Гушкаме се, четем приказки с тих равен глас, на приглушена светлина. И ритуалче си имаме - баня, зъбки, мием едни играчки и ги слагаме и тях да спят.
Колкото до излизането - тук определено имаме слабо място, да. Не всеки ден успявам да я изведа. Ето сега Антон е болен и няма как да я изведа навън. Вечерта, като си дойде баща й, ще я изведе да глътне въздух, но не е същото като една хубава дневна разходка. Но преди да се роди Антон съм я извеждала всеки ден с много редки изключения само при наистина много лошо време, да не говорим че 5 месеца лятото сме във Варна, където след събуждането и е директно на двора и изкарва там целия ден. И пак същата история с приспиването. Сега изкараха двамата с баща си 10 дена на ски - планина, чист въздух, активно движение - без резултат по отношение на заспиването.
Следобеден сън има за около час, пак след трудно приспиване, м/у 14 и 15ч обикновено. Опитвала съм и варианта да не спи следобед, но няма подобрение при вечерното заспиване, а и ми се струва, че дете на нейната възраст си има нужда от следобеден сън.
На градина не ходи. Само два дена е ходила, та не мога да направя някакъв извод.
След месец става на три и за това време съм опитвала какви ли не варианти. Има вечери, в които става по-лесно, но те са голяма рядкост.
Не съм опитвала това, което Мини писа и довечера мога да пробвам. Когато я приспивам, ние не си лягаме заедно с нея - баща й поработва на компютъра, а аз съм в готовност да се върна и приключа с някои домакински задължения, телевизор не работи, нито е шумно, но може би трябва да пробваме да облечем и ние пижамите, да изгасим всичко и да видим какъв ефект ще има
Знаех аз, че Джам ще отсече "не" на билковия чай
Хубаво, барем аз да си правя по едно чайче от лайка тогава за подобряване на семейната атмосфера вечер...
Дори не става въпрос толкова ние да си отспим, въпреки че цялата тази одисея с късното и трудно заспиване е и изнервящо, и изтощаващо психически и физически. Просто ми се струва не добре за детето всичко това.