Днес на 12-ти ден от трансфера на 2 ембриона в крайна сметка!! и като равносметка резултата е отрицателен 0,1 при референтни стойности 0-3, този ми е 6-ти опит инвитро /този последния беше ИКСИ по тяхна преценка/. Дори нямаше имплантация този път, за разлика от последните ми 3 опита инвитро... Пак не успях, уви
И за информация - опитът беше в МЦ "Афродита" и съжалявам , че им се доверих, поради невъзможността ми да излизам от работа и да чакам и това, че се надявах че промяна в стимулационния протокол,както те предложиха, би могло да доведе до положителен резултат. Сега си мисля, че именно там беше грешката в протокола за стимулация-ето го и него:
-1-2 месеца се пие противозачатъчните Регулон, знаете защо...
-на следващия ден след като се спре взимането им се започва ежедневни инжекции за блокиране Декапептил /в този период идва МЦ/- тези се бият всеки ден дори и по време на стимулацията до края.
-на 14-ти ден или 1-ви на стимулацията на яйчниците: започват се инжекции всеки ден с Мерионал 450 или 6*75 IU в случея /успоредно продължават инжекциите с Декапептил но тези сутрин , а другите вечер/
-първи преглед на 7-ми ден от стимулацията е изследване на естрадиола-резултатът беше 4 фуликула, което за мен си беше отчайващо толкова малко и естадиола беше иначе много добре за толкова фуликули - 286, намалиха ми инжекциите на 5*75IU = 375
-втори преглед на 11-ти ден и отново естадиол-пак толкова фуликули, а естрадиола не го разбрах колко беше, но ми казаха послена инжекция с Мерионал 3*75UL=225
-на същия ден 11-ти в 01,00 през нощта инжекция Ovitrelle 250 мг
-на 13-ти ден в 13,00 часа ми беше пункцията - 3 фуликула имаше само незнайно защо и от тах извадиха 3 яйцеклетки, впоследствие казаха , че само 2 ембриона стават за трансфер.
- на 16-ти ден или на 3-ти ден след пункцията беше ЕТ, които мина нормално, само че по доста различен начин-карат те да пиеш много вода 1 час преди трансфера и непосредствено за да ти се напълни мехура и така се извършва трансфера при пълен пикочен мехур, защото избутвал матката и ставало без проблеми. Само дето след трансфера няма и 5 минути и директно те карат да станеш и да си отидеш в стаята на леглото, обаче с този пълен пикучен мехур дори не можех да лежа нормално и едва усях да остискам 20-тина минути да лежа и отидох до тоалетна.
Тук да вмъкна , че но повечето пациентки правят трансфера на 2-рия ден по принцип, при мен възникна възможност да избирам и избрах на 3-ти ден, както до сега са ми го правили при други опити. Това беше цялата тъпа схема, от която резултата е нулев и когато още при 1-вия преглед подех въпроса защо имам такъв слаб отговор, като до сега при всички стимулации съм имала двойно повече яйцеклетки, те ме увериха, че всичко е наред и едва ли не това била целта, а именно да стават по-бавно и по-малко на брой, но в крайна сметка по-качествени яйцеклетки и аз приех това. След трансфера си седях в къщи и си лежах и си четях книжки и гледах, филми или зяпях от терасата, т.е не съм се натоварвала с нищо, нито съм работила.
Също така разчитах на не малкия опит на водещия докор от Гърция -др.Пападополус, който изглеждаше доста информиран и запознат със всички подробности от "пейзажа" и е практикувал 5-6 години в университетска клиника в Ливърпол-Англия - от разговорите ми с него ми вдъхна доверие, че си знае работата, НО....започна стимулацията и още в началато не ми стана ясно как така водещия доктор Пападополус ще следи нещата от дистанция - от Атина, където също работи в друга клиника посредством тук пък неговия неопитен заместник доктор Баев-старателен, но едва начинаещ в областта, който трябваше да му докладва всичко. Да стана ясно, че всъщност не било трудно след като цялато следене се състоеше от 2 прегледа и взимания на кръв за естадиол - на 7-ми и на 11-ти ден от стимулацията и това беше всичко, което също ми се стори доста неглежирано
Ами това е резултата в момента - едно голамо НИЩО...от клиника Афродита. За инфо цените им са тези - програма за стимилация 200лева, инвитро-2400лева, анестезия-100лева и за икси доплащаш още 700лева. Това което забелязах , че не се чака много и в повечето случеи директно се преминава към ИКСИ по тяхна преценка. Ми това е ...
Не знам къде сбъркахме, но много се съмнявам , че в стимулационния протокол, а може би в дискомфортния трансфер!?.....Седя и се чудя, какво да предприема за следващия си опит-кой е правилния път....Не съм тъжна дори, а ме е яд !!!