Здравейте .Искам да ви напиша реда по който минах на телк след като надвиших 180 дни болнични.Аз писах и в един по преден пост ,но сега ще повторя малко историята за да е пълна.Дано помогне на някой,защото аз много се лутах докато разбера какво ми трябва ,как ,кога .....изхабих толкова нерви а не е трябвало.
Отидох при лкк комисията която ми е издавала болничните през всичките 180 дни ,те ми издадоха протокол,приложих към него епикризите си от лапароскопия,пункция и трансфер(незнам дали са били нужни но за всеки случай),всичките болнични които са ми издавали на ксерокс(аз ги нямах но в телк ми казаха че комисията ще ми ги иска) ) ,лична карта ,и картонена папка, и с тези документи отидох в телк,а там едно 4 часово чакане не ми мръдна .Подадох ги ,дадоха ми едно входящо номерче и казаха че до 2 седмици ще получа писмо с указания кога да се явя на телк.След точно 10 дни получих писмо в което ми бяха насрочили дата за явяване на комисия след 7 дни,и указания да нося:два плика с 2 марки за страната,последния болничен лист на ксерокс,лична амбулаторна карта,лична карта,и трудова характеристика от работодателя(в плика има трудовата характеристика само я давате на работодателя си да я попълни).Аз нямах последния болничен ,нямах и трудовата характеристика защото шефа ме забави .Рискувах ,но те пък комисията ми искаха само амбулаторната карта и казаха че на бременните не им търсили много документи
,такива готини хора .Вписаха в картона ми нещо,ддоха ми един лист и с него се върнах пак при лкк комисията пак те да ми издват болничните както досега .