0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Сали, не мисля, че ти решаваш коя тема да се коментира или да не се коментира... Ти кога прави този 2-ри опит и по каква схема? От кога познаваш Баев и от кога смяташ, че той е генеколога на клиниката? 

Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Момичета, смекчете малко тона.
Няма нужда темата да се превръща в поредната арена. Всеки има мнение и е нормално да го изрази.
Поздрави.
 Marina15, наистина страхотно добре те разбирам!!! Не знам какво може да те успокои или да ти вдъхне надежда или изобщо "нещо" (защото аз по принцип изпадам в една такава безтегловност след неуспех) Предполагам нищо не е в състояние в този момент да те извади от "дупката", но все пак продължавай да търсиш причините... няма да се даваш на апатията. И мен от време на време страхотно ме е яд на докторите, и имам чувството че ме разиграват като луда, но ... такава е схемата, не мисля че е на личностна основа, просто имам чувството че е такава политиката на почти всички клиники- колкото повече пациенти= толкова повече печалби... Не знам, дано не съм права (в смисъл, дано си въобразявам)
 Съвети не смея да давам, защото съм далеч от мисълта че съм веща, но евентуално си мисля :ask:- може да има при един от партньорите някакъв възпалителен процес или недостиг на нещо в организма на майката. В кои други клиники сте правили опити? Какво са казвали другите доктори, защо?; от какво?...сравни всичко, което си чела и което са ти обяснявали и виж, дали няма да ти изкристализира нещо...
   osi_7 osi_7 :bighug: :bighug: :bighug:

Идея си нямам все още, докторите при които до сега съм била също не са дали категоричен отговар дори за мисед абортите ми до сега... освен проблема да е наистина - имунологичен и да не се справяме добре с НК-клетките, за друго не се досещам.

Аз всъщност затова реших да сменя клиниката и отидох в Афродита с идеята, че водещия доктор Пападополус е доста наясно с нещата в областа и ни предложи по-различно схема - на нея се надявах... но уви, липсата на доктора по време на стимулацията и незнанието на неговия заместник и нежеланието му да предприеме най-малкото нещо по собствона инициатива, като изследване на хормоните или прецизно да се проследят нещата, както е в повечето от другите клиники, реши въпроса не в моя полза, както и не в тяхна, защото аз няма да съм повече техен пациент след всичко това.

Връщам се в някоя от предишните клиники в които съм имала по-голям успех,както писах по-надолу....вече.  :P

Идея си нямам все още, докторите при които до сега съм била също не са дали категоричен отговар дори за мисед абортите ми до сега... освен проблема да е наистина - имунологичен и да не се справяме добре с НК-клетките, за друго не се досещам.

Аз всъщност затова реших да сменя клиниката и отидох в Афродита с идеята, че водещия доктор Пападополус е доста наясно с нещата в областа и ни предложи по-различно схема - на нея се надявах... но уви, липсата на доктора по време на стимулацията и незнанието на неговия заместник и нежеланието му да предприеме най-малкото нещо по собствона инициатива, като изследване на хормоните или прецизно да се проследят нещата, както е в повечето от другите клиники, реши въпроса не в моя полза, както и не в тяхна, защото аз няма да съм повече техен пациент след всичко това.

Връщам се в някоя от предишните клиники в които съм имала по-голям успех,както писах по-надолу....вече.  :P
Марина съжалявам много мила, от все сърце ти желая следващият опит да ти е успешен до последния ден на 9тия месец. :bighug:
Според мен (без да ангажирам никой с мнението си, защото нямам медицинско образование)проблемът е в задържането на плода, като изключим последния път когато сама казваш че сте минали всички на конвейра. Значи там трябва да търсиш причини. Казваш че си правила всякакви изследвания, а правихте ли с партньора ти SDI тест? Ако си правила няма смисъл да ти обяснявам, но според доц.Конова чрез него се откриват причини свързани точно със имплантирането и задържанто на ембриона. И другото което се сещам е хистероскопия  чрез нея може да се огледат стените на матката отвътре, знам ли чела съм че  понякога  се откриват полипи и други образувания които пречат на имплантирането и износването и които не се виждат не УЗИ или при лапаро.
Да знам , че е така Деси, моя стерилитет се дължи на тубарен фактор - нямам вече здрави тръби, всичко това за което говориш, сме го правили и много повече от това, както  и с Конова се консултирахме преди 7-8 месеца и изследвания при нея сме правили, но лечението от нея сега при последния опит не го проведохме, защото в Афродита не смятат имунологичните проблеми за реални и не се занимават с тях.

Иначе сме обиколил всички най-извистни клиники в София и не само тук, за да търсим проблема, но до сега не е открит и разрешен, може би всеки път нещо различно не е било както трябва и просто не са съвпаднали всички фактори едновременно, не знам. Може би да е в инплантацията както казваш, а може би не е... защото в половината си опити съм стигала до инплантиране и бременност. Може пък да е наистина имунологичен и след инплантиране нещо да убива ембрионите, понеже са вкарани от вън... знам ли, иначе как да си обясня естествените ми забременявяния-извънматочни и аборти по желание преди много много години, защо при тях не става така....много са въпросите, но не мога да си отговоря на тях - изглежда че инвитрото е много неовладян процес.... малко почивка и започваме отново да водим борбата с някоя от предишните клиники в които съм била.

Добре де Конова какво лечение ти назначи, къде откри тя проблем и как така в афродита не искали да се занимават с тях?!?! ужасни хора, според мен при толкова неуспешни опити трябва да обръщат внимание на абсолютно всичко което изкочи като проблем, колкото и незначително да им се вижда. Сега при следващия опит настоявай, в края на краищата си плащаш (и то за кой ли път), не ти правят услуга!
Стискам ти палци и много силно се надявам този път да успееш! Аз също имам един неуспешен опит, сега очаквам резултат от теста на втори (от замразени), надявам се успешен  :D, абе все някой ден ще изгрее слънце  и на нашата улица ще видиш!
ДА, Деси, и дано да е скоро! Ами Конова малко ми го промени лечението за НК-клетките и не откри друг проблем. Иначе нали все пак трябва да се доверим на лекарите и да ги слушаме и аз това направих, не бива аз да им казвам какво да правят, в Афродите просто не са убедени в това до колко едно такова лечение за НК клетките е полезно или вредно за организма и понеже все още това е спорна тема в световен мащаб между лекарите-едни са "за" а други са "против" и затова аз приех да ги послушам , още повече че след предпоследния ми опит имах големи проблеми с възстановяването и боледувах буквално през 2 седмици, при положение, че аз сравнително рядко се разболавам по принцип и затова реших , че може и да имат право и се съгласих с тях.

Значи проблемът според Конова е в НК клетките? и явно са над нормата щом ти е назначила лечение.Оффф ми де да знам, за тях наистина лекарите се делят на два лагера, едните им обръщат внимание - други не, и това е защото доколкото знам НК клетките могат да се повишат почти от всичко, от най-обикновена настинка или грип например и после пак си влизат в норма, не се знае по време на изследването дали не са били увеличени защото скоро си била настинала например.
Не знам понякога може би наистина няма причина и всичко е божа работа или късмет не знам, надявам се обаче да можеш да се успокоиш достатъчно преди да почнеш сега наново и да не мислиш само за неуспехите си до момента защото стресът и той мамка му е една от причините за неуспех.
От мен една  :bighug: и пожелание за  :bfp1:   preggo   и   :babbycarrage:
Дефект в лутеалната фаза. В идеалния слуай лутеалната фаза продължава 14 дни. Лутеална фаза, по-кратка от 10 дни, може да се отрази негативно на плодовитостта, защото затруднява имплантирането на ембриона в стената на матката. Лесно можете да забележите  по липсата на поне 10 дни високи температури.
Лина, може ли да поразясниш малко, че трудно разбирам за какво говориш... Искаш да кажеш може би, че един вид се получават не добро каство яйцеклитки и затова са миседите и че едва ли и имунологичен проблема, това ли имаш предвид? Но това не се ли счита за инплантация, след като е настъпила бременност и се вижда ембрион и миседа става след 7-8 седмица? Стана ми интересно наистина , ако може пиши да поясниш какво имаш предвид, мола те.
« Последна редакция: Септември 21, 2009, 13:19:48 pm от marina15 »

Пращам ти линк към статията,която намерих.Оказа се,че може да няма имплантация и когато няма синхрон между лигавицата и ембриона.Точно за това правят и ендометриалната биопсия и преценяват на кой ден от тази фаза съответства лигавицата и ще има ли имплантация.
http:// . .com/images/upload/Statii/E-book%2022.%20Prazni%20ratse.doc

http://www.biberonbg.com/info/bazalnat.htm
« Последна редакция: Септември 21, 2009, 22:55:55 pm от Елфи »
Тук е написано много кратко и толкова до колкото е обяснено разбирам , че не може да е такъв проблема при мен, защото инплантация имам в 3 от опитите ми инвитро до сега, завършили с мисед аборти, изключвам този последен до сега опит , който съм описала в тази тема. Освен това имам и нормално настъпили бременности...макар и не стигнали до края. Явно е друго...кой знае какво,но на мен лично ми се поизясни картинката за последния ми опит инвитро-чисто и просто неправилна стимулация или по-скоро не бяха проследени добре хормоните от начало и затова и реакцията ми не беше добра, също и качеството на яйцеклетките в резултат явно не било много добро.... Абе куп фактори трябва да се напаснат и ако няма добър специалист покрай теб да те следи за всяко нещо си оставен на произвола - буквално на случайността и каквото стане....

За съжаление.Нямам много опит,но се оказва,че всичко е важно
Сали, не мисля, че ти решаваш коя тема да се коментира или да не се коментира... Ти кога прави този 2-ри опит и по каква схема? От кога познаваш Баев и от кога смяташ, че той е генеколога на клиниката? 

Разбира се, че не аз решавам. Не ми се иска да се прави от мухата- слон,просто..Както и да е.. Искам да дам отговор на въпроса ти кога правих втори опит и каква схема. Одобриха ме от фонда и на 2.08.2009 правих 2ри опит. Схемата беше следната: Пих 2 опаковки регулон от 28.5. От 17.7(1ви ден на цикъла)Decapeptyl- сутрин , от следващия ден 18ти започнах и Меrional 5x75 IU вечер. И така сутрин Decapeptyl, вечер Merional за 10 дни инжекции в корема. На 28.7 вечерта сложих Ovitrelle. 30.7.-Аспирация на яйцеклетките, 02.08-Трансфер на 3 от общо 4 останали читави.. На 17.8-положетелен HCG+b кръвен тест :).
   Колкото до Баев, познавам го от втория си опит и съм изключително доволна от него. А и сега той ми следи бременността.Въпреки че, понакога си ходя и при моята гинеколожка от много години. Все пак 2 мнения са по- добре от едно. При 1вия опит гинеколог беше Велкова. Не останах очарована, но това е моето мнение. Успех ти желая и дано скоро и при теб да има резултати. Ако имаш и други въпроси пиши..ще се постарая да отговоря, въпреки, че не съм активна много във тези форуми а и честно казано съм разочарована от цялата тази помия която се изля за Афродита.. А сме много момичета с положителни резултати от там, но явно само аз се опитвам да изразя писменно благодарността си към клиниката и така насреща си се сблъсквам с обвинения, че правя реклама, лъжа и тн. Точно поради тази причина не виждам с какво бих била полезна на повечето тук( в темата асистирана репродукция). В момента чета повече за бременност, рискове и тн. Хубав ден и усмивки на всички :)
Твоя доктор е д-р Стаменов!

Май да - и аз така си мисля  :P

<a href="http://[color=blue][/color]" target="_blank" rel="noopener noreferrer" class="bbc_link bbc_flash_disabled new_win">http://[color=blue][/color]</a>Дали пък има божия намеса и някой не решава какво да се случи?
« Последна редакция: Октомври 02, 2009, 09:54:32 am от Pesheck »
*
Аз предлагам да оставим дядо боже на мира и да не спекулираме с намесата му. Това с нищо не помага на Марина да се подготви рационално и емоционално за ново инвитро, живот и здраво успешно.
*
Аз предлагам да оставим дядо боже на мира и да не спекулираме с намесата му. Това с нищо не помага на Марина да се подготви рационално и емоционално за ново инвитро, живот и здраво успешно.

И вярата е важна