0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Дали съм бременна? - 2-ра част
« Отговор #600 -: Август 03, 2010, 20:39:42 pm »
моми4ета здравеите,първо да се извиня 4е пиша тук но незнам кам кого да се обърна,проблема ми е следният бременна сам по4ти в 4 месец,и от 4 месеца ме осигуряват на 4 4асов работен ден180 лв.(сега късно ли е да запо4на да се осигурявам на 8 4аса)или няма никакав смисъл?Казаха ми 4е връщат 1 година назад,(много странно но ако се осигурявам 6 месеца на 8 4асов работен ден,останалите 4 месеца са ме осигурявали на 4  4аса а  2-та първи месеца от върнатата 1 година назад бях безработна и сам си плащала само здравните осигуровки )извинявам се ако съм ви объркала но наистина незнам какво да правя(има ли някакъв шанс при това ми положение да се осигурявам на 4 4асов работен ден и да полу4авам поне минималното маи4инство 240 лв.МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ!!!! :youwoman: :youwoman:
« Последна редакция: Август 03, 2010, 20:44:09 pm от danidoseva »
*
« Отговор #601 -: Август 03, 2010, 23:07:34 pm »
Дани, не е късно разбира се, имаш около 4 месеца до отпуската и можеш да вдигнеш базата, върху която ще се изчислява майчинството.
Не намирам обаче тема, към коята да те препратя за подробности, тук наистина не е мястото.

Радвам се, че при теб всичко е наред!
Успех!
*
« Отговор #602 -: Август 03, 2010, 23:16:53 pm »
В кафето има тема "Въпроси от всекиго за всичко" или нещо подобно.
« Отговор #603 -: Август 04, 2010, 13:08:50 pm »
Neznam dali e umestno,6te ti pi6a na li4ni

« Отговор #604 -: Август 05, 2010, 12:24:10 pm »
Здравейте,и аз съм нова едва от днес съм регистрирана.
Искам да споделя,пък и да попитам.
Със съпругами се опитваме от 1 месец да си направим второ дете(вече имам една дъщеря на 12 г.)проблема е,че до сега не съм си изчислявала овулация,и сега незнам като сме опитвали дали съм ,или не съм била в овулаци.
Днес е денят в който би трябвало да ми дойде цикъла знам,че е рано за каквито и да е прогнози,но аз се чуствам доста сранно от 1 седмица.
Първо приеди да ми дойде винаги ме е болял адски кръст,корем,гърди,сега не ме боли нито кръста,нито гърдите,но пък имам едно адско опъване и болка в левият яйчник.
От няколко дена се чуствам отпаднала и особенно вечер ми се гади.
Дали не съм пипнала някой летен вирус,или пък е това за което се надявам незнам.
Чудясе дали е рано за тес(т.е дали ще отчете правилно ако е още рано)за това и не се решавам да си направя ,да не се разочаровам.
От друга страна пък нямам търпение,всепак искам да знам ,ако съм бременна да се пазя повече,пък и да спра да пуша,защото съм заклет пушач и все още пуша макар и по-малко.От 2 месеца пия фолиева киселина + витамини,минерали и прочие,възможно ли е фолиевата киселина да повлияе на цикъла,овулацията и прочие?

Питам,защото с първото ми дете никой не ми беше казал ,че даже и съществува фолиева киселина,камоли да пия,а съм ходила до последно на консултация.

В крайна сметка да взема ли тест,или е още рано ,да изчакам?
« Отговор #605 -: Август 05, 2010, 12:30:02 pm »
Леле колко объркан пост съм пуснала но освен,че аз самата съм доста объркана,още се ориентирам в обстановката в форума.
Простете,и се надявам да сте ме разбрали.
« Отговор #606 -: Август 05, 2010, 13:49:53 pm »
мисля че ще ти покаже теста.Направи си един и пиши какъв е резултата :wink:Успех :goodluck: :crossfingers:
« Отговор #607 -: Август 05, 2010, 15:58:42 pm »
Теди, успех миличка! И дано да е ++++++++ :)

« Отговор #608 -: Август 05, 2010, 16:00:08 pm »
Здравейте!!!Искам да попитам някой ако може да ми даде съвет какво да правя.По принцин моя цикъл е през 28-30 днес е 32ден и още не ми идва гостенката.По миналия месец пих противозачатъцни ДИАНЕ 35 за регулиране на цикъла.Миналия месец ми дойде МЦ на 05 а сега трябваше на 03.Правим опити за бебе.Искам да се посъветвам с вас какво да правя, дали да скоча до аптеката за тест или да поизчакам още?Усещам само че ми се яде доста,ходя до WC през минутки,сутрин ми се спи ужасно много и имам нещо като бяло течение ама доста обилно.Ще ви бъда много благодарна ако някой ме посъветва!!! :grouphug: osi_1 osi_1 osi_1 osi_9 :balk_83:
*
« Отговор #609 -: Август 05, 2010, 16:04:04 pm »
jei, ако не си мерила БТ или пък не си засичала овулация по някакъв друг начин, за да преценим дължината на ЛФ, единствения начин да разбереш отговора е тест - дано да е ++++++++++++.
« Отговор #610 -: Август 05, 2010, 16:10:36 pm »
Здравейте на всички момичета от форума, много се радвам е го има Днеска си правих тест за бремнност но втората черта е мн бледа(вижда се ма много слабо ) цикалът ми трябва да е на 10.08 Мн ми се гади и ми е отмаляло от няколко дена Възможно ли е да съм бременна Благодаря Ви много
*

Dolphin

• 294
  • So Long, and Thanks for All the Fish
« Отговор #611 -: Август 05, 2010, 16:20:10 pm »
Здравейте на всички момичета от форума, много се радвам е го има Днеска си правих тест за бремнност но втората черта е мн бледа(вижда се ма много слабо ) цикалът ми трябва да е на 10.08 Мн ми се гади и ми е отмаляло от няколко дена Възможно ли е да съм бременна Благодаря Ви много
Преди закъснението, понякога и след закъснението втора бледа черта означава положителен тест просто стойностите на ЧХГ са още много ниски. Все пак е прекалено рано да се радваш. Повтори теста след закъснението и ако е отново положителен се обърни към гинеколог :)
Междувременно ако желаеш почвай фолиева, ако вече не си, внимавай с физическите натоварвания, не консумирай алкохол, каквито и да е медикаменти и тютюневи изделия, ако тази бременност е желана.
Kìyevame ulte Eywa ngahu.
« Отговор #612 -: Август 05, 2010, 16:30:27 pm »
Преди закъснението, понякога и след закъснението втора бледа черта означава положителен тест просто стойностите на ЧХГ са още много ниски. Все пак е прекалено рано да се радваш. Повтори теста след закъснението и ако е отново положителен се обърни към гинеколог :)
Междувременно ако желаеш почвай фолиева, ако вече не си, внимавай с физическите натоварвания, не консумирай алкохол, каквито и да е медикаменти и тютюневи изделия, ако тази бременност е желана.

Много ти благодаря за бързият отговор Да непременно ще повторя теста А ако има наличие на брменност можели да посетя плажат защоточимам планувана почивка за другата седмица ,дали ще пречи нещо на брменноста Още веднъж ти благодаря много
*

Dolphin

• 294
  • So Long, and Thanks for All the Fish
« Отговор #613 -: Август 05, 2010, 17:30:25 pm »
Относно плажа ще срещнеш различни мнения. Най-добре се консултирай с лекаря, който те прегледа, потвърди развиваща се бременност в маточната кухина и коментира състоянието ти.Ако заминаваш преди да се консултираш с гинеколог, пази се от жегите и от директната слънчева светлина поне върху коремната област и се пази от вълни, които могат да се разбият в коремчето ти :)
И все пак се довери на съвета на лекаря преди всичко, дори да не си сигурна.
Успех :)
Kìyevame ulte Eywa ngahu.
« Отговор #614 -: Август 05, 2010, 17:32:39 pm »
благодаря много след като повторя теста ще пиша непременно
« Отговор #615 -: Август 06, 2010, 10:32:28 am »
относно плажа,на мен лично моята лекарка ми каза,че е забранен, а на слънце може по час два,но да внимавамлДа вметна само,че и другото не е препорачително,поне до края на 3-тия месец.
« Отговор #616 -: Август 06, 2010, 10:59:41 am »
Благодаря аз мисля в понеделник да повторя теста,а в неделя да заминавам за почивка,ако се окаже че и той е положителен ще си почивам само в хотела и разходки ще си правя Благодаря ви много момичета за бързите отговори :)
*
« Отговор #617 -: Август 06, 2010, 11:18:59 am »
Да добавя и аз някои "наставления" относно морската почивка. Не яж миди, скариди, въобще разни сурови и полусорови морски неща. Може да хапваш добре изпечена/пържена рибка и изобщо яж добре обработени термично храни. Същото се отнася и за яйцата и ястия в, които има яйчни добавки, свежи сирена също не яж. Ако има СПА-център в хотела ви - никакво джакузи, парна баня, сауна, изобщо пази се от прегряване, не само от слънчасване. Плодовете да са добре измити, за най-сигурно си ги мий сама, ако и да са сервирани в заведение. Плажни павилиончета за пица, дюнер, палачинки, пълнен картоф... направо ги забрави. Ибягвай места където се струпват много хора, че е бум на летните вируси по морето и ако някой около теб ти изглежда болен - изчезвай в друга посока  :lol: Може и да ти се струва прекалено всичко това, но цитирам какво ми каза лекарят на мен. Чакаме втория тест с двете чертички и ти желая готина почивка, просто бъди с повишено внимание, не параноясвай ;)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

« Отговор #618 -: Август 06, 2010, 11:19:27 am »
Здравей, на мен док ми каза, че може да се ходи на плаж, но много рано сутрин или късен следобед , когато не е толкова силно слънцето. Можеш и да се намокриш във водата, но не и да влизаш да се къпеш, просто да се наплискаш. И все пак, повече да е под чадъра. А относно кекса  :oops:, ние веднъж само опитахме за малко и после имах зацапване. По-добре да не се рискува излишно.
Успех на всички :)
« Отговор #619 -: Август 06, 2010, 11:29:20 am »
Да добавя и аз някои "наставления" относно морската почивка. Не яж миди, скариди, въобще разни сурови и полусорови морски неща. Може да хапваш добре изпечена/пържена рибка и изобщо яж добре обработени термично храни. Същото се отнася и за яйцата и ястия в, които има яйчни добавки, свежи сирена също не яж. Ако има СПА-център в хотела ви - никакво джакузи, парна баня, сауна, изобщо пази се от прегряване, не само от слънчасване. Плодовете да са добре измити, за най-сигурно си ги мий сама, ако и да са сервирани в заведение. Плажни павилиончета за пица, дюнер, палачинки, пълнен картоф... направо ги забрави. Ибягвай места където се струпват много хора, че е бум на летните вируси по морето и ако някой около теб ти изглежда болен - изчезвай в друга посока  :lol: Може и да ти се струва прекалено всичко това, но цитирам какво ми каза лекарят на мен. Чакаме втория тест с двете чертички и ти желая готина почивка, просто бъди с повишено внимание, не параноясвай ;)

Аз попринцип съм по капризна в храна и морските храни не са ми слабост Ако питате мен още днеска ще си направя теста но мисля е е прекалнео рано Последния ми цикъл беше на 12.07.2010 на 29 ден като часовник съм и сега трябва д ами дойде на 10.08.2010 затова ще изакам до понеделник Иначе съм със страшно гадене и напрежение във влагалището