dsd, от написаното, без да го казваш направо, излиза, че фрагментиралите ембриони дават голям риск от малформации, което не е така. По-горните постове показват, че има успешни бременности както с фрагментирали ембриони, така и след отпаднал проблем с фрагментацията. Самите лекари нямат категорично мнение, на нас, както казваш, остава единствено да вярваме.
Относно питането дали съм правила "терапия п/в фрагментация": не, не съм. Има 2 вероятни причини:1/ медицинска: ембрионът беше поставен в някакви хранителни среди, не мога да кажа какви, тъй като се предполага, че не понася добре средата на оплождане и затова образува фрагменти; 2/ мъжът ми спря да употребява абсолютно всякакъв вид алкохол 2 месеца преди опита, което за мен е много вероятната причина за успех. Знам, че ще прозвучи на смешно, имайки предвид, че хора с тежки зависимости, например, раждат здрави деца и че е трудно алкохолът да се отразява така фатално баш на половата система, но това е единствената промяна в начина на живот и аз, чисто емпирично, няма на какво друго да отдам и промяната в "поведението" на ембриона.