Златулка, на бабата (както си я наричахме ние Царичкова) хич не й се връзвай.
Тя си е такава, на настроения. И мен веднъж успя чак да ме разреве, то нали ги знаеш хормоните как играят та малко ми трябваше. И редовно мрънкаше по "момчетата", разбирай Стаменов и Сигридов, как можело да ни пращат в толкова ранни седмици и т.н. Ако е в добро настроение е готина, носи и на майтап. Мен накрая даже ми помагаше да ставам от леглото, че и калцуните искаше да ми слага и маха.
Нали бях с корем-планина, та ме ожали.
Успях да изровя из мненията си в бг-мама моя списък за болницата. Бях го разделила на 4 чанти за да улесня и себе си и мъжа ми, който все не знае кое къде се намира.
Само ще пооправя тук-там, защото се оказа, че някои неща не ми трябват, а други са необходими.
1ва чанта (за първите 24 часа)
- обменна карта и изследвания (не се носят в деня на раждането, взимат ти ги предварително в приемния кабинет като се регистрираш за плановото секцио)
- самобръсначка (не ми потрябва, бях свършила работата вкъщи)
- тоалетна хартия, малко лигнин, влажни кърпички, 1-2 превръзки за всеки случай
- сапун (взех си едно мъничко сапунче тип хотелско)
- 4 бутилки вода от 0,5 л със спортните капачки (взехме направо стек от Метро, след като се поосвестих след операцията, мъжът ми донесе още от бутилките. Дават се на охраната или някоя от сестрите в приемния кабинет.)Вземи си и сок от аябълка, препоръчвам този на Флорина, на който пише 100% сок.
- джапанки
- хавлиена кърпа
- Солпадеин (за обезболяване след секциото)(разтварях го направо в някоя от бутилките с водата, чашка не съм си носила)
- телефон+зарядно
- един чифт гащи и едни чорапи, елек или жилетка
- няколко найлонови торбички, в които да сложа дрехите и обувките си като се преоблека за да ги върне таткото вкъщи
- пакет Памперс 1 + 2 пакета бебешки кърпички (2 защото са ми 2 бебетата )- това ми го донесоха на следващия ден и го оставих в Родилно отделение
2ра чанта (след преместване от реанимация в обикновена стая)
- прибори за хранене, чаша, чиния
- превръзки и лигнин (направо съм си го сгънала на готови превръзки)
- бельо, чорапи
- малка и голяма хавлиена кърпа
- тоалетна хартия, салфетки
- сапун, четка и паста за зъби, четка за коса, ластик за коса, шампоан
- бархетна пелена (да слагам бебетата върху нея като ми ги носят, да не лежат на чаршафите ми)
- подплънки за кърма (на мен лично много ми течаха гърдите като ми дойде кърмата и цялата бях в кърма)
- сутиен
- 2 малки хавлиени кърпи за компреси - слагах един затоплен на гърдите преди да започна с цеденето и един студен за облекчение след това
- крем за гърди
- помпа за кърма
- няколко памперса (не ми потрябваха, взимат бебетата за преобуване 4 пъти дневно)
- бебешки влажни кърпички
- фотоапарат+зарядно
- еднократни чаршафи
- химикалка, тефтерче
- малко пари
3та чанта (в нея ще пъхна каквото може да ми потрябва, един вид шорткът за бързо намиране)
- бархетна и тензухена пелена
- 2 биби
- таблетки за студена стерилизация + дълбока пластмасова купа
- ръкавички за бебетата
- пакет памперси и влажни кърпи
- малки хавлиени кърпи
- ... може да се допълва
4та чанта ( за изписването)
За бебетата:
- 2 бодита
- 2 гащеризончета
- 2 шапки и 2 чифта буйки