Към списъка за секциото може да добавите и
3 хирургични лепенки - 2 обикновени и една непромокаема. Едната я носете в багажа, с който ви приемат в родилно, а другите да ви ги донесат след това. 2-3 дни след секциото се сменя превръзката, после още веднъж, когато се свалят конците. Пада се 5-6 ден след операцията, тогава слагат непромокаемата и можете да се изкъпете.
Аз си бях взела
еднократни чаршафчета - в реанимация не ви трябват, там си постилат такива, но са си от болницата. В стаята обаче ще ви дадат един найлон и парче чаршаф за постилане отгоре, за да си ги слагате под дупето да не цапате чаршафите. Шумка, спарва и на мен лично ми беше неприятно.
Взех си и от
еднократните гащи - тези на Канпол, много ми бяха удобни, защото бяха широки, проветриви и като протече бандажа, сваляш и хвърляш.
За раждащите в Тината - и двете неща ги има в аптеката срещу болницата, аптека Диана, там има и от лепенките. Гащите се продават и по детските магазини иначе.
За шишетата - не съм купувала специално шишета. Имаше 2 с помпата и 2 със стерилизатора (Авент). Бяха ми от полза в болницата, защото малките бяха на системи 10 дни и не ми ги даваха. Налагаше се да цедя кърма и да им нося. Вода не искат да пият все още, правила съм чайчето на Хип против колики в шишетата също.
И аз като Аси, след 13 дни в болницата, един куп изхабени нерви и проляти сълзи, само гледах да се измъкна колкото се може по-бързо и не съм се гласила.
То и без това изписването ни беше пародия - в този ден изписаха половината болница и ни караха на конвейер.