На кратко 5 опит, от които 4 стимулирани и 1 на ЕЦ. При първия - аборт в 12 г.с. като казаха, че плода е загинал 2 седмици по-рано. При последния - спряла сърдечна дейност в 10 г.с. и абразио в 11. Правила съм имунологични изследвания - повишен бета 2 гликопротеин, пакет ДНК изследване за тромбофилия - мутация на фактор V Лайден, PAI,които д-р Конова ми назначи вливания на имуновенин 40 амп., аспирин протект, фраксипарин 0.3 ежедневно. НК клетки в норма. Кариотип и при двамта - нормален. СДИ - резултата беше мн. добър. Спермограма - със забележки в морфологията, но лекарите казват, че проблем няма. Хламидии - първи резултат в сивата зона. Профилактично антибиотици за двамата. Второ изследване - отрицателен. Токсоплазмоза - прекарана инфекция, изграден имунитет. ТСХ, ТАТ и МАТ в норма. Консултация с Катя Тодорова - съвсем леки автоимунни изменения в щитовидната жлеза. Назначи ми селен и Лимфомиозот. ФСХ в норма - около 6. Съотношение ЛХ:ФСХ 1.5. Повишен пролактин - приемам бромокриптин.
След трансфера - Утрогестан 2х3, Естрофем 2х1, спряхме го в края на 8 седмица, Аспирин х1, Преднизолон 2х1, Неофолик мета 2х1, Фраксипарин х 0.3 веки ден, Неупоген 48 - по 0.05 всеки ден.
Вливане - този път променихме схемата- имуновенин 30 ампули + Интралипид преди трансфер и след положителния тест, въпреки че имунолозите решиха че може и без него, защото резултатите са ми в норма и да правя само контроли всеки месец.
На 10 ден от трансфера бледа втора черта на уринен тест, на 14 ден кръвен - 306. ЧХГ нарасташе в добри темпове. Сърдечна дейност се видя в 6.2г.с. На всеки 10 дни преглед и контрола на левкоцитите, заради Неупогена. Всичко беше добре до прегледа в 10.6г.с., когато плода нямаше сърдечна дейност и отговаряше по размери на 9.4г.с.
Набелязала съм някои неща за изследване, но повече хора мислят по-добре.
Ще съм благодарна на всеки, който се включи.
Ако модераторите решат, че темата е за Усложнения при бременност, моля да я преместят. Извинявам се.