0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Мнения на Birdie - деца от 1 до 6 години /6 част/
« Отговор #60 -: Септември 10, 2009, 01:25:54 am »
Благодаря докторе. Само да поясня, че аз никога не го държа по своя инициатива нито при акането, нито при пикаенето. Когато обяви, че ще ака, той настоява да ме гушне приклекнал и така се изхожда - или в памперса или със свалени гащички в банята. После му става много интересно да си разгледа подробно изпражнението. Въобще създава се весела и непринудена обстановка. Въобще не го насилвам за гърне -та той се научи да пикае прав без да минем през междинно пикаене в гърне. Впрочем сме го слагали само десетина пъти на гърне, само за да ака, и то още през месец юли.
Моля ви пояснете какво е това акуограма. Ако се окаже, че няма УНГ-проблем, мога ли да очаквам проблемът да отшуми с времето, и кога - след година или след десет; най-късно до кага да се чака, преди да потърсим логопедична помощ. 
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #61 -: Септември 10, 2009, 01:30:16 am »
Разбирам.
Акуограма е изследване на слуха в целият честотен диапазон. Така се установява дали детето чува в целия честотен диапазон.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*
« Отговор #62 -: Септември 10, 2009, 01:37:00 am »
Благодаря, докторе. Що го направя изследването.
*
« Отговор #63 -: Септември 10, 2009, 10:54:25 am »
Здравейте д-р Бърди. Стоматоложката ми предписа ДЕНТАВАКС - за лечение на възпалени венци, но се оказва че в листовката на лекарството никъде не пише дали е подходяща за кърмачки.
Бихте ли ми казали, дали мога да го приемам, при условие че все още кърмя дъщеря си си, която е почти на 2 годинки, без това да и навреди или доведе до някаква алергична реакция. Кърменето е сутрин и вечер, през нощта /понякога/ а събота и неделя и на обяд.
Благодаря Ви много! ЩЕ очаквам вашият отговор.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #64 -: Септември 10, 2009, 11:30:08 am »
Не познавам това нещо.
Не знам какво съдържа- би трябвало да попитате стоматолога си.
Sir Alec Guinness
« Отговор #65 -: Септември 10, 2009, 13:42:08 pm »
Здравейте доктор Бърди. Нашето положение с пъпките на лактите е все така. Мажа 4 пъти на ден дактакорт и фусидин както препоръчахте, но сякаш няма ефект. Днес минахме през поредния четвърти кожен лекар, който също бил на 90 % убеден, че това е псориазис. Попитахго изрично неможели да е някакъв вид гъбична инфекциа, отвхвърли го с лека ръка като казва, че това нямало нищо общо с гъбичките. Прилагам нови снимки този път и на другата ръчичка, която е по добре откъм пъпки, но пък на нея там където е имало пъпки отдолу е останало кожа по- бяла на цвят, то си вижда / сякаш като петно от витилиго/. И този кожен твърди, че иска да се спре всякакво мазане и да го види пак след месец. Според Вас и това което виждате какво да предприема? Да продължа ли с мазането или да спра. Всъщност какво представлява псориазиса? Защо всички "доказалисе" кожни лекари във Варна стоят зад диагнозата псориазис? Съществуването на обрив под лактите задължително ли значи диагноза псориазис?  Казват ми, че за да са 100% убедени че е това, трябва да се вземе кожа и да се изследва, но щяло да бъде много травмиращо за детето. Но пък и това лутане наляво надясно, подлудява мен....
Извинявам се за дългия пост.
 http://janitsa.snimka.bg/other/pypki.419527.14757209
*
« Отговор #66 -: Септември 10, 2009, 14:57:02 pm »
Не познавам това нещо.
http://www.framar.bg/%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D0%BA%D1%81-%D1%82%D0%B0%D0%B1%D0%BB.-36-%D0%BC%D0%B3.-40-pid05003634.html
*

Birdie

• 11040
« Отговор #67 -: Септември 10, 2009, 15:20:22 pm »
Здравейте доктор Бърди. Нашето положение с пъпките на лактите е все така. Мажа 4 пъти на ден дактакорт и фусидин както препоръчахте, но сякаш няма ефект. Днес минахме през поредния четвърти кожен лекар, който също бил на 90 % убеден, че това е псориазис. Попитахго изрично неможели да е някакъв вид гъбична инфекциа, отвхвърли го с лека ръка като казва, че това нямало нищо общо с гъбичките. Прилагам нови снимки този път и на другата ръчичка, която е по добре откъм пъпки, но пък на нея там където е имало пъпки отдолу е останало кожа по- бяла на цвят, то си вижда / сякаш като петно от витилиго/. И този кожен твърди, че иска да се спре всякакво мазане и да го види пак след месец. Според Вас и това което виждате какво да предприема? Да продължа ли с мазането или да спра. Всъщност какво представлява псориазиса? Защо всички "доказалисе" кожни лекари във Варна стоят зад диагнозата псориазис? Съществуването на обрив под лактите задължително ли значи диагноза псориазис?  Казват ми, че за да са 100% убедени че е това, трябва да се вземе кожа и да се изследва, но щяло да бъде много травмиращо за детето. Но пък и това лутане наляво надясно, подлудява мен....
Извинявам се за дългия пост.
 http://janitsa.snimka.bg/other/pypki.419527.14757209
Мисля на всички е ясно че кожата е доста по-добре.
Вижда се ясно това. Вижда се завяхване, избледняване, намалена грапавост.
Вие очаквахте да изчезне напълно? за два дена? седмици трябват... . Това е от месеци.
Оставете 3 пъти дневно Дактакорт и 1 път само Фуцидин.

Може ли да оставите само снимките СЛЕД лечението- много е объркано там кое е преди и кое е след. Не мисля че това е псориазис!

Това:

е? същата ръка?
« Последна редакция: Септември 10, 2009, 15:34:05 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #68 -: Септември 10, 2009, 15:30:48 pm »
Не познавам това нещо.
http://www.framar.bg/%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D0%BA%D1%81-%D1%82%D0%B0%D0%B1%D0%BB.-36-%D0%BC%D0%B3.-40-pid05003634.html
Моля, обърнете се към стоматолога.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #69 -: Септември 10, 2009, 15:36:09 pm »
Не познавам това нещо.
Моля, обърнете се към стоматолога.
СТоматологът ми каза че лекарството преминава в кърмата, но неможеше да отговори на въпроса дали ТОВА по някакъв начин би навредило на детето, именно датова се обърнах към Вас.
« Отговор #70 -: Септември 10, 2009, 15:36:47 pm »
Това е същата ръка да.... оставих само днешните снимки.... Пъпките когато е сутрин се забелязва че почват да се люспят...незнам това нормален ход ли е? И тези белите петна където остават под лакътя трябва ли да ме притесняват.... благодаря много....
« Отговор #71 -: Септември 10, 2009, 15:43:45 pm »
Здравейте, Докторе :)

Радвам се, че отново сте с нас! Починахте ли си добре?
Аз имам въпрос, който и е от медицински характер, и не е. Доколко важен е следобедният сън за двегодишните деца?
Проблемът ми е, че приеха Мая в следобедна ясла, а там не спят. Имало диванчета, на които децата могат да почиват, но като цяло не спят. Хубавото е, че ще играе с деца, ще учи неща, на които аз няма да се сетя да я уча, но това ще е за сметка на спокойния следобеден сън. Как може да се отрази това на здравето на детето?
BTW тук и в детските градини не спят следобед, смятат го за нормално нещо.
Ще се радвам, ако ми отговорите, Докторе.
Поздрави & всичко най-добро!
*

Birdie

• 11040
« Отговор #72 -: Септември 10, 2009, 15:51:51 pm »
Това е същата ръка да.... оставих само днешните снимки.... Пъпките когато е сутрин се забелязва че почват да се люспят...незнам това нормален ход ли е? И тези белите петна където остават под лакътя трябва ли да ме притесняват.... благодаря много....
Простете, но тази ръка по-горе на снимката, има ли нещо общо с екземите,които показахте на същата ръка преди 2-3 дена?
Моля, прикачете снимката от преди лечението на същата ръка...
Първият Ви пост за този проблем е от 8/09/2009.
Днес е 10/09/. И за тези два дена само (след месеци "експерименти") резултата не Ви ли харесва? :wink:
« Последна редакция: Септември 10, 2009, 16:02:38 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #73 -: Септември 10, 2009, 15:55:10 pm »
Здравейте, Докторе :)

Радвам се, че отново сте с нас! Починахте ли си добре?
Аз имам въпрос, който и е от медицински характер, и не е. Доколко важен е следобедният сън за двегодишните деца?
Проблемът ми е, че приеха Мая в следобедна ясла, а там не спят. Имало диванчета, на които децата могат да почиват, но като цяло не спят. Хубавото е, че ще играе с деца, ще учи неща, на които аз няма да се сетя да я уча, но това ще е за сметка на спокойния следобеден сън. Как може да се отрази това на здравето на детето?
BTW тук и в детските градини не спят следобед, смятат го за нормално нещо.
Ще се радвам, ако ми отговорите, Докторе.
Поздрави & всичко най-добро!
Не е проблем че не спят- ще заспи по-рано вечер.
Sir Alec Guinness
« Отговор #74 -: Септември 10, 2009, 16:08:09 pm »
Простете, но тази ръка по-горе на снимката, има ли нещо общо с екземите,които показахте на същата ръка преди 2-3 дена?
Днес е 10/09/. И за тези два дена само (след месеци "експерименти") резултата не Ви ли харесва? :wink:
Като една притеснена майка искам всичко да изчезне на момента  :oops:

Току що сложих още нови 5 снимки....последните четири от албума, а /последната е от преди намазването/..грапавината я има наистина сигурно  е по-малко, но аз вися денонощно над ръцете на това дете и оттам сигурно за мен разликата е почти невидима. Извинете ме от притеснение е това. КАто гледам снимките определено има разлика. Продължавам по вашия план!
« Последна редакция: Септември 10, 2009, 16:14:54 pm от janitsa_Ko »
*

Birdie

• 11040
« Отговор #75 -: Септември 10, 2009, 16:09:45 pm »
Като една притеснена майка искам всичко да изчезне на момента  :oops:

Току що сложих още 4 снимки....последните четири от албума...грапавината я има наистина сигурно  е по-малко, но аз вися денонощно над ръцете на това дете и оттам сигурно за мен разликата е почти невидима. Извинете ме от притеснение е това. КАто гледам снимките определено има разлика. Продължавам по вашия план!

Това е типично гъбичкова инфекция. Плюс Стрептокок/Стафилокок.

Това:

е очистваща се от инфекция екзема, но налична екзема за последващо още лечение.
Това са контактни екземи от допир с пясък, пръст, опиране на лактите на земята.

Ето Ви псориазис:

Нещо общо с това,което давате Вие?
Гъбичковата инфекция се чисти понякога с люспене.
Под силно екземните инфектирани полета след лекуване остават петна както при витилиго,които изчезват за около 2-3-4-5 седмици.
Те са резултат от нелекуваната инфекция и екземата, проникнала в дълбочината на кожата.

Стана като лекция... . :wink:
« Последна редакция: Септември 10, 2009, 16:18:48 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
« Отговор #76 -: Септември 10, 2009, 16:16:52 pm »
Не  :) Няма общо....Незнам дали е лекция, но на мен определено ми дойде като огромно разтоварване... :)
Тук са снимки преди мазането:
http://janitsa.snimka.bg/children/pypki-predi-mazaneto.420394.14760431

Тук са снимки от днес след 2 дни мазане:
http://janitsa.snimka.bg/other/pypki.419527
« Последна редакция: Септември 10, 2009, 16:30:25 pm от janitsa_Ko »
*

Birdie

• 11040
« Отговор #77 -: Септември 10, 2009, 16:22:54 pm »
Вижда се където сте мазали как е побеляло- гъбичките са изчезнали, но кожата е загубила естествения си цвят. Като "посипано с бяла пепел" изглежда.

Това е тежка екзема изискваща дълго лечение... с Дактарин/Дактакорт. След което, може би, с нещо друго. Ако можете да намерите обикновен Дактарин би било по-добре от Дактакорт за първите 3-4 дена (от днес считано). Първите 2 дена бяха "проба за ефикасност".

Това е моето скромно мнение.
Не е задължително да се следва ;)
« Последна редакция: Септември 10, 2009, 16:26:37 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
« Отговор #78 -: Септември 11, 2009, 10:53:08 am »
Здравейте Birdie! Ето с какъв проблем се сблъсквам от 3-4 дена. Последното хранене на децата ми е към 20,30 часа с мляко (Хумана 3), след което по принцип си заспиват без проблем. Но дъщеричката ми започна да се буди след около 2 часа и реве докато не я взема и да спим заедно на спалнята и при опит да я оставя в леглото отново настъпва рев. Вчера дори не поиска да легне в леглото си след млякото, което не доизпи, но не съм я насилвала да го прави, и при опит да я оставя ревеше. Наложи се да легна на пода между двете легла и да се правя доста време на заспала, докато се успокои и заспи и тя. През ноща обаче пак не разрева и я взехме да спи при нас. Денем няма никакъв проблем със заспиването. Та се питам какво е това чудо пък сега  :ask:
*

Birdie

• 11040
« Отговор #79 -: Септември 11, 2009, 11:32:36 am »
Аз не съм против да вземат децата при родителите вечер.
Да, свиква се и е неудобно, но за децата е по-лесно.
Sir Alec Guinness