В началото като тръгнах по прегледи, реших да си искам полагащите ми се направления. Разбира се срещнах ехидна усмивка на джи-пито си, че направления има само в началото на месеца и че такова ми се полага най-много 2 пъти в годината (последното измъкнах с десетки "Защо"-та). После ми се замънка, че с направление "никога" няма да стигна до "добър" специалист и че ако искам истински да се лекувам и преглеждам - хич не ми трябва направление, а да ходя на частно. Всеки да си го разбира както иска. Естествено в последствие се убедих в това, защото като се сдобих с направление за обикновено АГ, се оказа, че никой не иска да ме приеме в полагащия се един месец давност и ме прокуждаха като просяк. Помъчих се да взема от АГ направление за хормони, но се сещате какво получих ..
Е, кажете ми - защо плащам здравни осигуровки ??? Знам, че с написаното няма да кажа нищо ново на всички вас, но истински ми писна да живея в тази абсурдна държава !!! Искам да се премахнат здравните осигуровки щом не мога да се възползвам от тях. Искам да мога да се лекувам безплатно, щом работя. Искам да не се срамувам, че искам направление, нито да се срамувам когато отида да го използвам при специалист. АЗ НЕ КРАДА ОТ ДЖОБОВЕТЕ НА ЛЕКАРИТЕ ! Не ме карайте да се чувствам така, уважаеми лекуващи ни !!!
Ще спра до тук, защото темата е ужасно обширна. Насреща съм за дискусия !