0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

helena_v

Възможно ли е да съм бременна?
« -: Април 08, 2006, 21:10:42 pm »
Здравейте, момичета!
 От известно време с приятеля ми искаме да имаме дете. Този месец цикълът ми закъснява вече 12 дни.Преди няколко дни си направих тест, който беше отрицателен. Първият ми въпрос е, влияе ли се резултата от това по кое време на деня се прави и от това че тогава не ми се пишкаше и урината беше малко, т.е за да направя теста трябва ли да изчакам. Тестът беше SURECHECK. Вчера вечерта и днес сутринта си направих тестове. Те са CLEAR TEST. Но незнам дали резултатите са положителни, защото излязоха две линии, контролната и една червена линия под нея, но доста под нея, в началото на контролния участък (почти в края на удебеления участък). Тази линия по цвят и дебелина особено тази сутрин е същата като контролната. Според вас има ли шансове да съм бременна? Моля ви кажете си мнението. Защото ако не съ бременна е много притеснително. Цикълът ми е редовен и не ми се е случвало такова закъснение.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #1 -: Април 08, 2006, 21:12:52 pm »
Ами направи тест от друга марка.
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #2 -: Април 08, 2006, 21:38:22 pm »
Хелена ние няма как да разберем дали си бременна. Както Лали ти е писала направи още един тест от друга марка,утре сутринта с първа урина. Стискам палци и да пишеш какъв е резултата. Дано да е полужителен. :bighug: Успех
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

helena_v

« Отговор #3 -: Април 08, 2006, 22:52:41 pm »
А някоя от вас използвала ли е Clear Test? И получавала ли е такъв резултат?
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #4 -: Април 09, 2006, 01:32:01 am »
ползвам шуарчек, и не ме е излъгал :D . Все е отрицателен, но това е друга тема.
Цитат
А някоя от вас използвала ли е Clear Test? И получавала ли е такъв резултат?
Този не съм го взимала, не знам за него. А защо не направиш кръвен? Поне ще знаеш 100% има ли нещо или няма.
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

naiema

• 998
  • Да бъдем силни и последователни в борбата!
« Отговор #5 -: Април 09, 2006, 07:28:21 am »
Да,Лидия е права.Направи си кръвен тест в понеделник и всичко ще се разбере.Пожелавам ти да е положителен :bfp:
*

helena_v

« Отговор #6 -: Април 09, 2006, 09:19:14 am »
Направих си тест сутринта и беше отрицателен  :( . Въпреки това трябва да отида на лекар, защото най-вероятно имам някакъв проблем. А кръвния тест мисля да го пропусна, защото изкам да си спестя още едно разочарование. Как мислите, от какво може да се получи такова закъснение и дали да очаквам че ще имам проблеми със забременяването? Трябва ли да си направя изследвания на хормоните? Цикълът ми е 28 дни и досега беше точен, закъснявал ми е с половин най-много един ден?  :(
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #7 -: Април 09, 2006, 09:35:47 am »
Цитат на: helena_v
Направих си тест сутринта и беше отрицателен  :( . Въпреки това трябва да отида на лекар, защото най-вероятно имам някакъв проблем. А кръвния тест мисля да го пропусна, защото изкам да си спестя още едно разочарование. Как мислите, от какво може да се получи такова закъснение и дали да очаквам че ще имам проблеми със забременяването? Трябва ли да си направя изследвания на хормоните? Цикълът ми е 28 дни и досега беше точен, закъснявал ми е с половин най-много един ден?  :(

А не мериш ли БТ.Тя веднага би ти отговорила на тези въпроси -ако е висока:има вероятност да си бременна.
Закъснението на менструацията може да се дължи на много причини и само една от тях е да си бременна.
Другите са: няма овулация, по-късна овулация и т.н
Следващият месец освен да си направиш изследване на хормоните(полови,щитовидни ) мери и БТ.
...а до тогава...стискам палци да е станало чудото,защото след като не ти е дошло още има шанс  за :bfp:

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #8 -: Април 09, 2006, 11:46:35 am »
Helena,

обяснениети ти за чертичките ти ми е малко объркано, но доколкото разбирам, са ти се появили две чертички. Това означава положителен тест. А при 12 дни закъснение ще се види на вагинален ултразвук има ли плоден сак или не. Така че най-добре утре иди на преглед. Така ще се установи има ли бременност или пък има някакъв друг проблем.

*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #9 -: Април 09, 2006, 13:52:50 pm »
Хелена има голяма вероятност да си бременна.Отиди на лекар осте утре!Но гледай да има добър вагинален ултразвук.Стискам палци,пиши  за резултата. :lol:  :lol:  :lol:
*

Anonymous

« Отговор #10 -: Април 20, 2006, 11:28:34 am »
някой може ли да ми каже кога най-рано може да се разбере дали има бременност? Освен с тестовете които май се правят на 10 дни закъснение може ли да се разбере дали има бременност преди да е дошла датата на М.? Ако може то по какъв начин?
Благодаря предварително за отговорите! :wink:
*
« Отговор #11 -: Април 20, 2006, 14:04:29 pm »
Преди датата на М. не може да се разбере дали си бременна.
Иди още днес на лекар за да не се притесняваш какво точно се случва.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #12 -: Април 20, 2006, 14:20:56 pm »
Цитат на: Anonymous
някой може ли да ми каже кога най-рано може да се разбере дали има бременност? Освен с тестовете които май се правят на 10 дни закъснение може ли да се разбере дали има бременност преди да е дошла датата на М.? Ако може то по какъв начин?
Благодаря предварително за отговорите! :wink:

Кръвен тест за ЧХГ.
/Преди предполагаемата  М. дори и лекарят ти неможе да каже бременна ли си или- не?/

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #13 -: Април 25, 2006, 22:34:03 pm »
Кръвния тест не отчита ли преди датата на М-то мисля че  това е най-ранния начин да се разбере за евентуална бременност и най-сигорния...
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #14 -: Април 26, 2006, 07:41:08 am »
Цитат на: naha
Кръвния тест не отчита ли преди датата на М-то мисля че  това е най-ранния начин да се разбере за евентуална бременност и най-сигорния...

Точно така.
 :D

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

naiema

• 998
« Отговор #15 -: Април 27, 2006, 18:44:49 pm »
Хелена и ти госте,нямате ли хубави новини!Никой от вас не е казал дали  :bfp: са налице и дали скоро няма да ви видим preggo
*

helena_v

« Отговор #16 -: Април 28, 2006, 21:33:45 pm »
Здравейте!
При мен няма добри новини :(. В деня в който бях решила да отида на лекар ми дойде и реших да го отложа за след това. Това стана след 13 дена закъснение. Не ми се беше случвало такова нещо до сега. Тъпото е че се случи точно в месеца, когато за пръв път решихме да правим опити за дете. И така и не отидох на лекар, но този месец реших да си купя тестове за овулация и в деня, в който стана положителен и два дена след това правихме секс. И този път се надявам нещата да са наред и съм решила ако пак не съм бременна да отида на лекар и си направя изследвания. Според вас какви изследвания трябва да си нправя?
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #17 -: Април 28, 2006, 21:45:15 pm »
хелена изчакай поне 3 месеца преди да почваш с изследванията. след това първо спермограма в клиника по стерилитет.
наха, кръвния тест отчита не по-рано от 12 ден след ову. при 26 дневен цикъл си е точно датата на м. при мене е така.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
« Отговор #18 -: Април 28, 2006, 21:45:30 pm »
Започва се със спермограма на партньора - включваща и морфология по Крюгер в център по стерилитет задължително, защото в противен случай, едва ли ще е достоверна.
Ти - като за начало изследване на хормоните - виж в подфорум Хормонални проблеми при жената кога точно кои полови хормони се изседват. Можеш да си изседваш също хормоните на щитовидната жлеза (без значение в кой ден от цикъла), здължително микробиология на влагалищен и цервикален секрет, изследване за хламидии.  Като за начало това е достатъчно, може да си следиш и овулацията и ако си под 35г., а не се получи до 1 година опити(което не ти пожелавам) тогава може да продължиш с проверка проходимост на тръбите и дурги изселдвания. Аз лично не съм чакала да мине този период от време, исках да знам, ако има проблем, но всеки преценява за себе си.
Успех
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*

naiema

• 998
« Отговор #19 -: Април 29, 2006, 12:14:08 pm »
Хелена,мила,не се затормозявай с това да мислиш дали има някакви проблеми при вас.Много е рано за черни мисли.Наслаждавайте се на секса и дано се получи преди да ви се наложи да посетите лекар.Но важно е да сте спокойни!Успех!!!!!