Подкрепям за четката показана от mini. Аз съм купила на Кристина също електрическа, на батерии. Четката като уред е на Braun, а в аптеките се предлага от OralB. Детска, с по-малка главичка.
Кристина имаше кафяво оцветяване на зъбите, Abloy, няколко пъти съм писала. И на стоматолог е ходила. Няма кариеси, но оцветяването го имаше. Страшно много, доста нелицеприятно. Това при нея казаха, че са бактерии. Когато беше болна преди месец и пи антибиотик поради заболяването, а и минахме заради разстройство на АЛ 110 и малко след лечението зъбите се изчистиха. Остана съвсем малко петънца, които се изчистиха идеално след като купих и започна да ползва електрическата четка.
Така и не ми стана ясно как изчезнаха петната. Обяснявам си го с това, че ако са бактерии евентуално са се повлияли от АБ, който Кристина пи. А, и млякото АЛ 110 е безлактоза и захароза, това също може би има отношение.
Впрочем на Кристина и се появи още докато ползваше залъгалка и пиеше АМ. Доцентката, която и гледа зъбите каза, че това е т.нар. "синдром на сладкия биберон". Комбинацията от него и остатък от АМ предразполага развитието на тези бактерии. Махнахме залагалката и започнахме да мием зъбите след вечерното АМ. Но те вече бяха кафяви.
Сега съм много доволна, че освен, че се притеснявах от тези бактерии и зъбите на детето изглеждаха ужасно.
Все пак идете на стоматолог ако мислиш, че има нещо, а и профилактично не е лошо. Тук, в Зачатие, мисля, че marmotche беше писала за много добра стоматоложка, детска, предразполагаща дечицата.