0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част І
« Отговор #660 -: Декември 10, 2009, 14:28:14 pm »
Спри да даваш ябълка-тя запича, банана също. Давай повечко киви, круши, грозде, пюре от сини сливи.
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #661 -: Декември 10, 2009, 22:27:19 pm »
Розичке, педиатърката не е обезпокоена от този факт. Каза, че трябва да пробваме различни храни, с времето сме щели да оцелим какво кога и по колко.
Неам думи за вашата педиатърка. Иначе - изключи кашкавала,също може да запича. Банан , тиква, морков също. Ябълката аз я водя не толкова запичаща.
Лично не бих дала химия -  препоръчаното Фрутилакс. Съжденията ми по въпроса са следните: сиропче с екстрат от еди кво си, при положение, че мога да дам натуралния продукт - слива примерно. Признавам си за разхлабващо действие на смокинята разбрах от линка. Копър също защо да не се дава с ежедневна храна под формата на таратор примерно.

Между другото Мечо пух : как даваш плодовете - от бурканче пюре или купени от магазина и намачкани, рендосани или пасирани? Второто е за предпочитане.
« Отговор #662 -: Декември 11, 2009, 00:08:41 am »
Пробвай сутрин на гладно шейк - прясно мляко + круша или + синя слива.
*

lady_11

• 3217
« Отговор #663 -: Декември 16, 2009, 22:26:54 pm »
Питане - какво се прави , ако детето погълне нещо, което не е предназначено за ядене /в нашия случай силиконово топче от пълнеж на възглавница/?
За сега се справих, като дадох разхлабващи храни, но все пак да питам има ли някакъв "протокол"?
« Отговор #664 -: Декември 16, 2009, 23:38:55 pm »
Не се ли дават по-скоро картофи и тестени храни? :?

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
« Отговор #665 -: Декември 17, 2009, 16:27:40 pm »
Здравейте! Първо изкам да пожелая весело изкарване на предстоящите празници и децата Ви да бъдат здрави.
Поста, който ще си позволя да напиша е провокиран от включванията на Д-р Бърди от време на време. Тези в-ния са, за да даде съвет на някоя стара негова познайница или да се присмее (така го разбирам аз) на някоя от нас, която се е доверила на лекар, чието мнение не съвпада с мнението на Бърди.
По мое мнение не е възможно всички лекари в стараната да са толкова некадърни, че да не може Бърди да назове поне едно име. Казвам го от опит. Педиатърката на дъщеря ми е перфектен лекар и човек, за съжаление от няколко месеца не е в стараната. В рамките на 1год детето ми не беше вкусвало антибиотик. Какво има доктора против Тантум верде не знам- аз съм много доволна, мои познати също. За Изопринозина също не разбирам какво му е лошото ако се ползва разумно. Това се отнася и за много други медикаменти, които доктора отказва да прилага. И то отказа неаргументирано. Този форум , вече е за майки, които да обменят опит и не смятам че са нужни такива вмъквания на Д-ра или Да консултира или Не. И ако ще дава съвети само на такива майки като Лейди 11. които питат все едно исъщо да си направят собствен форум и да си пишат там.
Извинявам се за изгубеното време.
*

ema2

• 888
  • You kill the beauty of today
« Отговор #666 -: Декември 17, 2009, 16:40:08 pm »
Вики_46, абсолютно никой не те кара да се доверяваш на доктор Бърди, никой не иска от тебе да се вслушваш в съветите му.Ние всички имаме глави на раменете си, и инстинкт, на който се доверяваме.
За твоя  изненада ще ти кажа, че за всички "илачи", които масово се прилагат в България, съм питала доктори тук, където живея - или никой не е чувал за тях, или абсолютно категорично ги отричат.При нас не се прилагат Тантум Верде, Изо..., или онзи калиев продукт.Да не говорим за хомеопатията...или зелени водорасли, активни енергии.
Това са продукти с основна цел - правенето на пари, много пари!

Бъди така добра и не се включвай повече.направи си свой блог и там възхвалявай българската медицина, ние тук сме реалисти.
We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #667 -: Декември 17, 2009, 17:41:09 pm »
Бях чела някъде мнение на Бърди, че Превенар ще се поема от ЗК, а днес педиатърката ми каза, че от следващата година ще е задължителна, но платена (около 150 лв) нещо по въпроса?

*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
« Отговор #668 -: Декември 17, 2009, 18:04:33 pm »
viki_46 ти откъде разбра, че доктора отговаря само на lady_11 8O и какво точно визираш под такива майки?Като гледам ти не си задавала въпрос на доктора и няма как да знаеш дали ще ти отговори.И още нещо не си ти човека, който ще казва кой да си прави форум и за какво и кой да се включва в темите и кой не.
П.П извинявам се на всички за тона ама то...........!!!

*
« Отговор #669 -: Декември 17, 2009, 22:06:30 pm »
Много ценя мнението на Доктор Бърди, което винаги съвпада с мнението на педиатрите в Германия, където живея. Не zадавам често въпроси тук, понеже не ми се е налагало, но чета с интерес и надежда да е отговорил Доктора на някого, zа да науча нещо ново.
Не нападайте така един достоен zа уважение Човек, който отделя от времето си zа да помага.
Вижте, прочетете, как практикуват лекарите в другите държави и ще раzберете сами, колко е прав.
*

lady_11

• 3217
« Отговор #670 -: Декември 19, 2009, 07:05:53 am »
Здравейте! Първо изкам да пожелая весело изкарване на предстоящите празници и децата Ви да бъдат здрави.
Поста, който ще си позволя да напиша е провокиран от включванията на Д-р Бърди от време на време. Тези в-ния са, за да даде съвет на някоя стара негова познайница или да се присмее (така го разбирам аз) на някоя от нас, която се е доверила на лекар, чието мнение не съвпада с мнението на Бърди.
По мое мнение не е възможно всички лекари в стараната да са толкова некадърни, че да не може Бърди да назове поне едно име. Казвам го от опит. Педиатърката на дъщеря ми е перфектен лекар и човек, за съжаление от няколко месеца не е в стараната. В рамките на 1год детето ми не беше вкусвало антибиотик. Какво има доктора против Тантум верде не знам- аз съм много доволна, мои познати също. За Изопринозина също не разбирам какво му е лошото ако се ползва разумно. Това се отнася и за много други медикаменти, които доктора отказва да прилага. И то отказа неаргументирано. Този форум , вече е за майки, които да обменят опит и не смятам че са нужни такива вмъквания на Д-ра или Да консултира или Не. И ако ще дава съвети само на такива майки като Лейди 11. които питат все едно исъщо да си направят собствен форум и да си пишат там.
Извинявам се за изгубеното време.

И се регистрира тук само да напишеш горния дълбокосмислен пост?!? Бахмааму и енсусиазъм !
*
« Отговор #671 -: Декември 19, 2009, 08:34:53 am »
Момичета с какво да намажа едно обривче около бубката на дечко, че той е все още с памперс и като не може явно да диша кожата там трудно минава. Не знам от какво стана обрив - набедих едни нови мокри кърпички, с които го избърсах. Мазах го 1 път с разтвор на пиоктанин,киснах го няколко дни в разтвор от смрадлика и го мажа обилно с Бочко крема за под памперс, ама не минава, дали да го не мазна с фенистил гела, той нали е за алергии, едва ли ще стане по зле?  Обрива е там където бубката е пишкала, от тази страна, просто няколко пъпки на сгъвката, които понякога са много зачервени, понякога не толкова.
*

yana-v

• 1207
  • Ще порасна голяма!!!
« Отговор #672 -: Декември 19, 2009, 09:09:55 am »
На нас често ни се появяват пъпчици и то след прием на лекарства! Моята педиатърка препоръча вани с хлебна сода, защото смрадликата много изсушава!
Прави поне по 2-3 на ден остави го да си кисне дупето в легена да постои повечко! Самите пъпчици мажа с един крем, който го приготвят в аптеката! На мустела има един с витамини против подсичане и от него съм доволна! Ако имаш възможност оставяй го по малко и без памперс! Бързо да се оправи малчо!
*
« Отговор #673 -: Декември 19, 2009, 09:21:43 am »
Бях чела някъде мнение на Бърди, че Превенар ще се поема от ЗК, а днес педиатърката ми каза, че от следващата година ще е задължителна, но платена (около 150 лв) нещо по въпроса?

Това, което знам аз е, че влиза в имунизационни я каендар на Бъгария, но е с препоръчителен характер, не е от задължитените и следоватено не се покрива от ЗК.

*
« Отговор #674 -: Декември 19, 2009, 09:36:34 am »
Виолет, аз мажа с Клоттримазол, когато излезнат такива пъпчици.
« Отговор #675 -: Декември 19, 2009, 10:00:27 am »
Това е КС, не се маже ей така просто.
Виолет, ако не минава с цинковите кремчета най-добре заведи детето на лекар.
*
« Отговор #676 -: Декември 19, 2009, 10:20:03 am »
Не мисля, че е КС, или поне никъде в листовката не прочетох, че е такъв.
*

yana-v

• 1207
  • Ще порасна голяма!!!
« Отговор #677 -: Декември 19, 2009, 10:46:22 am »

Нистатина е антибиотик - в крае случай ми казаха, ако са гъбички да пробвам с него, преди да ми изпишат кортико стероид!
Мими на валя дечева и на попова има от този правения крем - аз съм доволна, ако искаш пробвай с него!
« Отговор #678 -: Декември 19, 2009, 14:07:36 pm »
Това е КС, не се маже ей така просто.
Виолет, ако не минава с цинковите кремчета най-добре заведи детето на лекар.
Клотримазолът е противогъбичен препарат, освен това е много ефективен по мои наблюдения. Аз бих препоръчала обаче подобно мазило - Имазол = кротримазол + цинк, много съм доволна от действието му.  
http://spirig.bg/pdf/Imazol-khp.pdf
« Последна редакция: Декември 19, 2009, 14:12:23 pm от Мама Мийя »

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*
« Отговор #679 -: Декември 19, 2009, 14:15:26 pm »
Сутринта го намазах пак си пиоктанин и го оставих по голо дупе десетина минути да му подиша кожата, дано се оправи скоро. Следобяд пак ще постои голичък и така, но значи според вас да не мажа с фенистила все пак, че ми е подръка, да не взема пък нещо да го разлютя.Благодаря ви.