0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Някои хора не знаят какво искат
« -: Февруари 20, 2009, 07:01:22 am »
Здравейте,
Искаше ми се да разкажа една история, която чух преди няколко дена и не знаех в кой друг форум да я пусна, та реших тук.
 Онзи ден докато чаках при моят лекар се разприказвах с едно момиче, на видима възраст не повече от 35. Каза ми, че била там за инвитро. До тук добре - това е клиника за стерилитет, нормално е. След малко ме попита дали имам деца и и отговорих, че нямам и точно това се опитвам да направя. Оказа се, че събеседницката ми има 3 деца. Малко странно ми се стори, но в клиникато съм срещала всякакви случаи и след като иска 4то и не може, няма проблем да се обърне към специалист. Каква обаче била историята. Госпожата няма никакъв репродуктивен проблем ( поне не е имала преди), но след 3-тото решила, че не иска повече деца и си направила операция да и вържат тръбите. После обаче се присетила, че искала четвърто дете и отишла да си прави операция да обърнат предишната. Да, ама втората операция не била успешна и сега прави инвитро. Просто не знаех какво да и кажа на тази лигла. Как може да има такива хора - просто акъла не ми го побира.

Б.

Re: Някои хора не знаят какво искат
« Отговор #1 -: Февруари 20, 2009, 09:08:27 am »
Здравейте,
Искаше ми се да разкажа една история, която чух преди няколко дена и не знаех в кой друг форум да я пусна, та реших тук.
 Онзи ден докато чаках при моят лекар се разприказвах с едно момиче, на видима възраст не повече от 35. Каза ми, че била там за инвитро. До тук добре - това е клиника за стерилитет, нормално е. След малко ме попита дали имам деца и и отговорих, че нямам и точно това се опитвам да направя. Оказа се, че събеседницката ми има 3 деца. Малко странно ми се стори, но в клиникато съм срещала всякакви случаи и след като иска 4то и не може, няма проблем да се обърне към специалист. Каква обаче била историята. Госпожата няма никакъв репродуктивен проблем ( поне не е имала преди), но след 3-тото решила, че не иска повече деца и си направила операция да и вържат тръбите. После обаче се присетила, че искала четвърто дете и отишла да си прави операция да обърнат предишната. Да, ама втората операция не била успешна и сега прави инвитро. Просто не знаех какво да и кажа на тази лигла. Как може да има такива хора - просто акъла не ми го побира.

Б.
Е тази история просто ме разби! :balk_160:
[/url]
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #2 -: Февруари 20, 2009, 09:37:36 am »
 :lol: :lol: :lol: някои хора вече се гаврят...
« Отговор #3 -: Февруари 20, 2009, 09:56:27 am »
Боби,жената знае какво иска.Иска дете.Не сме ние тези които да я съдят,защото не знаем причините поради които се е подложила на въпросната операция.Ако питаш мен,едва ли е от лиготия.Да си уголемиш бюста или да си сложиш силикон в устните-наречи го лиготия.Ама не мисля,че нормален човек ще се подложи на подобно нещо ей така-без причина.
Препятствията са тези ужасни неща, които виждаш, когато не гледаш към целта си

« Отговор #4 -: Февруари 20, 2009, 10:24:19 am »
Свят шарен, всеки със съдбата си....само не разбрах защо жената да е лигла ?
Лесно някак се лепят етикети, без да се знае в детайли цялата история примерно, а и няма нужда  :)
А ако мъж поиска да поправи нещата след направена вазектомия, и той ли ще е лигльо  :D ?
*
« Отговор #5 -: Февруари 20, 2009, 10:43:14 am »
:lol: :lol: :lol: някои хора вече се гаврят...
С какво?

Боби, знаеш една много малка част от историята на тази жена.
Не винаги нещата са такива, каквито изглеждат отстрани.
Ами , ако е омъжена за мъж, който  не е баща на 3-те и деца ?
И изобщо, кои сме ние да съдим толкова строго?
*

!!!

• 1495
« Отговор #6 -: Февруари 20, 2009, 11:18:02 am »
Със здравето и тялото си Елфи
*

!!!

• 1495
« Отговор #7 -: Февруари 20, 2009, 11:23:09 am »
Има много други начини с които човек може да се предпази от нежелана бременност, но това с връзването на тръбите  8O мисля че е много прекалено...
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #8 -: Февруари 20, 2009, 12:45:03 pm »
А дали ние сме хората , които да съдим тази жена?
Защо не си гледаме нашите си проблеми а разнищваме живота на хора за които незнаем нищо?
Тук всички сме много добри така като чета из форума.
Е аз да ви кажа не съм много добра и много греша ама това не ме прави лигла, нито е работа на някой с който съм разменила 3 изречения да ме определя?

Преценила е преди време и го е направила, сега обаче е една от нас.
*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #9 -: Февруари 20, 2009, 13:20:00 pm »
А дали ние сме хората , които да съдим тази жена?
Защо не си гледаме нашите си проблеми а разнищваме живота на хора за които незнаем нищо?
Тук всички сме много добри така като чета из форума.
Е аз да ви кажа не съм много добра и много греша ама това не ме прави лигла, нито е работа на някой с който съм разменила 3 изречения да ме определя?

Преценила е преди време и го е направила, сега обаче е една от нас.

Така е. Лиско е права. Ако гледаме повече нашите си проблеми и работи и спрем да си време носа в живота на хората ще е по-лесно. А пък току-виж и те спрели да се бъркат в нашия. :wink:
« Последна редакция: Февруари 20, 2009, 13:21:42 pm от Nataly* »
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #10 -: Февруари 20, 2009, 13:48:51 pm »
не виждам абсолютно нищо за осъждане в тази история.

да, може да звучи гадничко и несправедливичко за някой, който прави инвитро за първо дете, да се нареди в чакалнята до някой, който прави инвитро за четвърто дете. но това не значи, че "някои хора не знаят какво искат". знаят - искат деца. от това по-хубаво няма. а щом имат и парите да си го позволят - какво има да им обсъждане. да не е бръкнала в нашата паничка случайно?
хората си променят мнението, животът се развива. тук имаме и жени, които имат голямо първо дете, срещнали са нов човек в живота си и отново се борят за дете, този път от новия любим. и те ли не знаят какво искат?

изобщо, в този постинг долавям повече озлобеност от нужното.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #11 -: Февруари 20, 2009, 15:27:19 pm »
За да не се повтарям само ще изброя подкрепям постингите на  rositka13, Black_rose, Елфи, Lisko, Nataly* и jam. Не ни е работа да съдим хората. За това си има господ или каквото е там! Аз лично предпочитам думата господ. Всеки заслужава прошка и втори шанс.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*
« Отговор #12 -: Февруари 20, 2009, 15:52:02 pm »
В края на краищата всеки рашава сам за себе си.Не смятам че ние сме хората които ще съдят въпросната жена.За да се подложи на първата операция явно е имало защо-никой не ляга на операционната от ''лиготия''.За да се подложи и на втората операция явно си има основателна причина.Ние обаче не знаем тези причини и нямаме право да ги коментираме!
*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
« Отговор #13 -: Февруари 20, 2009, 16:28:22 pm »
Според мен, темате вече се изчерпа.

Това е подфорум за емоционални проблеми, а не за клюки.

Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #14 -: Февруари 20, 2009, 19:24:28 pm »
Може би не сте ме разбрали. Тук, където съм, операциите направени, за да нямаш грижа са се превърнали вече стандартно нещо. Хората си мислят, че за всяко малко нещо трябва да имат хапче, за всяко неудобство ( в случаят пазенето) трябва да има по-лесно решение. Пълно е с реклами за подобни операции, както и е пълно с реклами за такива, дето ги обръщат. Тя си я е направила, за да не се пази като си е мислела, че няма проблем след това да я обърне. Ето за това се чудя как може да има такива хора. Нищо общо нямаше с бройката на децата или с желанието и да направи инвитро. Ми аз не смятам, че е нормално да се оперираш като средство за контрацепция.  Много хора въобще не помислиха, преди да скочат срещу това.

Б.

*

daninaa

• 700
  • Все някога ще успеем
« Отговор #15 -: Февруари 20, 2009, 19:38:39 pm »
Моето мнение е че тази жена е много смела.И първата и втората и постъпка са смели защото аз лично бих се страхувала да легна под ножа за връзване на тръбите като има и други начини за предпазване но решила е направила го е което си смелост.И втората и постъпка е благородна защото иска да даде нов живот което е прекрасно защото никак не е лесно да се грижиш за четири деца.
*
« Отговор #16 -: Февруари 20, 2009, 20:08:25 pm »
Може би не сте ме разбрали. Тук, където съм, операциите направени, за да нямаш грижа са се превърнали вече стандартно нещо. Хората си мислят, че за всяко малко нещо трябва да имат хапче, за всяко неудобство ( в случаят пазенето) трябва да има по-лесно решение. Пълно е с реклами за подобни операции, както и е пълно с реклами за такива, дето ги обръщат. Тя си я е направила, за да не се пази като си е мислела, че няма проблем след това да я обърне. Ето за това се чудя как може да има такива хора. Нищо общо нямаше с бройката на децата или с желанието и да направи инвитро. Ми аз не смятам, че е нормално да се оперираш като средство за контрацепция.  Много хора въобще не помислиха, преди да скочат срещу това.

Б.
Това си е нейна лиЧна работа колко и какви операции Ще си прави ,нали ти не и ги плаЩаш,гледай себе си ,а не в пахарката на съседа ти .Разбираме те отлиЧно какво искаш да ни кажеш и не виждам ниЩо анормално ,все пак тези интервенции съЩествуват ,за да се възползват хората от тях ...
Entre ce que je pense, ce que je veux dire, ce que je dis, ce que tu veux entendre , ce que tu crois entendre et ce que tu entends, il y a au moins 6 bonnes raisons de ne pas se comprendre....

Je suis  sous le choc et endeuillé des faits dramatiques qui se sont déroulés dans la crèche "Fabeltjesland" à Termonde.SINCERES CONDOLEANCES AUX FAMILLES DES VICTIMES ....
*
« Отговор #17 -: Февруари 20, 2009, 20:37:37 pm »
Според мен, темате вече се изчерпа.

Това е подфорум за емоционални проблеми, а не за клюки.

Напълно подкрепям!
*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
« Отговор #18 -: Февруари 20, 2009, 20:49:54 pm »
Темата се заключва, по желание на нейния автор.
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."