0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Днес на 12-ти ден от трансфера на 2 ембриона в крайна сметка!! и като равносметка резултата е отрицателен 0,1 при референтни стойности 0-3, този ми е 6-ти опит инвитро /този последния беше ИКСИ по тяхна преценка/. Дори нямаше имплантация този път, за разлика от последните ми 3 опита инвитро... Пак не успях, уви  osi_16
И за информация - опитът беше в МЦ "Афродита" и съжалявам , че им се доверих, поради невъзможността ми да излизам от работа и да чакам и това, че се надявах че промяна в стимулационния протокол,както те предложиха, би могло да доведе до положителен резултат. Сега си мисля, че именно там беше грешката в протокола за стимулация-ето го и него:
  -1-2 месеца се пие противозачатъчните Регулон, знаете защо...
  -на следващия ден след като се спре взимането им се започва ежедневни инжекции за блокиране Декапептил /в този период идва МЦ/- тези се бият всеки ден дори и по време на стимулацията до края.
  -на 14-ти ден или 1-ви на стимулацията на яйчниците: започват се инжекции всеки ден с Мерионал 450 или 6*75 IU  в случея /успоредно продължават инжекциите с Декапептил но тези сутрин , а другите вечер/
  -първи преглед на 7-ми ден от стимулацията е изследване на естрадиола-резултатът беше 4 фуликула, което за мен си беше отчайващо толкова малко и естадиола беше иначе много добре за толкова фуликули - 286, намалиха ми инжекциите на 5*75IU = 375
  -втори преглед на 11-ти ден и отново естадиол-пак толкова фуликули, а естрадиола не го разбрах колко беше, но ми казаха послена инжекция с Мерионал 3*75UL=225
  -на същия ден 11-ти в 01,00 през нощта инжекция Ovitrelle 250 мг
  -на 13-ти ден в 13,00 часа ми беше пункцията - 3 фуликула имаше само незнайно защо и от тах извадиха 3 яйцеклетки, впоследствие казаха , че само 2 ембриона стават за трансфер.
  - на 16-ти ден или на 3-ти ден след пункцията беше ЕТ, които мина нормално, само че по доста различен начин-карат те да пиеш много вода 1 час преди трансфера и непосредствено за да ти се напълни мехура и така се извършва трансфера при пълен пикочен мехур, защото избутвал матката и ставало без проблеми. Само дето след трансфера няма и 5 минути и директно те карат да станеш и да си отидеш в стаята на леглото, обаче с този пълен пикучен мехур дори не можех да лежа нормално и едва усях да остискам 20-тина минути да лежа и отидох до тоалетна.
  Тук да вмъкна , че но повечето пациентки правят трансфера на 2-рия ден по принцип, при мен възникна възможност да избирам и избрах на 3-ти ден, както до сега са ми го правили при други опити.

Това беше цялата тъпа схема, от която резултата е нулев и когато още при 1-вия преглед подех въпроса защо имам такъв слаб отговор, като до сега при всички стимулации съм имала двойно повече яйцеклетки, те ме увериха, че всичко е наред и едва ли не това била целта, а именно да стават по-бавно и по-малко на брой, но в крайна сметка по-качествени яйцеклетки и аз приех това. След трансфера си седях в къщи и си лежах и си четях книжки и гледах, филми или зяпях от терасата, т.е не съм се натоварвала с нищо, нито съм работила.
Също така разчитах на не малкия опит на водещия докор от Гърция -др.Пападополус, който изглеждаше доста информиран и запознат със всички подробности от "пейзажа" и е практикувал 5-6 години в университетска клиника в Ливърпол-Англия - от разговорите ми с него ми вдъхна доверие, че си знае работата, НО....започна стимулацията и още в началато не ми стана ясно как така водещия доктор Пападополус ще следи нещата от дистанция - от Атина, където също работи в друга клиника посредством тук пък неговия неопитен заместник доктор Баев-старателен, но едва начинаещ в областта, който трябваше да му докладва всичко. Да стана ясно, че всъщност не било трудно след като цялато следене се състоеше от 2 прегледа и взимания на кръв за естадиол - на 7-ми и на 11-ти ден от стимулацията и това беше всичко, което също ми се стори доста неглежирано
Ами това е резултата в момента - едно голамо НИЩО...от клиника Афродита. За инфо цените им са тези - програма за стимилация 200лева, инвитро-2400лева, анестезия-100лева и за икси доплащаш още 700лева. Това което забелязах , че не се чака много и в повечето случеи директно се преминава към ИКСИ по тяхна преценка. Ми това е ...
Не знам къде сбъркахме, но много се съмнявам , че в стимулационния протокол, а може би в дискомфортния трансфер!?.....Седя и се чудя, какво да предприема за следващия си опит-кой е правилния път....Не съм тъжна дори, а ме е яд !!!
« Последна редакция: Август 14, 2009, 18:52:05 pm от marina15 »

Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание
Ако знаехме кой е правилният път...отдавна щяхме да гушкаме по един сладък бузест бебок.Изобщо нямаше да съм прочела е ред по темата и щях да съм доволно щастлива от този факт!
Знам как се чувстваш.Съжалявам за всеки неуспех тук.Мисля си,че трябва да не губим вярата,че ще стане!До мен има един прекрасен човек,който винаги се обръща и казва:Спокойно ,ще стане!ВЯРВАМ,ЧЕ ТРЯБВА ДА СТАНЕ!
*
Какви изследвания си правила през всичките тези години? Търсили ли сте причината за абортите?
Съжденията  лош - добър, прав - грешен, умен - тъп, добро - зло не отразяват истината, не са истинни, защото това са частични гледни точки.Това е погледът на егото - то осъжда според това както на него му се иска да бъде и както му е изгодно в момента. Затова може би си забелязал, приятелю мой, че понякога една и съща ситуация я осъждаш като добра а в друг момент като лоша. Онзи който съди е егото.Твоята същност не познава такова нещо като съденето, защото нейният поглед е цялостен. Iamtheway
Естествено , че сме правили всички възможни изследвания които са ни казали докторите, някои дори по собствена самоинициатива, много от тах по няколко пъти...никой не знае и не можа до сега да ми каже причината за това каква е, при положение, че дори съм забременявала и по естествен ночин, но за съжаление ивънматочно-преди 1 година , преди много, много години също имах 2 аборта по желание в 3-ти месец към края, ако знаех какво ме чака нямало е да ги правя, но не знаех...
Абортите до 3-ти месец са нещо като даденост явно и причините за тях не са ясни, аз сега повече си мисля, че нещо объркаха с този протокол или със самото проследяване, кой знае, защото при мен обикновено има инплантация а този път нямаше, затова ми се искаше да споделя цялата процедура с повече хора тук...може пък коментирайки това да измисля какво да правя нататък...

И ДА - сетих се , че само прединплантационна диагностика още не сме правили, не че това дава гаранция за краен успех, но поне да видим дали нещо не им има на тези ембриони или са си наред и просто въпрос на малшанс било...
« Последна редакция: Август 14, 2009, 21:46:36 pm от marina15 »

На третия ден как изглеждаха твойте малчовци?Ако е имало дефрагментации или са разделени на нечетен брой съм чела,че не е добра прогнозата за имплантация.Показаха ли ти ги?
Именно поради тази причина при този опит сега, останаха само 2 ембриона за трансфер от 3. Третия не се е делал нещо както трабва. До колкото знам тези които се делат правилно и са без дефрагментации са ми трансферирали - така са ми казвали докторите. Аз обикновено правя по 7-8 яйцеклетки и от тях поне 3-4 са супер по тяхна преценка  и ми ги трансферират после. Веднъж дори замразихме останалите и правехме трансфер с тях.

marina15 аз нямам толкова голям опит като твоя, но специално и при мен ме караха да изпия голямо количество вода преди трансфера и съм лежала само 10 мин. защото много ми се пишкаше. ЕТ също ми беше на 3 ден, и направих толкова яйцеклетки като теб-3: от който две се деляха добре а третата с фрагментации. Моят опит е успешен и мисля че точно тези неща не определят резултата от инвитрото. Наистина са ти обяснили, че по-добре по-малко, но качествени Я. Т.е. до тук нещата изглеждат като в другите клиники- може би наистина трябва да се потърси друг проблем относно имплантация и износване на плода. Имунологични изследвания и генетични правила ли си? Вярвам ти че след толкова опити се чувстваш много огорчена и  ядосана.
*

wild cat

• 404
  • Няма начин да няма начин!
... Аз обикновено правя по 7-8 яйцеклетки и от тях поне 3-4 са супер по тяхна преценка  и ми ги трансферират после. Веднъж дори замразихме останалите и правехме трансфер с тях.
Може би наистина този тип стимулация се е оказал неподходящ за теб.  :(

И ДА - сетих се , че само прединплантационна диагностика още не сме правили, не че това дава гаранция за краен успех, но поне да видим дали нещо не им има на тези ембриони или са си наред и просто въпрос на малшанс било...
Следващият път направете и това, може да излезе някакъв проблем. Знае ли човек ... ?
Здравей, Марина! Стимулациите не са лесна работа и се изискват много знания и опит, за да се нацели точния начин. Мое подозрение (което можеш да провериш при следваща консултация с лекар) е, че вероятно си била препотисната и затова си получила толкова малко яйцеклетки. Това е един от страничните ефекти при приемането на противозачатъчни в месеца преди ин витрото, но също зависи от това какви количества Декапептил или друг блокаж се поставя. Ако си си записвала нивата на ЛХ при изследванията по време на стимулацията, ще можеш да го провериш.
Много съжалявам, че и този опит беше неуспешен при теб. Мисля обаче, че по-сериозният проблем е с абортите и там трябва да разровите още. Надявам се да откриете причината и следващият ти опит да е успешен и последен!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

Да излиза май, че наистина проблема е при блокирането. Тук прочетох статията за различните протоколи и как действат и стигнах също до този извод. Най-озадачаващото е че не искаха никакви други хормони да пускат след като започна блокирането на хипофизата и дори ги попитах дали все пак не е добре да се пусне нещо, но в МЦ  Афродита бяха категорични че нямало за какво, да ама не, защото наистина тогава е можело да видят и да коригират нещата. Да окозо се че сбърках с тази клиника.

marina15 ....... мен ме караха да изпия голямо количество вода преди трансфера и съм лежала само 10 мин. защото много ми се пишкаше. ЕТ също ми беше на 3 ден, и направих толкова яйцеклетки като теб-3: от който две се деляха добре а третата с фрагментации. Моят опит е успешен и мисля че точно тези неща не определят резултата от инвитрото. .......

Цецинка, най-напред да ти честитя и ти желая да стигнеш до края без проблеми и да те попитам и ти ли в Афродита прави инвитро и кой доктор те следеше, по същия протокол ли беше стимулирана?

Цецинка, най-напред да ти честитя и ти желая да стигнеш до края без проблеми и да те попитам и ти ли в Афродита прави инвитро и кой доктор те следеше, по същия протокол ли беше стимулирана?
Не миличка-опита ми беше при д-р Стаменов и д-р Персенска. Обаче аз нямах блокаж преди това, а по-време на стимулацията ми включиха Цитротид. Хормони пусках на 3-ден от МЦ когато започна и стим. и след това на 7,9,10 и 11 ден и дойде пункцията. Още веднъж дано откриете къде се къса нишката.
Здравейте момичета, и най вече здравей Марина. Съжалявам за неуспешния пореден опит, Марина, но искам само да споделя, че от хиляди ходене по мъки, клиники и доктори, точно клиника Афродита сбъдна мечтата ми. Първият път беше неуспешен и въпреки, че и аз като теб търсих вината в тях не се отказах и направих и втория си опит там. За моя голяма радост, този път успешен. И не съм само аз. Много жени също..някой от 2-ри, други 1-ви, 4-ти..т.н. Всеки организъм е индивидуален.И тук съм много благодарна на клиника Афродита, че се съобразяват с това, а не като повечето "известни" доктори, които слагат всички пациентки на една и съща програма.

Разбирам, че си много растроена, но не вини клиниката, защото не е редно. Не са те виновни. Напротив, аз такава компетентност, внимание и екип не съм срещала никъде. Там се чувствах като вкъщи, а не като в болница.Имах време за всичко, а не да вися по цял ден по болници и да чакам с месеци.. Всички са много позитивни и ведри. А за д-р Баев нямам думи. Уникален! Обяснява ти всичко до най малката подробност. И не е вярно, че е новобранец в областа. Все пак той е акушер- гинеколог на клиниката, а не ИНВ специалист. Не се отчайвай, съветвам те да опиташ пак там, а не да сменяш клиниките постоянно и да търсиш вината в тях. Клиника Афродита е нова и е нормално да няма отзиви за нея. Въпреки, че няма отзиви, то положителни резултати има доста  :D. И аз съм един от тях.
*
Марина, и преди опита ти в Св. Лазар ти казах, че бъркаш. Сега обаче май си уцелила джакпота с тази *клиника*. В това е проблемът.
Събери мислите си, подреди приоритетите и тогава започвай нов опит.
Мисля, че проблемът при теб е в запазване на бременността, а не в забременяването.
Желая ти много късмет от сърце. Дано откриеш Своя лекар и заедно сбъднете Мечтата ти.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
Благодаря ти White, така и ще направя, а в Свети Лазар имах досто добър опит - най далеч стигнах от досегашните все пак, може би подценихме НК-клетките тогава....иначе преди не ме пускаха от работат да излизам когото аз имам час, нито ми даваха отпуска, когато  на мен ми е нужна, беше много сложно и затова търсех варианти в други клиники без да чакам и когато на мен ми е удобно. Но от скоро нещата се промениха при мен и сега ще разполагам с времето си както аз преценя за добре и меже би ще се върна пак при Стаменов.

Мила Сали_м, защо ли не ти вярвам, но дори и да е така тогава честито, но мерси там не се връщам, а пък дори и да си рекламния агент на клиника Афродита, аз бях там и се запознах доста добре с нещата, дори с някои от другите жени, които по това време бяха на стимулация и мога да кажа категорично , че протокола по който стимулират всички там изглижда е същия като моя, което ме озадачи - как така всеки по този протокол, всички запачнахме горе-долу по едно време +/- 1-2 дни и всички пункции и трансфери баха събрани на същия начин в наколко поредни дни и именно тогава дойде водещия доктор Пападополус от Атина, за да извърши еденствено пункциите и трансферите. А за доктор Баев и аз това имах предвид , че не е специалист по АРТ процедури, което и ти казваш , а той ни следеше по време на стимулацията, на много въпроси не можеше да ми отговари, не знам по какво точно е компетентен, но явно не в това, за което отговаряше, е да иначе е много любезен-такъв трябва да е все пак , а пък и за толкова пари...
 За това място наистина може да се каже , че карат на конвейр , без да се вълнуват много кой как реагира, просто те успокояват , че всичко е наред и че е така като те са го предвидили, да но безрезултатно в случея при мен, дори нямаше инплантяция, с която обикновено не се разминавам. Това си е моето мнение и този път е категорично.  :bonk:
« Последна редакция: Август 18, 2009, 18:33:45 pm от marina15 »

*
Нямаше ли изследване на Е2 на първия ден от стимулацията (14 ден от началото на блокажа, според графика описан от теб - ако си била по дълъг протокол). И колко ти беше естрадиола? Има значение колко дни преди същинската стимулация е започнал блокажа - 14 дни (дълъг) или 1-2 дни (къс). В единия случай Е2 се изследва задължително на 1 ден, а в другия на 5-6 ден чак.
Иначе за трансфера, точно така е най-добре, защото има най-добра видимост при УЗ проследяването му.
Не се отчайвай, трябва да се открият причините за неуспеха и следващият опит да доведе до щастливия резултат!
« Последна редакция: Август 19, 2009, 06:45:56 am от cygnus »
14 дена преди стимулацията са само блокирещи инжекции с декапептил всяка сутрен. На 1-ви ден от стимулацията не са мерили естрадиола ,имаше мерене на Е2 на 6-ти ден от  стумулацията и беше 286 - много дабър според тях, предполагам , че за броя фуликули действително е добър за 6-ти ден от стимулацията.

Марина, разбирам, че си растроена и това наистина си е твое мнение, но ако това ще те успокои, ok.. обиждай наред клиниките. Благодаря, че ми честитиш,въпреки, че не ми вярваш(но това и в крайна сметка слабо ме вълнува), но аз наистина съм най- щастливата жена в момента :) Просто обичам повече да чета и наблюдавам във форумите отколкото да пиша. Може би сега ще имам повече време за чат:) А в твоя случай,четейки ми стана неприятно, че си останала с такова впечатление от клиниката и за това си позоволих да изразя мнение и аз. Не съм рекламен агент, а една доволна клиентка на клиниката, която 2-рия и опит бе успешен и сега изпитвам онова чувство, което го пожелавам на всеки. Нямам намерение да се обяснявам повече тук и на тази тема, а и виждам, че няма смисъл. Изразих мнение и изразявам признателност и благодарност на клиника Афродита. Желая ти успех Марина. Намери това което търсиш и нека скоро да те сподели, това, което и мен ме сполетя.  :bfp1:
Изобщо не обиждам никого, а коментирам това което съм видяла и смятам, че не бива да се премълчава. За това е направен този форум,за да коментираме нещата и проблемите си с които се сблъскваме. По този начин и самите клиники, ако се интересуват от мненията на бивши и настоящи пациенти ще имат възможност да се коригират в това, в което им куцат нещата и в това от което има недоволство евентуално...Благодаря ти, че все пак се включи по моята тема и дано всичко да е за добро както се казва!

Мили момичета, преди време препоръчах на приятелка обикновен гинеколог, който на мен ми беше помогнал и бях много доволна от него. Тя отиде при него със страхотни болки в корема и моя гинеколог й каза, че най-вероятно болките са от червата и й сложи обезболяващо... След около 2 часа неистови болки приятелката ми в крайна сметка отиде в Пирогов. Там естествено се наложи да си почака още 2-3 часа до момента в който тя се осъзна че коремът й се подува и вече не може да си закопчае панталона. Последва спешен преглед (наложи се да предреди цялата опашка) и спешна коремна операция от спукана киста в матката. Извадиха около литър кръв... След това лекаря каза че след още половин час чакане приятелката ми нямало да е между живите.... и въпросния гинеколог трябва да си хвърли дипломата. На мен ми идеше да се гръмна и се чувствах ужасно виновна. Мъжът на приятелката ми искаше физически да си "поговори" с лекаря (не знам какво стана.). Все още сме добри приятелки, но вече никога на никой не препоръчвам лекар. Отношенията лекар-пациент трябва да са в симбиоза. Едни ни харесват, други - не. Пък и те на някой лекари не им допадаме. Това е. Важното е тук да си разказваме и споделяме преживяното... Благодарение на вашите разкази аз лично избрах своята клиника, но докато не видя положителен резултат винаги ще имам едно на ум. Марина - късмет ти желая. Наистина доверието в лекаря е най-важния елемент от каквото и да било лечение.
п.п. Сори че се набърках може би не съвсем на място в темата!
j_j_ana, направо ни запуши устите ;). Абсолютно си права. Най- вече за това, че отношенията лекар-пациент трябва да са в симбиоза. Наистина тук е място за споделяне на преживяно, но всеки приживява случилото му се по различен начин. Наистина не е умесно да се коментира поваче темата. От сърце се надявам и ти, и Марина да имате голям късмет и сила за всичко, което ви предстои. Пожелавам си го и на себе си, защото ще ми е нужно през следващите 9 месеца :))