0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част І
« Отговор #680 -: Декември 19, 2009, 18:12:49 pm »
Ако става въпрос за пеленов обрив - Судокрем или Цикалфат на Авен.
Недейте да мажете с химия, била път тя и противогъбичен препарат, ако не е нужен.
« Отговор #681 -: Декември 20, 2009, 21:58:31 pm »
И аз съм на тема обриви от пелени. Наложи се да сменим марката и за първи път и двамата се зачервиха по един и същи начин, едновременно. Предполагам, че е от самия памперс, не са задържани несменени. Обривите са точно където са ластичетата на памперса, има едни хартиени харбали. Случвало се е понякога от различни храни да се подсекат, но не е било като сега. Много ситни пъпчици, яркочервени, които стоят като струпеи. Кожата е суха и груба.
За сега мазах със судокрем, надявам се да отшуми.
*
« Отговор #682 -: Декември 22, 2009, 06:44:07 am »
заведох го вчера на лекар, каза да го намажа с низорал, така че сега чакам резултат.
*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Час
« Отговор #683 -: Декември 22, 2009, 09:47:54 am »
Включвам се за да опиша отново ситуацията при нас и дано д-р Бърди прочете това и даде съвет и насока.
Преди 3 седмици Тони беше с хрема и силно зачервено гърло. Изписаха му изопринозин 3 х 1/2, Тантум Верде преди хранене или при болка, както и Тайлол хот детски 2 х 1.
Още след второто прахче Тайлол хот, Тони получи болка в стомаха и леки редки изхождания на два пъти. Давах още два дни вечер само Тайлол хот и спрях. Бързо се възстанови, но остана болка в коремчето.Проведох консултации по телефона, в уверение че това е от Тайлол хота и щом премине действието му,би трябвало да се спре и болката.
Така сме вече 3 седмици и понеже безхаберието е пълно и на никой не пука, изписаха на Тони /личната лекарка Креон, а гастроентеролога Алмагел/. Аз обаче реших и заведох детето на УЗИ и се установи единствено цитирам "Двата бъбрека - с нормален П/П- индекс с фини микролити без смущения в дренажа.Няма ЕД за ВАОС."
Ехографиста предположи, че болката която явно не е чак толкова силна е от песъчинките.
Ще пусна и една урина, но тъй като предстоят празници не знам какво да правя нататък, ако всичко е ОК там. Имам в пред вид за болката, да давам ли Алмагела и въобще до 04.01. какво мога да направя.
« Последна редакция: Декември 22, 2009, 09:53:39 am от Perdeto »
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
« Отговор #684 -: Декември 23, 2009, 09:51:26 am »
Излязоха и резултати от урината и това което е притеснително е наличието на кетотела.Предписано ни е да давам много течности на детето както и да изпие една банка глюкоза, като след празничните дни пуснем контролна урина. Личната лекарка предположи болката в стомаха да е именно от тези кетотела. Надявам се само да е наистина леко обезводнен и затова да излизат такива резултати, защото е факт че в ДГ вода почти не пие детето.

*

yana-v

• 1207
  • Ще порасна голяма!!!
« Отговор #685 -: Декември 23, 2009, 14:08:09 pm »
Перденце, направо не знам как издържаш вече! Майка-героиня за златен медал си!
Ние също пак сме болни. Миналата събота приключихме с антибиотика! Още във вторник сутринта ми се стори, че Вики е топличка, вечерта вдигна пак 38 С. Днес на преглед пак нищо обезпокояващо?!?  От какво е тази темп не знам.
От температуропонижаващите прави възпаление на потните жлези - вече не издържам.
Може ли някой ориентировъчно да ми каже колко често уринира едно дете на 2,4 мес. Вики има позиви доста често и ходи по малко всеки път! Това установих скоро, защото до сега си беше с памперса! Има ли повод за притеснение? 
*
« Отговор #686 -: Декември 23, 2009, 15:30:42 pm »
Ванче това с честото уриниране по малко мен ме навежда на мисълта да пусенш една урина. Нямам идея, не съм лекар, но разбрах че ако аз не направя нещо никой няма да си мръдне пръста. Това с честите позиви за уриниране и по малко, го имаше и Тони преди няколко седмици, давах повечко течности и се урегулира пишкането, не го е боляло или пък да е изпитвал някакъв дискомфорт. Той вече си казва.Е понякога ме манипулира малко, но децата не лъжат си мисля.

*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #687 -: Декември 23, 2009, 18:52:37 pm »
Бърди, дайте едно рамо. :oops:

Хемоглобин    140 g/l    М (140 - 180); Ж (120- 160)
Еритроцити    4.70 T/l    М (4.50 -6.00); Ж (4.20 - 5.40)
Левкоцити    9.0 G/l    4.0 - 10.0
Хематокрит    0.385 l/l    М (0.40 - 0.54); Ж(0.36 - 0.47)
Тромбоцити    211   G/l    150 - 450

Креатинин    НЕГОТОВ umol/l    М (80 - 133 ); Ж (62 - 121)
Урея    4.06 mmol/l    2,8 - 8,2
АСАТ    61.85   U/I    M ( 2 - 40 ); Ж ( 2 - 38 )
АЛАТ    16.14 U/l    2 - 38

Това са изследванията които пуснах след навършването на една година на Мария, очевидно АСАТ е увеличен, повод ли е да се притеснявам? Кръвта е взета венозно, преди 20-тина дни беше на АБ (Binozyt), Аериус, Нурофен, Панадол, Виброцил - нещо от тези хепатотоксично ли е?
Преди 6 месеца по повод тежка чревна инфекция и съмнения за пиелонефрит правихме цистография и след дввайедневен прием на Суметролим имахме завишени чернодробни (в подобни граници), завишен калий и понижен натрий.

Притеснена съм, има ли връзка в двете контроли според вас.
Детето е здраво, храни се добре, активна е.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #688 -: Декември 23, 2009, 21:47:03 pm »
"тежка чревна инфекция" от?
Повишен е само АСАТ- значи има по-широко мислене тук... .
Тоест нужни са и други неща... .
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

evro

• 5167
« Отговор #689 -: Декември 23, 2009, 22:38:11 pm »
"тежка чревна инфекция" от?
Повишен е само АСАТ- значи има по-широко мислене тук... .
Тоест нужни са и други неща... .

Патогенно коли в акото, 40 градуса т., ЦРП 162...
Повишения само АСАТ е сега, предишния път и двата ензима имаха почти един път завишени.
Ако трябва да пусна нещо, до утре мога да изискам с резервната проба кръв.
Благодаря за включването.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

Birdie

• 11040
« Отговор #690 -: Декември 23, 2009, 22:48:21 pm »
Albumin, γ GT, Алкална фосфатаза, Билирубин- общ, директен, LDH.
За коагулационни тестове може да обсъдите... .

АСАТ не е специфично чернодробен маркер.

Педиатърът Ви е с мнение по въпроса?

Бинозит е Азитромицин. Умът не побира как стигнахме точно до този антибиотик, щом има групи и групи по ефикасни и добри АБ.
« Последна редакция: Декември 23, 2009, 22:50:41 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*

evro

• 5167
« Отговор #691 -: Декември 23, 2009, 22:51:57 pm »
След пет дни нова контрола.
Днес в 18.00 часа излезнаха резултатите, не сме се виждали.

γ GT - това как да го преведа в лабораторията.
« Последна редакция: Декември 23, 2009, 22:56:33 pm от evro »

Те осмислят живота ни!

*

Birdie

• 11040
« Отговор #692 -: Декември 23, 2009, 22:59:10 pm »
След пет дни нова контрола.
Днес в 18.00 часа излезнаха резултатите, не сме се виждали.

γ GT - това как да го преведа в лабораторията.
http://en.wikipedia.org/wiki/Gamma-glutamyl_transpeptidase

Гама глутамил трансфераза.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #693 -: Декември 24, 2009, 07:49:49 am »
Цоп от снощи сме с температура над 38, ще видим днес кой дежурен лекар ще го прегледа.Ще пусна ПКК и С реактивен протеин, обаче днес от рано сутринта мрънка, че го боли кръста и не можел да се навежда. Енергичен е за момента, с умерено запушен нос, който е така от петък ту минава хремата, ту се появява, та това при нас.

*
« Отговор #694 -: Декември 24, 2009, 09:44:47 am »
наде, пусни една урина и ако има къде заведи го да му видят бъбречетата на УЗИ :(
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #695 -: Декември 24, 2009, 09:55:40 am »
След поредното обгазяване /то не, че не сме свикнали/ Стефания е с нова картина- първо суха кашлица /нормално и ние я имаме/, вчера по обед взе да изчезва гласа, включих Хустагил на 3 часа по 2,5 мл, кашлицата стана по-влажна, като отхрачваща. Общо взето не много притеснителна, не много на често. Дишането е запазено, определено няма спазъм. Почнахме и инхалации с чист физиологичен разтвор /5 мл/, изкъпах я в напарената баня. Снощи естествено не съм спала и през 20 минути ходех да проверявам дишането, на моменти имаше промени, но като цяло диша добре. Едва след 5 /нали казват, че ларингити и спазми стават към 4 призори/ се отпуснах и аз да поспя. Кашлица през цялата нощ не е имало, 2 или 3 пъти, но това разпределено за целия нощен период не смятам, че е от значение. Веднага след като се събуди обаче почна с кашлицата, гласа още не е възстановен, не се влошава, но не се и оправя. Дадох пак Хустагил и направихме инхалация, но кашлицата продължава. Беше леко топла след ставане от сън, но обикновения ни термометър нещо не иска да мери Т, а този за чело няма батерия /таткото отиде да купува/.
Положението е такова, че имайки предвид дихателните проблеми, не трябва да я извеждам навън заради повишените нива на азотни окиси, реално не мога да я заведа на лекар. Естествено на празник добрите частни лекари вече са извън града и аз нямам на кого да разчитам, ако не дай си Боже се влошат нещата. Та ще помоля да ме посъветвате, ако сте преминали нещо подобно правилно ли реагирам съобразно ситуацията, естествено не очаквам да ми предпишете лечение.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
« Отговор #696 -: Декември 24, 2009, 10:01:58 am »
УЗИ правих в понеделник, урина вчера пуснах, само кетотелата там са притеснителни, но според лаборантите и личната лекарка причината била от леко обезводняване. Сигурно ме успокояват или не им се занимава точно преди празниците, знам ли. Т они обаче нито е повръщал, яде си, пие вода у дома, как да се обезводни ми е интересно. В ДГ вече незнам какво става там, защото като го взема изпива веднага 1 чаша и после търси още.  Днес пуснах ПКК с утайка и С реактивен протеин, след малко като излязат резултатите, ще ходим на УНГ и евентуално педиатър.

« Отговор #697 -: Декември 26, 2009, 23:06:23 pm »
Здравейте момичета , знае ли някой дали реимунизацията с пентаксим трябва да се направи точно след една година и дали е фатално, ако се направи малко по-късно- например след година и 2м.от  последната ?
*

yana-v

• 1207
  • Ще порасна голяма!!!
« Отговор #698 -: Декември 27, 2009, 09:52:43 am »
Не е проблем реимуницацията ако се направи по-късно! Ние бяхме така, защото детенце беше болно и я отложихме!
« Отговор #699 -: Декември 27, 2009, 13:53:38 pm »
yana-v , БЛАГОДАРЯ  :bighug: