0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Темата на бременните - 52
« Отговор #200 -: Януари 21, 2010, 20:26:27 pm »
Надеж, Миличка желая ти от сърце до месец два да се стопли твоето сърце. :pink_dust_1:
Santini, и мен ме боли по този начин понякога, а от седмица имам странна болка от дясно много ниско... в началото първите няколко дни се шашках, но вече не защото съм сигурна, че бебо е добре. Права е Mari-al не трябва да си причиняваме стрес сами...
Относно коремчето всичко е толкова индивидуално и донякъде генетично. Аз съм в 13 седмица и съм 10кг отгоре днес си купих нови сутиени и от 75B вече съм 85C. 8O
Да ни ви казвам, че от първия месец - края не мога да сложа един мой панталон ходих с клинчета и поли и блузони, но от преди Коледа не мистава и нито едно яке. Та се наложи да купуваме нови и си купих няколко анцунга и си ходя с тях. Все още не съм си купила бременски дрешки да порасна още и тогава :lol:
На всички скорошни мами им пожелавам безпроблемна среща с техния смисъл на живота и незабравима първа целувка.
На всички нови бременелки като мен търпение и вяра в мечтите ни.

Когато да се откажеш, вече не е решение, половината път към успеха е изминат.
« Отговор #201 -: Януари 21, 2010, 20:32:15 pm »
harmony, на мен ми подариха едни познати от германия някакви мазила за бременни. В комплекта има и за мазане на зърната на гърдите. Прилича на вазелинче. По принцип почти от самото начало на бременността си мажа тялото със тази и с друга козметика за бременни, но честно казано към мазането на зърната се отнасям доста немърливо. Знам че е хубаво да се мажат, даже ми бяха препоръчали да си купя някакво кремче, но за съжаление не си спомням името му. Ако те интересува ще питам и ще ти го пратя. Казват, че заздравявало зърната и ги подготвяло за кърменето.

*
« Отговор #202 -: Януари 21, 2010, 23:17:23 pm »
Момичета,подготвяйте зърната за кърмене към края на бременността,че после може да стане проблем при кърменето9а боли доста).Едно от кремчетата за зърна е Гермастан.

« Отговор #203 -: Януари 22, 2010, 10:19:54 am »
здравейте момичета,хайде и аз да се запиша при вас :)
бременна съм от 04.11.09.знаех си овулацията и сега честно казано незнам реално в коя седмица съм,че нали знаете как ги пресмятат лекарите,но съм в края на първия триместър.
до сега бях много зле и много ми се гадеше,но без повръщане,ниско кръвно и изобщо всички отрицателни ефекти,но сега се оправям.много ме боли гастрит.всеки ден.иначе всичко е наред.преди два дена бях за пръв път на ултразвук и видях бебето.много е скокливо и шавливо...предполагам това е добър знак :)по този случай вече се оглеждам за количка и бебешко обзавеждане :D

« Отговор #204 -: Януари 22, 2010, 11:07:31 am »
здрасти Бо1976, благодаря за отговора, значи с теб сме горе долу близки с около месец разлика, ами какво да ти кажа при мен килограмите не са толкова много още, може би качих 2 кг и нищо не ми личи още си нося старите панталони и дрехи и не мисля да купувам нови понеже сестра ми ще ми даде нейните бременни, ние сме близначки но тя има дъщеря на 4 годинки вече та така се уредих с дрехи, но не знам дали не трябва да внимаваш малко и килограмите, на мен лично ми казаха не повече от 15 кг за цялата беременност, но все пак си един месец пред мен вероятно и аз дотогава ще кача доста, така че успех и на теб с беременноста и хубаво бебе на финала.
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #205 -: Януари 22, 2010, 11:10:45 am »
Момичета, моля ви ползвайте опцията "проверка правопис". Трудно и неприятно е да се четат постове с преобладаващи грешки.
Поздрави и лека бременност на всички.
« Отговор #206 -: Януари 22, 2010, 11:13:02 am »
бременна съм от 04.11.09.знаех си овулацията и сега честно казано незнам реално в коя седмица съм

Добре дошла, marittaa. Съжалявам, че началото на бременността ти е било съпроводено от обичайните неприятни ефекти, но всичко си отминава. Настрой се вече за доста по-приятните месеци- 4,5 и 6-ти. Пожелавам ти го от сърце.
Относно гест.седмици: Виждам, че датата ти на термин е определена вече от лекар, така че можеш да опиташ с този калкулатор:
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=809&Itemid=77
Мисля, че се пада ПРМ-20.10.2009, днес- 13г.с.+3 дни.

« Отговор #207 -: Януари 22, 2010, 12:02:44 pm »
благодаря Цвети,там някъде съм....абе живот и здраве ще стискаме кълки докато е нужно хахахах

*

stertje

• 538
  • звездобройка
« Отговор #208 -: Януари 22, 2010, 18:11:02 pm »
Записвам се в темичката, но засега ще си изчакам прегледа другата седмица в петък за да съм по спокойна. Лек ден момичета.  :balk_5:
« Последна редакция: Януари 22, 2010, 18:20:52 pm от stertje »
<br />[/url][img]http://ticker
« Отговор #209 -: Януари 22, 2010, 19:05:41 pm »
Ето ме отново  :D! Днес бях на преглед и докторката каза, че всичко ми е наред, да не пия магнезий, нямало нужда. Бебка е добре, станала е 1230гр, кръвотока е наред и от февруари ще слушаме тонове.  :D

Питам за кремчетата за зърна, понеже срещнах инфо, че предизвиквали контракции, та се питах колко от вас все пак се мажат. Аз взех Лансинох, но се страхувам малко да мажа, заради това. Пък не се сетих днес да питам док. osi_13

Свършили са ми дните за болнични и няма да ми стигнат до 45 дни преди термин.  osi_14
И какво се прави тогава? - питам сестрите. А те свиват рамене и мълчат. Да се връщам на работа...но това е изключено. Питам дали да не взема от личния лекар някакви, а те казват, че не може. 8O Но ако се върна на работа и се разболея,
нямам ли право на болничен?! И така се ядосах на тази поредна простотия!!! Мълчат като риби, нищо не казват...
Здраве на всички!  :D
*
« Отговор #210 -: Януари 22, 2010, 20:52:07 pm »
Аз пък искам не искам болнични няма. Работиш докато родиш. Колкото българки има покрай мен все са работили до 1-2 дена преди да родят, ако нямат излишна забрана от лекар, че трябва да лежат. Така че не се оплаквайте за тези болнични, като ги гледам ги дават и без да се налага. И на мен ще ми е хубаво да си стоя вкъщи и да не бачкам, ама няма.
« Отговор #211 -: Януари 22, 2010, 21:11:30 pm »
Момичета от кой месец е добре да се започне мазането с Гермастан?

*
« Отговор #212 -: Януари 22, 2010, 21:14:22 pm »
Хармони трябва да те пратят на Телк и от там ще ти продължат толкова дни колкото не ти стигат.Решение има не се притеснявай!

« Отговор #213 -: Януари 22, 2010, 21:46:18 pm »
Хармони трябва да те пратят на Телк и от там ще ти продължат толкова дни колкото не ти стигат.Решение има не се притеснявай!

Да, така е. Хриска е права - подготвят се документи за ТЕЛК /не съм сигурна, но мисля, че са някакви протоколи/. Акушерката от ЖК ми обясни, даже се уточнихме заедно да ги попълним следващия месец, тъй като е свързано с медицински термини и обосновка.

По повод на нуждата от болничен: Съгласна съм, че има бременности, които могат да бъдат съчетани с нетежка работа. Но сред нас има и такива, при които дори и най-олекотения и облекчен режим биха създали напрежение.
Втората, но субективна причина е, че при многогодишен стерилитет и скъпоструваща АРТ процедура, осъзнаването на риска от евентуална загуба излиза на преден план.
« Последна редакция: Януари 22, 2010, 22:39:47 pm от Tsveti75 »
*
« Отговор #214 -: Януари 22, 2010, 22:31:32 pm »
Ето ме отново  :D! Днес бях на преглед и докторката каза, че всичко ми е наред, да не пия магнезий, нямало нужда. Бебка е добре, станала е 1230гр, кръвотока е наред и от февруари ще слушаме тонове.  :D

Питам за кремчетата за зърна, понеже срещнах инфо, че предизвиквали контракции, та се питах колко от вас все пак се мажат. Аз взех Лансинох, но се страхувам малко да мажа, заради това. Пък не се сетих днес да питам док. osi_13

Свършили са ми дните за болнични и няма да ми стигнат до 45 дни преди термин.  osi_14
И какво се прави тогава? - питам сестрите. А те свиват рамене и мълчат. Да се връщам на работа...но това е изключено. Питам дали да не взема от личния лекар някакви, а те казват, че не може. 8O Но ако се върна на работа и се разболея,
нямам ли право на болничен?! И така се ядосах на тази поредна простотия!!! Мълчат като риби, нищо не казват...
И при мен се получава така но питах лекаря си и ми каза да не се притеснявам че трябва само да ме пуснат за един ден на работа/предполагам че няма да имаш проблем с това/след това се дават 7дена след което отново те изпращат на комисия и всичко започва от начало.Така че питай за този вариянт в4инаги си има вратички  :bighug: не се ядосвай на ......в България е така.
*

anizi

• 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
« Отговор #215 -: Януари 22, 2010, 22:42:06 pm »
Хармони, не се притеснявай и ядосвай излишно - права е Буба12 може да се наложи да те водят поне един ден на работа и после пак с комисии. Само се чудя, защо твоят лекар не ти е сметнал още при първия болничен ще ти стигнат ли 180-те дни, които ти се полагат  :ask: . Другото неприятно в ситуацията е, че това прекъсване на болничния (дори с един ден) ще повлияе зле върху майчинските (паричките).
Бони2, на мен ми се налага да лежа, не по собствено желание.... но и да не беше така, аз работата, която работя в това си състояние не мога да я върша. Говорим за непрекъснато тичане, носене на нелеки товари, качване на една камара стълби, химикали, облъчване .......... (работя в производствена лаборатория). Така, че израза "нема начин да нема начин" за мен не важи и болнични се налага да вземам и да си правя добре сметката.
Лека вечер на всички!
« Отговор #216 -: Януари 23, 2010, 04:11:53 am »
Хармони, не се притеснявай. И на мен не ми стигнаха. Обадих се в НОИ и от там ми обясниха, че ако имам един работен ден след дните на ползваните досега болнични имам право на нови 180 дни болнични без прекъсване (т.е. издадени от ЛКК. Аз така и направих - отидох на работа за един ден, пуснах си и още един ден отпуска, за по-сигурно, и след това отново при док и на ЛКК. Намаше никакъв проблем, дори вече ми изплатиха обезщетението, което е за първия месец от новите 180 дни :).
Не се занимавай с ТЕЛК. Казаха ми лекари, че отказвали да дават болнични доста често, но и дори да ти дадат процедурата е много тромава и минава доста време. Ако се чувстваш що-годе добре просто отиди за ден на работа и придобиваш право на нови болнични.

П.С. Размерът на обезщетението се променя, вярно е, но не толкова  осезаемо. Важното е ти и бебчето да сте добре, нали?
Успех!
« Отговор #217 -: Януари 23, 2010, 10:39:14 am »

По повод на нуждата от болничен: Съгласна съм, че има бременности, които могат да бъдат съчетани с нетежка работа. Но сред нас има и такива, при които дори и най-олекотения и облекчен режим биха създали напрежение.
Втората, но субективна причина е, че при многогодишен стерилитет и скъпоструваща АРТ процедура, осъзнаването на риска от евентуална загуба излиза на преден план.

[/quote]
Напълно подкрепям думите ти.Все едно от мен излизат.

Не търси сила и увереност извън себе си, защото те идват отвътре."
« Отговор #218 -: Януари 23, 2010, 11:50:54 am »
Момичета, не се променя обезщетението за майчинство заради прекъсване на болничните. Взимат базата, на която се осигуряваш, а не размера на болничните. На мен 180тте дни не ми стигнаха за малко - пуснах 5 дни платена отпуска до 45тте дни преди термин. Майчинството ми е даже по-голямо, отколкото очаквах.  :D
Иначе вариантите са ги обяснили - или ТЕЛК, или връщане на работа за 1 ден и после броенето започва наново.

Болките ниско вдясно в 4ия месец обикновено са от разтягането на маточните връзки тъй като матката расте и скоро ще излезе от таза. Тези вдясно са по-къси и затова там боли повече. Около 20 г.с. тази болка изчезва.

Гърдите се подготвят за кърмене от 36 г.с. Мажат се с кремче на основата на ланолин - Гармастан, Лансинох, Авент. От изброените единствено Гармастана трябва да се отмива преди кърмене. Гърдите не се обтриват с влажна кърпа както може да ви препоръча някоя акушерка. Това може да причини контракции!
« Последна редакция: Януари 23, 2010, 11:53:45 am от Жабче »
  09.11.2007
« Отговор #219 -: Януари 23, 2010, 12:56:37 pm »
Момичета, благодаря ви за помощта!  :grouphug:
Вероятно ще си взема отпуск, за да запълня времето до 45-те дни. Стига шефа да се съгласи...За връщане на работа не може да става и дума. Дано да не падне много и обезщетението, защото паричките ще ни трябват. Но не ми се иска да го смятам, каквото стане - такова. Все пак е възмутително, че тези неща не ми ги казаха в болницата! Добре, че сте вие!  :bighug: