0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част І
« Отговор #800 -: Януари 18, 2010, 14:54:14 pm »
Хайде пак в отбора на болните. Снощи Тони ми направи ларингопристъп, този път сякаш по леко от предишните. Това което ни е изписано като лечение, д-р Бърди го отрича и сега се питам, а сега на къде.
Детето е субфебрилно, жизнено, хапва все още, но с видимо намален апетит.
Гърло червено, лимфи подути.Лявото ухо все още не може да се каже, че не е наред /било матирано, каквото и да значи това/
Лека хрема, почти неуловима. Кашлицата е лаеща, но епизодична, гласа по глух и присипнал. Като цяло иска да пие течности /вода, чай/, от чайчето настъпва подобрение.
Предписани са ни,Тантум веред спрей, Калциев глюконат,Нурофен, капки Коларгол.
Както се вижда все едно и също вече 3 години... :x
В момента единствено промивам със Стеримар и преди сън слагам Олинт, обаче все си мисля, че не е достатъчно.
Надявам се д-р Бърди да се включи.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #801 -: Януари 18, 2010, 15:52:20 pm »
ееех, Перденце  :( :( :(
Докторе, от нас малко позитивни новини- от 22 снощи малечка не е вдигала висока Т /над 38/,  тогава е и последната свещичка Нурофен, като ли че се опита на два пъти да направи, но антибиотика вече подейства.
Преди малко дори наобикаляше да си проси храна, различна от кърма, доста е активна, играе с кака си отново.
Приема само антибиотика /аугментин/, олинт два пъти дневно пръскам, няма секрети, но нослето е сухо и хърка.
Имам въпрос- за зъбките може ли да ползвам Алоклера за облекчаване на болката от венеца, пък и нали след вирус да прочистим малко устната кухина, или сте против. И за нейния случай колко време антибиотика- 7 или 10 дни?

« Последна редакция: Януари 18, 2010, 15:53:55 pm от mini »
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #802 -: Януари 18, 2010, 18:01:05 pm »
ееех, Перденце  :( :( :(
Докторе, от нас малко позитивни новини- от 22 снощи малечка не е вдигала висока Т /над 38/,  тогава е и последната свещичка Нурофен, като ли че се опита на два пъти да направи, но антибиотика вече подейства.
Преди малко дори наобикаляше да си проси храна, различна от кърма, доста е активна, играе с кака си отново.
Приема само антибиотика /аугментин/, олинт два пъти дневно пръскам, няма секрети, но нослето е сухо и хърка.
Имам въпрос- за зъбките може ли да ползвам Алоклера за облекчаване на болката от венеца, пък и нали след вирус да прочистим малко устната кухина, или сте против. И за нейния случай колко време антибиотика- 7 или 10 дни?

7 дена.
Може Алоклер. Но не за "почистване". Само ако има болезнени афти!
Не слагайте повече неща в носа.
« Последна редакция: Януари 18, 2010, 18:02:57 pm от Birdie »
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
« Отговор #803 -: Януари 18, 2010, 18:02:05 pm »
Перденце, аз мажа с пулмекс гърдите и слагам в 5 мл стеримар 2 капки клеева тинктура и капя капки. Ако има повече сополи слагам лайка в носа-запарвам в 50 мл или по-малко едно пакетче лайка и капя в носа. Но за кашлицата разбрах от една позната със същата диагноза-загуба на гласа, че нашата педиатърката е предписала Умкалор. Кащлицата е повече, сополи почти няма.
« Последна редакция: Януари 18, 2010, 18:09:24 pm от Tutto_bene »
*

Birdie

• 11040
« Отговор #804 -: Януари 18, 2010, 18:07:11 pm »
Хайде пак в отбора на болните. Снощи Тони ми направи ларингопристъп, този път сякаш по леко от предишните. Това което ни е изписано като лечение, д-р Бърди го отрича и сега се питам, а сега на къде.
Детето е субфебрилно, жизнено, хапва все още, но с видимо намален апетит.
Гърло червено, лимфи подути.Лявото ухо все още не може да се каже, че не е наред /било матирано, каквото и да значи това/
Лека хрема, почти неуловима. Кашлицата е лаеща, но епизодична, гласа по глух и присипнал. Като цяло иска да пие течности /вода, чай/, от чайчето настъпва подобрение.
Предписани са ни,Тантум веред спрей, Калциев глюконат,Нурофен, капки Коларгол.
Както се вижда все едно и също вече 3 години... :x
В момента единствено промивам със Стеримар и преди сън слагам Олинт, обаче все си мисля, че не е достатъчно.
Надявам се д-р Бърди да се включи.

Моля да се различава пресипнал глас ( от всякакво вирусно заболяване) от "ларингоспазъм".
Не всеки пресипнал глас е ларингоспазъм! Когато децата са пресипнали, звучат особено. По какво се различават двете? При ларингоспазъм има затруднено дишане и съпътстващите го клинични белези ( диспнея, цианоза в различни степени, неспокойствие без да има повишена т-ра,обясняваща го, съответни лабораторни промени).

За мен:

* единствено бих дал Проспан или АЦЦ кидс
* Ако е инфекция- АБ
* за ухото- ако е отит- АБ. Ако не е- може да се даде "Гаразон" за два дена.

Въпрос на преценка, оценка.
« Последна редакция: Януари 18, 2010, 18:10:21 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Час
« Отговор #805 -: Януари 18, 2010, 19:33:18 pm »
Докторе снощи имахме точно ларингоспазъм, имаше точно затруднено дишане за известно време, но този път сравнително бързо го овладяхме. Понеже имам опит и от преди, го изведох на терасата на влажно и дадох Ериус. Температурта за момента без медикаменти се саморегулира.
Благодаря ви много, че се включихте.
« Последна редакция: Януари 18, 2010, 19:48:08 pm от Perdeto »

*
« Отговор #806 -: Януари 19, 2010, 15:13:12 pm »
Перденце, как е Тони днес? Има ли вече подобрение? Бързо оздравяване, че много ви се насъбра вече!

Съжелявам, че те занимавам и с нашите проблеми, имаш си достатъчно. Искам само да те питам за РАСТ теста венозна кръв ли ви взимаха? Днес у дома идва лаборантка да взима на Мони кръв отново, че първата не стигнала, а май имало положителен резултат. Искат да повторят изследването. След като се мъчиха да намерят вена близо 10 мин и така яко и надупкаха и двете ръце, накрая и източваха кръв от пръсчето, буквално източваха. Кошмарно беше. Сега се обаждах до лаборатория "Д-р Тошикина", първо не бяха чували за РАСТ тест, чак като ги питах да алергия към млякото се разбрахме за какво питам, казаха че им е забранено на бебета да вземат венозна кръв, само от пръсчето? При вас как беше?
« Отговор #807 -: Януари 19, 2010, 15:35:21 pm »
Перденце дано бързо се оправяте! Тан направо ми настръхва главата милата направо са я измъчили дано се оправяте и вие!
сори за спама
 Аз пък да питам на малкия му излезе нещо като лишей на главичката голямо е колкото 2 стотинки покрая е по червено а в средата си е нормален цвят на кожата преди няколко дни беше като пъпчица и не ми направи впечатление даже си помислих че е дернато като си е играел но сега .... :?водих го при док .каза да мажа с Тридерм
*
« Отговор #808 -: Януари 19, 2010, 16:18:47 pm »
Тан, на нас ни казаха същото за венозната кръв и бебе и взеха от периферната. До колко е достоверен незнам, при нас беше отрицателен /имахме, слуз и диария/. Тони беше едва на 2 месеца и също бях възмутена от взимането на кръв.Буквално го изтормозиха детето.
Благодаря за съпричасността, Тони е по добре, но кашля вече повече. Хубавото е, че поне няма температура.

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #809 -: Януари 19, 2010, 16:26:04 pm »
oт кога е това да не се взема венозна кръв
на Преслава й вземаха на 2 месеца венозна кръв, вена от ръчичката, помпаха капка по капка
не е най-приятната гледка, но тогава ми обясниха, че на бебета не може да се "изтегля" кръв от вената

Виктория- това червеното е "активната зона"- там където в момента действат вероятно гъбичките, но лекаря трябва да определи какъв е произхода
иначе мазилото хубаво и около- поне половин см след червената зона, за да им спреш разпространението
« Последна редакция: Януари 19, 2010, 16:28:58 pm от mini »
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
« Отговор #810 -: Януари 19, 2010, 16:31:26 pm »
Абе има си то начин, ама не им се занимава. То от периферната са чудеса и мърморене, та за венозна и реч не дават да става. Друг вариант е в болнично заведене. Голям град сме, но всичко е алчно и безхаберно до безумие  :x :x :x

« Отговор #811 -: Януари 19, 2010, 16:35:07 pm »
Мини док. каза че най вероятно е от животно но животни вкъщи нямаме освен свекърва ми го води на гости на една нейна комшийка като е на гости при тях тя има котка  :? ама повече  нищо не каза това само най вероятно от животно  :? ще мажа и ще видя как се повлияват
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #812 -: Януари 19, 2010, 16:58:40 pm »
ако е от котка твърде вероятно е да е розов лишей, аз съм имала такъв като малка
но пак казвам- не съм лекар, мажи ще покаже
« Отговор #813 -: Януари 19, 2010, 17:50:38 pm »
Да ти кажа честно че сега се сетих че братовчедка ми преди 2-3 години имаше такова нещо на бедрото от вътрешната страна и като ходи на кожен той каза че е от животно те имаха две котки в тях  и й се обадих обаче тя не помни с какво го е махнала но каза че доста време е минало докато го махне много е упорито явно! :? И това ни дойде до главата  :?
*

yana-v

• 1207
  • Ще порасна голяма!!!
« Отговор #814 -: Януари 19, 2010, 18:04:22 pm »
Аз имах такъв лишей, също ми казаха, че е от котката. Никой друг от семейството не е имал подобен проблем! До колкото помня мазах с Низорал. Ходих на кожен лекар и докторката взе част от коричката за да изследват какво е! Изчезна преди да излязат резултатите обаче!
*
« Отговор #815 -: Януари 19, 2010, 18:31:23 pm »
Добре, че сега изписват по-човешки медикаменти за това. Навремето като ми излезе такъв лишей, кожната ми каза да мажа с антимикотичен спирт  :? Помогна наистина, ама признавам голям зор изкарах, все едно пожар ми гореше на кожата, а за дете да не говорим как би го понесло...  :o Решим е проблема, но ако детето има контакт със заразено животно, трябва да се огледа дали самото животно има подобен лишей и също да се третира. Иначе постоянно ще се заразява пак. Това в случай, че говорим за един и същ проблем, може просто да изглеждат еднакво по визуално описание, това което аз имах и това за което става въпрос тук. Пусто, че не се сещам как се казваше това моето... :oops:, ама преди 15 години беше.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

Birdie

• 11040
« Отговор #816 -: Януари 19, 2010, 19:17:36 pm »
Перденце, как е Тони днес? Има ли вече подобрение? Бързо оздравяване, че много ви се насъбра вече!

Съжелявам, че те занимавам и с нашите проблеми, имаш си достатъчно. Искам само да те питам за РАСТ теста венозна кръв ли ви взимаха? Днес у дома идва лаборантка да взима на Мони кръв отново, че първата не стигнала, а май имало положителен резултат. Искат да повторят изследването. След като се мъчиха да намерят вена близо 10 мин и така яко и надупкаха и двете ръце, накрая и източваха кръв от пръстчето, буквално източваха. Кошмарно беше. Сега се обаждах до лаборатория "Д-р Тошикина", първо не бяха чували за РАСТ тест, чак като ги питах да алергия към млякото се разбрахме за какво питам, казаха че им е забранено на бебета да вземат венозна кръв, само от пръсчето? При вас как беше?
ABKM (с положителен РАСТ тест) е една от най-важните причини за постоянно/ или интермитентно кръв в изхожданията. Като нишки, примесено със слуз, като точки.

ХА млека в случая НЕ повлияват кървенето и то не спира от тях.
Само минаване на НАН Алфаре (или подобни) спират симптомите.

Разбира се същата АБКМ може да има и при кърмене ако чрез кърмата минават съставки с алергизиращо действие ( при консумация на овесени ядки, ядки, и т.н. и съвсем НЕ само и единствено по вина на мляко и млечни продукти). Разликата е че ако се спре консумацията на тези храни, обикновено при кърмещите деца симптомите отзвучават. Много рядко е АБКМ към "оригинални" съставки на майчината кърма.
« Последна редакция: Януари 19, 2010, 19:28:57 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
« Отговор #817 -: Януари 19, 2010, 22:21:23 pm »
Докторе, Нан Алфаре припокрива ли се като състав  с Фризопеп? И доколко достоверни са тези изследвания (РАСТ тестът) на тази възраст (6 месеца)?

При нас, когато се появи кръвта в изпражненията ни посъветваха да вземем венозна кръв в Неонатологията в Бургас...или направо да постъпим в Детска гастроентерология за пълни изследвания.
« Последна редакция: Януари 19, 2010, 22:26:03 pm от pollinna »
*

Birdie

• 11040
« Отговор #818 -: Януари 19, 2010, 22:32:25 pm »
NAN Alfare е с "пъти" по качествен продукт от фамозния Фризопеп.
Може да направите патч тест ако искате (които са достоверни при малки деца), но състоянието е такова че трябва на нещо да се базира диагнозата Ви (ни).
Sir Alec Guinness
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #819 -: Януари 19, 2010, 22:59:30 pm »
ако е от котка твърде вероятно е да е розов лишей, аз съм имала такъв като малка
но пак казвам- не съм лекар, мажи ще покаже

Като скоро препатила от лишеи мога да кажа, че розовият лишей се различава от "лишея от котката". Второто го наричат микроспория. Котките са носители на микроспория, която е гъбично заболяване и се акивира най-вече при мокрене на козината на животното, както и досег с агресивен почистващ препарат. Котка , болна от микроспория може да се разпознае лесно - появяват се обезкосмени участъци по кожата, скупеите се доста, скубе се, като косъма е все едно наяден. За да няма микроспория си има ваксина /за животното/.
Макар че си имам доста котки в къщи, Вики няма контакт с тях именно заради микроспорията. Като му излезоха онези пъпки по гърба преди седмица , признавам си, обадих се първо на ветеринаря за да отреце  микроспорията при котките, а оттам и заразяване на детето.