Здравейте , аз започнах тази тема преди около 5-6 години, влючваам се сега за да ви кажа че съм бременна в 6 месец , след Икси в Надежда.Без да правя реклама , искам само да ви кажа че това ми е 3 опит , и още при първата мии среща с д=р персенска , само с ехограф тя установи реалното състояние на яйчниците ми и препоръча събиране на яйцеклетки на естетсвен цикъл с лека стимулация.Започнахме през януари 2014 и така до юли 2014 имахме общо 9 яйцеклетки, което за мен си е своеобразен рекорд!При първото Икси през 2009 във Варна ми извадиха 2 яйцеклетки след стимулация по дълъг протокол, до трансфер не се стигна , побеже не се получи оплождане....
2то Икси в София-2011 г , клиника Аф..... , 2 яйцеклетки , 1 ембрион с фрагментации- отрицателен тест за бременност.
Юли 2014 от 9 айцеклетки , 7 от които замразени и 2 пресни имахме оплождане на 7 , т които 4 се развиха прекрасно.Трансферираха ми 2 ембриончета и 2 замразихме.Сега чакам нашето бебенце през април ,, но вече ритка много и радва мама.
Давам ви всички тези подробности за да ви вдъхна кураж и вяра и за да ви посъветвам насочете се към разбиращи лекари, много е важно, загубата на време и страшна , а потрошените емоции и загубени надежди още повече, за пари изобщо не говоря....
освен това моят мъж е с Обструктивна азооспермия , т.е за добив на мматериал се прави ТЕСЕ, единствено в Надежда имаме прекрасен , многоброен и дори замразен материал, а мъжът ми се чувстваше за първи път прекрасно след тази операция, и с възстановено самочуствие( д-р Кацаров ) също помогна със съвети и лечение.За всички момичета с подобни проблеми - обърнете се към СПЕЦИАЛИСТИ, не всички лекари занимаващи се с Ин витро са такива...., за съжаление.
Успех на всички и весели празници!