ще играе роля на нещо като връзка към този сайт, така че е добре според мен
Идеята на тези групи във Фейсбук е следната: (Ще взема произволното име Иванка Иванова)
Така, Иванка Иванова се присъединява към групата на Сдружение Зачатие. Тя има, да кажем, 35 приятели. В този момент на началната страница на всичките и приятели се изписва
"Иванка Иванова се приседини към групата Сдружение Зачатие"
Това го прочитат 20 от нейните приятели. 15 от тях цъкват от чисто любопитство линка и им се отваря групата на Зачатие. ще видят за какво иде реч и, ако решат, ще се присъединят. Ако не - поне ще са чули, че има такова сдружение.
Освен това, в дясното поле на всичките и приятели ще излиза тази група.
всеки, който разглежда профила на Иванка Иванова, ще вижда и групите, към които тя се е присъединила, в това число ще вижда и групата на Сдружение Зачатие.
На практика, във Фейсбук всеки потребител може да създаде каквато група си пожелае. Хипотетично, утре някой би могъл да направи група "Приятели на Зачатие", друг - да създаде група "Зачатие, ние сме с вас!", а трети - група "Противниците на сдружение Зачатие". И всеки потребител има свободата да си се присъединява или да напуска която и да е група.
Принципно, исках да създам страница (профил) на Сдружението, но нещо не се справих. Тогава щеше да излиза в "реклами" и щяхме да ставаме "почитатели".
И отново всичките приятели в списъка на Иванка Иванова ще видят
"Иванка Иванова е почитател на Сдружение Зачатие"
Ще цъкнат върху линка и ако не станат почитатели, то поне ще видят що за сдружение е това.
Аз, например, съм почитател на Русе и получавам известия от профила на Русе какви събития предстоят.