0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Помогнете! Не разбирам бебчето си!
« Отговор #20 -: Януари 03, 2010, 11:58:08 am »
Привет момичета,

само да актуализирам ситуацията към момента - кърмим се доста по-спокойно, като следвах вашите съвети...в по-повдигната поза, с често оригване (3-4 пъти на хранене)и възобнових капките против колики (Инфакол)за всеки случай...мисля че има резултат или поне не плаче така, както преди и дано съвсем да премахнем напрежението и кърменето да си се върне към приятното занимание което беше и за двете ни. Все пак е твърде вероятно да има рефлукс (съдя по повръщането)...ако нещата все пак се нормализират само с мерките които аз мога да предприема и без медицинска намеса...Дано! Ще пиша отново и пак...БЛАГОДАРЯ за подкрепата! :bighug:
*
« Отговор #21 -: Януари 03, 2010, 13:02:11 pm »
Мда, и на мен ми мяза на рефлукс + силна струя на млякото. А и щом повръща явно е така. Можеш да изцеждаш 5-10 мл преди кърмене, за да не излиза кърмата пръскайки. При мен беше така и детето много се дразнеше и естествено надаваше рев. Отделно, при рефлукс принципно храненето си е проблемно. При кърмено бебе мерките са относително малко - повдигаш матрака на 30 градуса. През деня може детето да е в столче за кола, за да е пак повдигнато, изцеждаш малко преди кърмене, за да извадиш по-рядката кърмя която служи за утоляване на жаждата. Рефлуксът се израства, така че имай търпение. Ще премине.
« Отговор #22 -: Януари 07, 2010, 10:47:43 am »
Здравейте момичета  :)

За всички, които се сблъскват с подобен проблем - ето и моето обяснение в крайна сметка...При по-повдигнато положение на гръбчето и главичката при кърмене, често оригване (веднага щом се дръпне от гърдата и даде признаци на дискомфорт)и предварително цедене (за по-нормална струя при кърмене) мисля че имаме значителен напредък (да чукана на дърво) и само няколко пъти е била по-разстроена при кърмене досега, което бързо преодолявам с разходка на рамо  :wink: Вероятно проблема наистина е комбинация от рефлукс, силна струя на кърмата (и все още мисля че имат пръст коликите)...Искрено благодаря на всички, които се отзоваха на моя апел. Вие сте страХотни :balk_81:
*
« Отговор #23 -: Януари 07, 2010, 14:10:23 pm »
Радвам се, че има подобрение.  :)
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #24 -: Януари 07, 2010, 21:10:25 pm »
Радвам се, когато съм допринесла за да бъде осъзнато , че "кърмаческа стачка" няма.
П.П.Ако бях написала горното изречение в друг форум, сигурно щяха да ме разпнат.
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #25 -: Януари 08, 2010, 14:48:15 pm »
misstan , браво!Дано вече и занапред нямате такива проблеми!Бъдете здрави!  :D
« Отговор #26 -: Януари 08, 2010, 19:18:23 pm »
Момичета,

пак съм аз с нова информация, за жалост не добра  :( За няколко дни, като че ли ситуацията бе овладяна, но днес следобед се повтори същия ужас и то с пълна сила...реших че след всички мерки които вземам, това няма да е просто кърмата или просто коремчето...защото Калина пищи от болка и аз като майка го разбирам и усещам!! Заведох я веднага на друг педиатър - оказа се че има възпаление на ушичките и гърлото и от това я боли адски при сукане най-вече  :x Бясна съм че нашата педиатърка подмина с лека ръка симптомите и моите обяснения и остави мен и рожбата ми да се мъчим 2 седмици :balk_149:Нямам думи...Сега се лекуваме с капки за уши и нос, осцилококцинум и витамин С и дактарин...но толкова болка изтъроя моето мъниче заради некадърността на "педиатърката". А като се сетя че трябваше и тогава да поставяме първата доза Пентаксим и откачам...добре че моята интуиция ли какво ли беше и казах да отложим за Януари...то детенцето ми болно било!!

Е как да не четеш и да не се информираш и как да им вярваш на тия доктори, кажете!!
Ще пиша отново...
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #27 -: Януари 08, 2010, 20:04:20 pm »
 :( Леле,кофти работа...горкото мъниче колко се е мъчило...дано бързо се възстанови.Чакаме добри новини...скоро!Успех!  :goodluck:
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #28 -: Януари 08, 2010, 21:25:05 pm »
misstan много съжалявам, че бебка е болничка, но ти не се притеснявай щом вече сте взели мерки много скоро ще се оправи. А колкото за докторите - няма да коментирам, безмълвна съм  :(

*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #29 -: Януари 08, 2010, 21:46:18 pm »
И вместо да лекува детето с Осило-дрън-дрън, този педиатър да пусне една МБ на гърлен и носен секрет. Проблем с двуседмична давност говори за инфекция, която следва да се лекува с АБ, а не хомеопатия.
« Отговор #30 -: Януари 09, 2010, 11:23:21 am »
Lady_11

в понеделник сме отново на преглед и според какво е състоянието на малката, ще се прецени какво е нужно...да се надяваме, че няма да се наложи АБ  :?
*
« Отговор #31 -: Януари 09, 2010, 12:01:26 pm »
а през тези 2 седмици не е ли вдигала температура? инфекция на горните дихателни пътища без температура ? има ли подобрение с хомеопатията?
*

_Elfita_

• 673
  • Няма невъзможни неща!
« Отговор #32 -: Януари 09, 2010, 13:04:21 pm »
а през тези 2 седмици не е ли вдигала температура? инфекция на горните дихателни пътища без температура ? има ли подобрение с хомеопатията?
Добър въпрос.Не си представям инфекция с такава давност без никакви други симптоми освен истеричен рев при кърмене.
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #33 -: Януари 09, 2010, 15:56:20 pm »
Добър въпрос.Не си представям инфекция с такава давност без никакви други симптоми освен истеричен рев при кърмене.
И аз.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #34 -: Януари 09, 2010, 19:12:00 pm »
Ами слава Богу температура не е вдигала, дори снощи беше 36.7 и предните пъти, когато съм мерила е около 36.4 до 36.7,8 съвсем нормална. Не е била дори 37...Меря ректално с дигитален термометър и вадя 0.5.
*
« Отговор #35 -: Януари 10, 2010, 13:47:16 pm »
Напълно е възможно инфекцията на ушите да е протекла без температура. Моето дете  също е имала такъв случай.