0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

На кратко 5 опит, от които 4 стимулирани и 1 на ЕЦ. При първия - аборт в 12 г.с. като казаха, че плода е загинал 2 седмици по-рано. При последния - спряла сърдечна дейност в 10 г.с. и абразио в 11. Правила съм имунологични изследвания - повишен бета 2 гликопротеин, пакет ДНК изследване за тромбофилия - мутация на фактор V Лайден, PAI,които д-р Конова ми назначи вливания на имуновенин 40 амп., аспирин протект, фраксипарин 0.3 ежедневно. НК клетки в норма. Кариотип и при двамта - нормален. СДИ - резултата беше мн. добър. Спермограма - със забележки в морфологията, но лекарите казват, че проблем няма. Хламидии - първи резултат в сивата зона. Профилактично антибиотици за двамата. Второ изследване - отрицателен. Токсоплазмоза - прекарана инфекция, изграден имунитет. ТСХ, ТАТ и МАТ в норма. Консултация с Катя Тодорова - съвсем леки автоимунни изменения в щитовидната жлеза. Назначи ми селен и Лимфомиозот. ФСХ в норма - около 6. Съотношение ЛХ:ФСХ 1.5. Повишен пролактин - приемам бромокриптин.
След трансфера - Утрогестан 2х3, Естрофем 2х1, спряхме го в края на 8 седмица, Аспирин х1, Преднизолон 2х1, Неофолик мета 2х1, Фраксипарин х 0.3 веки ден, Неупоген 48 - по 0.05 всеки ден.
Вливане - този път променихме схемата- имуновенин 30 ампули + Интралипид преди трансфер и след положителния тест, въпреки че имунолозите решиха че може и без него, защото резултатите са ми в норма и да правя само контроли всеки месец.
На 10 ден от трансфера бледа втора черта на уринен тест, на 14 ден кръвен - 306. ЧХГ нарасташе в добри темпове. Сърдечна дейност се видя в 6.2г.с. На всеки 10 дни преглед и контрола на левкоцитите, заради Неупогена. Всичко беше добре до прегледа в 10.6г.с., когато плода нямаше сърдечна дейност и отговаряше по размери на 9.4г.с.
Набелязала съм някои неща за изследване, но повече хора мислят по-добре.
Ще съм благодарна на всеки, който се включи.

Ако модераторите решат, че темата е за Усложнения при бременност, моля да я преместят. Извинявам се.

« Последна редакция: Септември 29, 2009, 15:20:47 pm от теди. »
*

kiara

• 1449
  • Това, което не ни убива, ни прави по-силни!!!
Re: Втори аборт в 10 г.с. - къде да търся причините?!?!
« Отговор #1 -: Септември 30, 2009, 09:49:10 am »
 Теди, така ми е мъчно да прочета тази тема!!! Прегръщам те силно!!!
 Като гледам така общо взето всичко сте правили!!! Док какво казва? Цитомегаловирус правили ли сте? Защо пиеше неупоген? Ти мисля, че трудно реагираше на стимулации и правеше малко яйчица, нещо в качеството на яйцеклетките? Знам ли, само предполагам и се моля повече никога да не преживяваш разочарования!!!

*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #2 -: Септември 30, 2009, 09:54:35 am »
Теди, съжалявам много за горчивия ти опит. :(

На първо четене се сещам за двурога матка (септум), проблем в кръвопотока (фраксито да ти е идвало малко  :ask:), не знам дали имаше ли нещо с кръвните групи на съпрузите...

:hug2:

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #3 -: Септември 30, 2009, 11:07:19 am »
Теди, така ми е мъчно да прочета тази тема!!! Прегръщам те силно!!!
 Като гледам така общо взето всичко сте правили!!! Док какво казва? Цитомегаловирус правили ли сте? Защо пиеше неупоген? Ти мисля, че трудно реагираше на стимулации и правеше малко яйчица, нещо в качеството на яйцеклетките? Знам ли, само предполагам и се моля повече никога да не преживяваш разочарования!!!
Цитомегаловирус, листериоза, микоплазма и уреаплазма не сме правили - това мисля да пусна след месец, че сега пия антибиотик. Но ми се струва, че когато причината е инфекция аборта се случва по-късно, към 20 седмица.
И аз си мисля за качеството на яйцеклетките. Ще направя инсулинова резистентност. Преди този опит 3 месеца вземах Л аргинин, което док каза, че е за подобряване на качеството.
Да наистина трудно реагирам на стимулациите, въпреки с яйчниковия резерв уж всичко е наред. Този път тръгнаха 9 яйцеклетки. С 1 яйчник съм. 4 вървяха по-напред и тях извадиха. Оплодиха се всичките и 2 бяха перфектни по думите на ембриолозите.
Неупогена е инжекция. 0.5мл 48 едници е за 10 дни и е на цена 240 лв. По принцип се изписва при трансплантации, при донорство на костен мозък, при СПИН, защото активира костния мозък да произвежда повече гранулоцити и по-точно неутрофили. Какво е точно действието не съм сигурна. По думите на Стаменов, чрез този препарат ще се прикрие бременността от организма и ще се предпазим от спонтанен аборт. Слагах го от 4 г.с. до края.
« Последна редакция: Септември 30, 2009, 11:22:09 am от теди. »
« Отговор #4 -: Септември 30, 2009, 11:16:57 am »
Теди, съжалявам много за горчивия ти опит. :(

На първо четене се сещам за двурога матка (септум), проблем в кръвопотока (фраксито да ти е идвало малко  :ask:), не знам дали имаше ли нещо с кръвните групи на съпрузите...

:hug2:
Правила съм и лапаро и цветна снимка. Не би ли трябвало да се види двурогата матка?
Колкото до Фраксипарина - правила съм на 2 седмици фибриноген, протромбиново време, Aptt, INR, тромбоцити, вр. на кървене, вр. на съсирване. Лекарите казваха, че е добре за момента. На всеки 10 дена, а понякога и на 5 съм била на преглед при Стаменов и ме следеше обстойно на УЗИ.Кръвните групи наистина са различни. Аз съм нула отр., мъжът ми А1 положителна. След първия аборт ми сложиха антиДгама глобулин. Сега пак. Разговаряла съм с лекари и казват, че антителата ще се следят в по-късен етап на бременността. В първия триместър кръвните групи не може да са проблем, при положение че е правена профилактика с анти Д.
*
« Отговор #5 -: Септември 30, 2009, 13:14:47 pm »
теди, много съжалявам, че така се е случило при теб. :(
Помня колко беше щастлива на извънредния преглед в "Надежда" през август...
Сега правиха ли ти хистология - евентуално могат да се видят проблеми с ембриона, както и ако е имало инфекции?
*
« Отговор #6 -: Септември 30, 2009, 13:33:06 pm »
Теди,
Съжалявам много!
Единственото,което се сещам за следващият ти опит да направиш предимплантационна диагностика!С д-р Стаменов говорили  ли ли сте да направите и биопсия на матката?

« Отговор #7 -: Септември 30, 2009, 14:44:18 pm »
Хистологията не е готова. На 12 съм при док. Ще видим какво ще каже той.
« Отговор #8 -: Октомври 01, 2009, 11:29:15 am »
Teди, много се надявам на 12-ти да получиш обяснение защо се е получило така и да точна "рецепта"- как следващият път да се износи бременността до термин.
Стискам палци!