Тук здравната система е на много високо ниво.
Аз съм много изненедана,от отно6ението на вси4ки лекари към нас-4ужденците.Отнасят се с много голямо уважение и разбиране.Дори и преди година,като по-ве4ето от нас нямаха документи,имахме право на безплатни медицински прегледи и лекарства.
Има два вида рецепти,4ервени-които са безплатни,и зелени-за тези които имат здравно осигуряване и касата поема от 70% до 100% от стоиноста на дадено лекарство.
Вси4ките ми направени до този момент изследвания са безплатни.Това вклу4ва-2 спермограми,пълни кръвни изследвания на мен и съпруга ми,хормони,радиографии,ултразвук,хламидия-абе вси4ки,кото са необходими при стерилитет.
И понеже живеем в малко град4е,е необходимо за по-ве4ето от анализите да ходим до една от наи добрите клиники за стерилитет и тя е 4астна.Но ли4ният ми лекар,ми дава направление,с което от тук нататък,от тази клиника ми насро4ват 4ас и поемат цялата отговорност за ле4ението ни.
Единственият недостатък на здравната им система е,4е са много бавни и се 4ака със месеци за 4ас,при които и да е специалист.
Аз 4аках то4но 1 година,за сре6та със специалист по стерилитет.
За цените на АРТ,не мога да ви кажа то4на цифра за каквато и да била манипулация,за6тото са много разли4ни и са6то така зависи и от стимулацията.НО съм 4увала,4е ин витро е около 5000 евро.
Здравната каса поема 3 опита инсеминации+лекарствата+прегледите.
Ами това е от мен,моми4ета ако ви интересува не6то по-ве4е по въпроса 6те се опитам да ви бъда полезна,с каквато и да е информация.