Предупреждавам, че темата, която пускам е странна.
Ще ми се чудите на акъла възможно ли е да има жени, които мислят така.... Да, сега в момента мисля точно така.
При мен странното е, че както каза един психолог в Плевен "нямам достатъчно мотивация" за бременност. Иначе ходя по доктори, правя изследвания, правим опити, обаче мен си ме е страх да забременея и така вече 2 години. Има борба в мен: искам / не искам. Понякога рационалното мислене надделява, защото съм на 30 и ми е време за деца, т.е. притисната съм от времето, т.е. искам. Понякога превес взима егоизма в чиста форма, защото една бременност си е изпитание за тялото ми и психиката ми, а после идват и отговорностите, т.е. не искам.
Странното в случая е, че тялото ми по някакъв начин е огледало на нагласата ми. Аз все се надявах, че "искам или не искам, то все ще стане", обаче явно не трябва да се подценява връзката между психика, нагласа и био-химични процеси, които протичат в нас, т.е. нагласата "искам или не искам - все ще стане" не е правилната нагласа.
От друга страна си мисля, че може връзката да е обратна, т.е. нагласата ми е такава, защото тялото ми е такова. И това рационално мислене и едва ли не математическия модел през който гледам на света от край време, всъщност може да има някакви корени или може би проявление чрез хормоните (нисък прогестерон, висок тестостерон, висок андростендион).
Друг аспект е отношението на половинката към мен. Когато се чувствам пренебрегната, недооценена и съм му ядосана, тогава пак го "наказвам" (къде съзнателно, къде не) с това, че все още не заслужава да има деца от мен. А той иска много да има деца от мен. Дори го усещам, че започва да изпада в странни състояния от време на време.
Има и един трети аспект, колкото повече се задълбочаваме и мислим относно овулация, бременност, матка т.е. съсредоточаваме мислите си към репродуктивната система, толкова повече електро-импулси изпращаме от мозъка към яйчници и матка, които електро-импулси допълнително "бомбандират" тези органи и в крайна сметка може да повлияят и на "нормалните" нервни импулси, изпращани от гръбначния мозък, които са отговорни за нормалното фунциониране на тези органи. С една дума, колкото повече се задълбочаваме да мислим за отделни органи, толкова повече вредим на техните функции. Съжалявам, че пак забивам в сферата на рационалните обяснения, но май явно такава ми е нагласата.