Добър ден от нас докотре,
Каква е ситуацията при нас. Интересно през нощта температура Тони нямаше, но рано сутринта 7.30 ч. отново вдигна 37.3. През интервал от 3 часа меря, тоест в 10.30 ч. температурата е 36.7, в 13.30 ч. е 37.3. Не давам все още антипиретици, защото е жизнен, енергичен и бесен с леки моменти на засилено капризничене и хленчене.
Апетит има, но труден, важното е че около часа за хранене си казва "папу" и яде.
Кашлицата вчера беше суха и предимно в легнало положение, сутринта кашляше вече по влажно и повече. От вчера до сега съм дала две дози по 4мл. АСС Кидс. Преди нощният сън дадох Вентолин и се опитах само със Стеримар да третирам нослето, но сокоро след унеса, се събуди в плач и трудно дишане. Отново третирах със Стеримар и сложих по 2 капки в ноздра Ксилометазолин. (Намах Олинт, тук сме в ужесточен спор с лекарите за капките). Спа сравнително спокойно без кашлица, но с чести пробуждания за вода.
Успях да направя посявки на урина и носен секрет, но най рано в петък след 15.30 ч., евентуално ще имам резултат. Ако не е готов, ще се обадя да питам за растеж.
Лецева белодробна графия:
Няма данни за паренхимни промени
Бронхит.
Последваха телефонни консултации с двете докторки, като тази в Бургас, ще посетя утре в 14 ч. Коментарите на двете са покъртителни, изпартиха си по едни "поздрави" една на друга и аз отново останах по средата.
Какво давам в момента.
АСС Кидс 2 х 4 мл. (тук си разменят "поздрави")
Вентолин 3 х 2.5 мл.
Панцеф 2 х 2.8 мл. (тук са на мнение и двете дозата да е по 2х4 мл.)
За нослето отново си разменят "поздрави", аз третирам със Стеримар и от снощи по 2 капки в ноздра преди сън Ксилометазолин (това е и съдържанието на Олинт).
Кетотифен вечер 6 мл. и Ентерол 2 х 1 (това си остава от предишното лечение, което трябваше да продължи до средата на март)
Знам мнението Ви за пробиотиците и Ентерола, но в нашият случай мисля има резултат.
Коментара който направи бургаският лекар за посявките сега, ще Ви го спестя, а тях ще коментираме когато имам резултат.
Надявам се съм била изчерпателна.