме сърби едната гърда в резултат на суха кожа. Сега вече са и двете, така че там ми излизат стрии, въпреки че ги мажа всеки ден със специално олио против стрии. На другите места си имам отпреди. Нови не са ми излизали, но ми е ясно, че няма да ми се размине. Иначе от началото съм качила само един килограм и не изглеждам бременна дори (а така ми се иска  :lol:)

Скарабей, срамота е тази цена от 43 лв. В Германия това чудо е към 10-12 евро (в една онлайн аптека дори го има по 8,81 евро). То бива надценка, ама това е прекалено.  :x
http://www.preissuchmaschine.de/in-Arzneimittel/Arznei-W/WELEDA-SCHWANGERSCHAFTSPFLEGEOeL-100-ml.html

*
« Отговор #67 -: Февруари 08, 2009, 13:46:40 pm »
:D и не само до кожа, кажи колко качи първия път и сега.

Първия път качих 11-12 кг., сега до тук съм 10 кг. отгоре, но предполагам пак ще станат колкото първия :)
*
« Отговор #68 -: Февруари 08, 2009, 19:53:38 pm »
И според мен е до кожа аз не се мазах почти с нищо,е изключвам маслото на Икаров което ползвах два,три пъти,но ми миришеше гадно,нямам нито една стрия,а и килограмите се свалят много бързо,не че бях качила много 11кг. с двете бебета,а сега съм 45кг.
*
« Отговор #69 -: Февруари 08, 2009, 20:23:16 pm »
Малее,като ви чета с тия килограми направо депресирам.И аз с първата бременност качих 15кг. само ,ама сега дотук съм 10 кг+,а още не съм и в шестия месец.Ям си нормално,не се тъпча и защо такава разлика немога да си обясня.То че ще ги сваляме после ясно ама стига да не стигна дотам да се търкалям :D

*
« Отговор #70 -: Февруари 08, 2009, 20:46:54 pm »
Не се претиснявайте за килограмите-аз качих 30 :oops:
За сега съм свалила 22

Иначе въпреки многото килограми стрии нямам,много рядко се мажех с маслото на Икаров.
*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
« Отговор #71 -: Февруари 09, 2009, 11:27:56 am »
Аз съм голяма глупачка  :? .Снощи се ядосах много за голяма глупост, и така ме присви корема, пих нош па, в 4 часа се събудих от дискомфорт и пак пих.А сега леко ми тежи и май кръста ме боли от време на време, пих две нош па към 10 часа пак.Колко още мога да изпия, да изчакам ли още малко да подейства.
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*
« Отговор #72 -: Февруари 09, 2009, 12:01:50 pm »
Мила Silvanchence,можеш да пиеш 3х2 на ден така ми е казал док.
Изчакай поне до 13ч. :D
« Отговор #73 -: Февруари 09, 2009, 12:13:32 pm »
Ако болката е стомашна с ношпа няма да мине. Ако е нетърпима отиди на лекар.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
« Отговор #74 -: Февруари 09, 2009, 12:38:54 pm »
Добре, ще изчакам  :D .
Не е силна болката, леко ми тежи и кръста малко, което досега рядко ми се е случвало.
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
« Отговор #75 -: Февруари 09, 2009, 13:17:59 pm »
Да изкажа възмущение от лаборатория Лора - ходих да давам стерилна урина, обаче д-р Сигридов ми каза да дам на място пробата. Хубаво, но там ми дадоха едно контейнерче, в което може да се изпишка или много малко момченце или доста точен стрелец! Е, аз не съм нито едно от двете и сега естествено урината ми е замърсена и резултат няма.

Не се ядосвай на лабораторията, нямат вина :). По принцип такива са контейнерите за стерилна урина (всъщност или са от тези мъничките, или едни други с панел вътре, но и на двата вида гърлото е тясно). Но стерилна урина не се дава на място. Дава се у дома, след внимателен тоалет, даваш пробата, после затваряш контейнерчето плътно, измиваш си го от вън и носиш в лабораторията. Иначе със сигурност ще компрометираш пробата. 
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #76 -: Февруари 09, 2009, 14:14:52 pm »
Даа, проблемът с уцелването на отворчето на контейнера стои пред всички жени. :D А най-вероятно Бери са я накарали да даде пробата на място защото според Сигридов (а и според биологията) при отрицателни температури бактериите измират и тогава урината ти е чиста. Поне на мен ми обясни така и ми каза, че е по-добре да се дава на място, но аз едва ли бих го направила,а и времето се пооправя вече и няма да има подобен проблем. :D

« Отговор #77 -: Февруари 09, 2009, 18:03:03 pm »
Привет!
Скоро не съм се отчитала в тази темичка. Ами днес бяхме на консултация. Барбароните растат много добре. Отговарят на седмиците си. Което май учуди доктора, защото очакваше да са по-малки, защото са двечки, но..... точно в седмиците са си  :lol: Едното мърда много яко - не спира, а другото е по-кротко! Плацентите са добре - няма притеснения! А моето коремче расте прогресивно  :lol: За момента съм +6 кг. На моите 1,50м - ще става интересно тепърва  :lol: Но това хич не ми се мисли! Важното е всичко да е наред до края  :lol:
Доктора ми изписа магнерот - така малко да се застрахова!
В общи линии е това  :lol:
Пожелавам на всички в темичката леко бременеене и щастливи мигове!
И нека все повече момичета прииждат тук!
*

Aubergine

« Отговор #78 -: Февруари 09, 2009, 19:12:00 pm »
Мармотче, Злате - да, ама сега дадох скъпоценната течност на мъжа, увита във фолио и с указание да я носи както контейнер със семенна течност :lol: Това поне му е познато :twisted:
А иначе не ми е ясно как ще е стерилна дадената на място - дори да приемем, че уцелим контейнерчето и не го допрем - освен ако няма опция за тоалет там :mrgreen:

Хей, Барбаронче, браво на бебоците ти!

За килограмите - не ми пука точно толкова, колкото и за стриите 8)

Днес бях на вливане на имуновенин - е няма по-голяма досада. Всъщност има - утре съм пак.
*
« Отговор #79 -: Февруари 09, 2009, 20:14:13 pm »
И как ще издържиш до лабораторията за първа урина ми е любопитно :)
По повод лабораториите, направо не знам откъде да започна. С предишната бременност дадох стерилна урина в Кандиларов - резултатът налагаше сериозно антибиотично лечение. Усъмних се, поредни 2 стерилни урини там - чисти. Оттогава само в Лора или Бодимед. Но всякаква микробиология съм пускала в Лора /и на Валери/ и винаги са чисти резултатите....Някой спомена, че там няма бактерии и микроби по принцип. :wink:
Да се оплача сега и аз от едноседмичното ми търчане по лаборатории. Миналия понеделник пускам кръвна картина за пръв път от началото на бременността и незнайно защо реших да пусна и желязо. Принципно никога не съм имала проблем с хемоглобина. Та всичко друго е почти наред, а желязото - 2 пъти над нормите 8O.Това в лабораторията на ГУСВ. Повтарям го в Кандиларов заедно с други показатели. Пак над нормите 8O Но не чак толкова, обаче и в другите показатели има не много добри цифри... :? Пращат ме на хепатолог. Човека иска още изследвания и заедно с тях решавам отново да пусна и предишните пак в Кандиларов. Преди малко видях резултатите - всичко в норма 8O 8O Ами сега? Пак ли да пускам, пак ли в Кандиларов, е*ти идиотията....

За мазането и стриите - първия път се мазах много усърдно с Мама донна на Чико и основно с Перкуталфа. В седмия месец една сутрин се събудих и установих, че все едно мечка ми е чесала дупето... Вярно, качих около 30 кг., но след раждането се мазах с един гел на Галеник за заличаване на стрии и положението е мнооооого добре засега. В момента ползвам пак на Галеник крем за предпазване от стрии за бременни да видим какъв ще бъде резултата.