Фов, съжалявам много за това, което си преживяла. От собсвен опит знам колко е болезнено, сто пъти предпочитам отрицателни тестове до края на репродуктивния ми живот, отколкото аборт. Но за всички тези неща си има причина. Когато има спиране на развитието на плода, много лекари ще ти кажат, че "това просто се случва", но когато е последвано от продължително незабременяване, нищо от двете не е случайно. Аз направих 3 аборта и след това повече от година никаква бременност (и слава Богу!). Оказа се тежко Хашимото, отключено след тежко раждане и спешно секцио. Въпросът е, че когато има аборт и после дълго няма бременност, има някакъв проблем някъде, може да е малък, лесно отстраним, такъв, за който лекарите не са се сетили, но има. Ако всичко е ОК, тези неща няма да се случват. Какви изследвания са ти правили досега? Имунологични, генетични, щитовидната жлеза как е (но не само ТСХ, а ТАТ и МАТ), най-важното - разширената спермограма на мъжа ти как е? Яйчниковият резерв при теб - Антимюлер, инхибин? Извинявай, ти сигурно си разказвала по-напред в темата какво сте изследвали, ама е голяма, няма да се справя толкова бързо с четенето.
Не ти трябва мъжът ти за дълго в България, трябва ти за ден точно - да даде материал за спермограма и малко кръв. Ти за двайсетина дни ще се оправиш с всичко. Знам как е от месец на месец, надежди, страх какво пък ако стане и кошмарът се повтори
Ама си иска помощ от лекари това, само със стиснати палци няма да стане