0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
Графиката на garga - та
« -: Февруари 05, 2009, 20:10:55 pm »
 Пускам си темичка, за да може да получавам колкото се може повече мнения за графиките ми. Цикъла ми обикновено е на 28-29 дена, овулацията според мен е около 14-я ден - поне тогава усещам напрежение и болка в корема, които отминават за около час-два. Преди винаги ми е идвало рано сутрин след стаане, а последните 3 цикъла ми идва или вечер или наобед / както стана днес /. Забелязах също, че започва с кафеникаво течение, а не както преди директно с кръв. Също и болките в корема започват около ден преди да ми дойде, което досега не го е имало. Цикъла ми трае най-много 5-6 дни, но реално течението е най-вече на 2-ри и 3-ти ден и то не много силно, в останалите дни е нещо като зацапване.
 Редовно чета темичките за графиките, които наистина много ми помагат, така че благодаря ви много, мили момичета. Невероятни сте !!!  :biglove:
П.П.: БТ меря в 7:30 - вагинално , с живачен термометър.
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: Графиката на garga - та
« Отговор #1 -: Февруари 07, 2009, 09:38:24 am »
Успех и дано скоро чудото да стане  :D

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

crow

• 2670
« Отговор #2 -: Февруари 12, 2009, 22:25:41 pm »
Благодаря за пожеланието, Денис. Както се казва - от твоята уста , в Божиите уши !
Аз обаче се притеснявам - БТ този месец е височка, но аз меря с нов термометър (живачен) от средата на предния цикъл и то вече само в 7:30ч., а не както досега - когато се събудя. Но също така да си кажа, че вчера и днес съм малко болна и е възможно БТ да е по-висока заради настинката ..
 Утре съм на лекар и се надявам да не ми каже нещо обезпокоително.
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*

crow

• 2670
« Отговор #3 -: Февруари 13, 2009, 11:15:59 am »
Днес бях при д-р Цветкова. В ляво имам фоликул 16 мм, каза че 100 % овулирам и да очаквам спукване на фоликула на 10-12 ден (днес ми е 9-ти). Взехме секрет за микробиология, пуснахме кръв за хламидия. Микробиологията ще е готова в сряда, а хламидията днес след 15:30ч. Така се моля само не и хламидия.. Каза, че имам зачервяване на шийката на матката и леко течение, но че всичко си било наред. Матка леко обърната, но не било притеснително. Всичко си било както трябва. Тръбите не се видяха на вагиналния ехограф, защото не били пълни с течност (каквото и да означава това). Причината да не забременявам можело да се дължи на някакви бактерии. Чакаме резултати. Боже как се моля всичко да е наред..
*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
« Отговор #4 -: Февруари 13, 2009, 11:19:15 am »
garga дано всичко е наред и скоро стане твоето чудо  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :hug2:
*

crow

• 2670
« Отговор #5 -: Февруари 13, 2009, 15:16:26 pm »
Благодаря ти Дени .. Силно се надявам на това ..
Излязоха резултатите от хламидията и слава на Бога са отрицателни ... Отдъхнах си .. Сега в сряда чакам да излезе микробиологията .. Надявам се силно и там всичко ад е ОК ..
 Хламидия Trach. - Ig A антитела ЕLISA < 1/8
 Титър Отрицателен титър < 1/8,Положителен титър > 1/8

Хламидия Trach. - Ig G антитела ELISA 3
 AE <9.0 отицателен;(9-12 гранична); >12.0 пол.

*
« Отговор #6 -: Февруари 13, 2009, 15:54:31 pm »
 :D Браво Гардже - супер резултати!!! Дано и микробиологията е чиста :D
Значи лова при вас предстои - пожелавам ви успешен и плодоносен Лов Гардже  :crossfingers: :eggsperm: :eggsperm: :bfp1: yahoo_17
*

crow

• 2670
« Отговор #7 -: Февруари 13, 2009, 16:04:34 pm »
Да, смятам да започвам с лова от днес - доки така каза ... даже ми каза, че ову е около 10-12 ден, а аз все я засичам ( по болки в корема и тестове ) - около 14 ден.. Но сега ще пробвам и с по-ранни дати на кекс-а :) Дано най-сетне да стане, за да се поуспокоя с тези БТ, тестове, постоянно мисля и какви ли не филми си вкарвам в главата..
*

kremoni

• 244
  • и аз искам бебе
« Отговор #8 -: Февруари 16, 2009, 07:19:33 am »
Мдааа,най вярно отчта там,така че си я мери,няма да сбъркаш.За 1 път меря и се очудвам как в деня на М ми падна и следобяд ми дойде :(
 :wink:
*

crow

• 2670
« Отговор #9 -: Февруари 16, 2009, 08:32:58 am »
И на мен в деня на М. ми пада и по това разбирам, че гадината идва - обаче около ОВУ не ми е много ясна тази БТ. Другия месец почвам да меря ректално - казват че по-добри и ясни резултати давало. Аз понякога се разбуждам около 4-5 часа и много се въртя до 7 и може и това да допринася за по-високата БТ. Все пак според докторката, тестовете, а и ОВУ болките в корема - имам овулация, но защо тази БТ не ми е много ясна .. високичка си е ..
*

crow

• 2670
« Отговор #10 -: Март 24, 2009, 10:10:57 am »
 Този месец вече меря с живачен и ректално, винаги около 7-7:30ч. Странното е, че днес на 9-ти ден след предполагаемата ОВУ, БТ спадна .. Това ми е много странно. Може би си има обяснение, но аз се чудя какво би могло да е ?
*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
« Отговор #11 -: Март 24, 2009, 10:14:50 am »
БТ ти е добре над 37 си е супер важното е да не пада много а такива малки спадове са нормални според мен.Успех дано се похвалиш този месец  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17
« Отговор #12 -: Март 24, 2009, 13:05:07 pm »
Според мен графиката ти е чудесна... :D...дано Т ти се задържи такава 9 месеца :D...успех!!! yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17
*

crow

• 2670
« Отговор #13 -: Април 12, 2009, 00:38:31 am »
 Момичета, бихте ли погледнали графиката ми ? Не обръщайте внимание на това, че в първия ден от МЦ имах много висока температура - това се дължи на настинката. Обаче като цяло нещо "лъкатуши" БТ. Особено на 4-ти и 5-ти ден - нещо се покачи неоснователно. Само да кажа, че този месец вместо цикъл имах само няколко дена ръждиво зацапване - никаква кръв ( не ми се е случвало до сега ). Много странно - притеснено ми е, но ще питам доки след два дена. Мислите ли, че може да са някакви кисти или знам ли и аз какво, макар че бях на лекар преди около 2-3 седмици и уж всичко ми било наред, ама знам ли -  те лекарите май често казват, че всичко е наред ... Възможно ли е след такова зацапване, да нямам и ову ? Макар, че имам признаци че ову ще е днес, утре или тези дни .. След консултацията с д-ра, ще пиша пак, за да бъда полезна, ако има и други с подобни терзания.
« Отговор #14 -: Април 15, 2009, 13:24:26 pm »
Здравей, на мен ми се струва, че Ову е била на 10-11 ден. Мисля, че е нормално да варира в някакви граници Т - може да не си спала добре или нещо друго да я е повлияло около 4-5 ден но ти като цяла май имаш по-висока Т - аз в първата фаза над 35.6 не отивам, но и във втората не стигам толкова високи граници като теб :)
иначе ми се вижда доста добра графика и се надявам това да е твоят месец:)
 :goodluck:

*

crow

• 2670
« Отговор #15 -: Април 15, 2009, 14:55:21 pm »
 На 14-ти ден бях на лекар, гледаха ме на ехограф и не се забеляза доминантен фоликул. Възможно ли е, да се е пукнал в по-ранен ден и затова да не се е видял или при всички случаи щеше да се разбере, че ову е минала ?
 Иначе като си гледам БТ - май наистина си е ановулаторен цикъла. И имам още едно питане, ако е ановулатоерн , кога да си чакам МЦ ?
« Отговор #16 -: Април 15, 2009, 15:12:46 pm »
щом на ехографа нищо не се е видяло - може и да е ановулаторен - дори и да се е спукал мисля, че лекарят ще види че е минала Ову. но няма да се предаваме - ако не този, то следващия месец:)))
а на прегледа не ти ли казаха дали не може да закъснее Ову-то? може пък по-късно да се развие доминантен фоликул или?
иначе - мисля че М не би трябвало да закъснее само защото и бил ановулаторен цикълът - би трябвало да ти дойде по план. 

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #17 -: Април 17, 2009, 10:34:04 am »
Графиката ти до тук не показва със сигурност да е имало О. Рано е още
На 13/14 ден може и да е имало, но Бт трябва да се задържи висока и да не пада.
Ако МЦ е ановулаторен никой не може да ти каже кога ще е следващата М. може да си е на датата или по-рано, както и да закъснее.
Дано да е имало О.  :D

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

crow

• 2670
« Отговор #18 -: Април 17, 2009, 10:43:27 am »
 Момичета, това което ме озадачава е, че според доктора (гледа ме на 14 ден от МЦ) - не се вижда доминантен фоликул, т.е. според него е ановулаторен цикъл ( но не знаеше дали това не е всеки месец), според моите графики и тестове УЖ имам ову, но разликата в БТ не е о,4 както е препоръчително, а най-много 0,2. Питам се имам ли аз овулация или не. Доктора казва да си я следя с БТ и тестове, но след като според тези методи имам ОВУ, а на ехографа не се вижда - как е възможно въобще ?
Според него и показателите на хормоните не означават, че ОВУ все пак настъпва. Ама, че късмет, а ? От толкова време търся причината за незабременяване, а сега не мога да разбера дали това не е в ОВУ ? Все пак аз си нямам ехограф у дома, че да се следя и да съм напълно сигурна - карам я на тестове, които също не били точни ( а на мен ми дават силно ярки черички ).
« Отговор #19 -: Април 17, 2009, 14:14:15 pm »
Момичета, това което ме озадачава е, че според доктора (гледа ме на 14 ден от МЦ) - не се вижда доминантен фоликул, т.е. според него е ановулаторен цикъл ( но не знаеше дали това не е всеки месец), според моите графики и тестове УЖ имам ову, но разликата в БТ не е о,4 както е препоръчително, а най-много 0,2. Питам се имам ли аз овулация или не. Доктора казва да си я следя с БТ и тестове, но след като според тези методи имам ОВУ, а на ехографа не се вижда - как е възможно въобще ?
Според него и показателите на хормоните не означават, че ОВУ все пак настъпва. Ама, че късмет, а ? От толкова време търся причината за незабременяване, а сега не мога да разбера дали това не е в ОВУ ? Все пак аз си нямам ехограф у дома, че да се следя и да съм напълно сигурна - карам я на тестове, които също не били точни ( а на мен ми дават силно ярки черички ).
Според мен...ако имаш възможност следващия месец отиди на фоликуломерия и нека док проследи дали има Ову...така поне ще се поуспокоиш и ще знаеш със сигурност дали настъпва О или не...Успех!!! :P