Джам, тъкмо помисля, че съм разбрала, ти ме върна обратно Има около 100 кандидатури с 8.2 точки, от които първите около 50 са с номер, започващ с 090522, а останалите са с различни дати след тази? Аз от обясненията на Мармотче разбрах, че тия с еднаквите дати имат след датата номер от жребий, а останалите са с реалните дати и часове? Хайде пак плийз да ми обясните
Fresh, правилно си разбрала. Сега наистина сте назад в текущите класирания, защото сте кандидатствали относително скоро, а пък на опашката има деца със същите точки, които са били там още при първото класиране на 22 май.
Дали ще се занулят тези дати и да се започне наново по същия алгоритъм при първото класиране за кампания есен 2010 - предполагам, че да, но не зная със сигурност. Не съм срещала никъде официално становище по този въпрос, а тази ситуация за първи път ще възникне тази година (миналата се въвеждаше системата и нямаше стари регистрации).
sia, другата Стефи ти е отговорила вече, аз само да потвърдя - няма да имате проблем с кандидатстването заради ненавършени 3г. Системата ще се активира едновременно и ще включи в класиранията всички деца набор 2007, т.е. които в годината на тръгване в 1 група навършват 3 години. Даже по сегашния правилник се допуска деца, родени през януари, да кандидатсват с предния набор, т.е. системата ще позволи кандидатстване за 1 група на всички деца 2007 + януари 2008. Но за януарчетата родителите еднократно избират с кой набор да кандидатстват и си вървят само с него.
===============================
nikitali, прекрасни очи има Никол, пу,пу!
Тутто, няма нужда да защитаваш методите си - ти си знаеш детето, ти решаваш. Ако наистина не заспива с теб в продължение на часове, естествено, че ще търсиш някакъв друг начин. Няма нужда и да реагираш така остро на тези, които избират друг път, като nikitali - виж й подписа, тя има 3 деца, с голямото сигурно емпирично е установила по-подходящ за нея момент, когато децата сами стават самостоятелни при заспиване, без рев. Аз самата съм някъде по средата, не мога да понеса да заспиват с плач, а и много държа на ритуала с четенето вечер, искам книгите да са им приятел и удоволствие, така че чета приказки и пея, докато заспят. Но пък когато се тръшкат безпричинно и се опитват явно да ме манипулират през деня, или пък ако посегнат да ударят другия, хич не ми дреме да изпратя единия в спалнята да се успокои и го оставям горко да си поплаче, ако трябва. Просто трябва да си знаят границата на позволеното и особено опити за удряне не ги оставям да минат между другото.
===============================
Философски офф: Самата кампания на Уницеф пък мен адски ме дразни. Одобрявам добрите й намерения, но никога не съм вярвала в силата на негативните послания. По същия начин ме дразнят смачканите коли на пиедестали на изходите на града. Насаждането на вина като превенция срещу липсата на общуване с децата ми се вижда крайно и неефективно. На който му пука, така или иначе не прави така. На който не - няма да види себе си в тези филмчета. За мен ЛИЧНО много по-силно послание би било "децата, които са кърмени до 1г. се разболяват Х% по-рядко/ на които родителите посвещават поне 2ч дневно време само за тях развиват психични разстройства У% по-рядко/ които гледат телевизия по-малко от 1ч на ден имат Х% по-малко проблеми с общуването/ с които активно разговаряте от най-ранно детство имат У% по-богат речник или по-висок успех в училище..."