случайно научих/от една моя препатила приятелка/, че след извънматочна бременност, 3 месеца след операцията задължително трябва да се направи цветна снимка и още същия месец да се правят опити за забременяване. това помагало да се "отпушат" тръбите, тъй като точно в този период започват сраствания. при мен се случи така, че точно преди три месеца ми правиха лапароскопия поради извънматочна бременност, но моя доктор не ми каза, че трябва да правя нещо след операцията, за цветна снимка изобщо не е ставало дума. въпросната моя приятелка е успяла да забременее успешно така и сега си има едно прекрасно малко момиченце. тя обаче ми подчерта, че доктора я "осветил по въпроса" след като са му платили след операцията на ръка. аз на моят доктор освен стандартната такса от 800 лева за избор на екип, нищо друго не съм му плащала-все пак 800 лева са си достатъчна сума според мен. за съжаление незнам дали това не е причината доктора да замълчи за тази "малка подробност". моля някоя от вас ако е запозната по въпроса да се включи. нямам време а явно трябва и да търся друг по-отговорен лекар.