Здравейте докторе.
Ходихме на нова консултация при друг офталмолог,без да споменаваме предишните ДГ и ТН.След над половин час преглед, рев до Бога,/т.к.кой може да му отвори окото на Виктор?/ и въпроси секретират ли очите или не /не/, докторът каза ,че не може и дума да става за страбизъм,миопия, а далекогледството му било коригирано почти до норма /до 2-та годинка щяло да се корегира напълно/.За улесняване на процеса, препоръча режим на игрите-ок 30мин. настолни игри и ок.30мин двигателни.За момента предписа отново тобрадекс 2х1 к-ки в двете очи.Избягване на игрите с пясък,т.к. според него става дума за запрашаване или по-точно ал.реакция ,спрямо чужди тела.Да подчертая -по никакъв начин не съм го насочвала към този извод,сам ме попита колко време прекарваме в пясъчника/ок 30 мин/.За всеки случай,понеже алергичните кон-ти се интензирали пролетно -летния сезон,предписа КС в капките.Пита ме и дали когато не играе там има проблеми-ами няма.Между другото сподели,че има и други деца със същия проблем,едното от които е дете с което Вики играе всеки ден.Успокои ме ,че не за се заразили един от друг.Не било възможно в конкретния случай т.к. нямало болестотворен причинител.Не знам какво да правя с капките,дали да взема само Тобрекс и да капя при нужда?
И искам да попитам как се изчисляват по кривите ръст/тегло тези персентили?На последната конс-я не успяхме от рев нито да го изтеглим като хората ,нито да го измерим.Записаха 11,850 кг и 75 см.В къщи като го мерим е 11,700 и 78см.Според мен е определено пухкав,и върви нисък, което ме притеснява.Не съм от майките ,за които наддаването е самоцел и колкото повече,толкова повече.Просто той винаги е наддавал средно гр. за всеки месец,независимо дали яде или не /да,наистина/,но по-малко на ръст.Ще се опитам да ви пратя снимка ,въпреки че не съм цар на компа.