Просто не мога да не се включа
White, съветът за "Готови.... СТАРТ!" е много добър. Убедена съм, че във вашия случай съвсем не е само пубертет, а по-скоро смущението от малкото човече. Изразява се в искрена омраза към теб и респективно "не"-тата или правенето напук. Крещене за това, че си е изпуснал бонбоната, но със звучене все едно го колят. Правене на точно обратното на това, което казваш или молиш или пък се прави че не чува и си върши пак кавото си е наумил. Нощно неспане включително. Буйства насън и дране с часове, защото татко му трябвало да го гушне, ама не в леглото, не седнал на леглото, ами прав!! (с Юли спях повече отколкото мъж ми с Валери
)
Моята рецепта е да се заредиш с търпение и да не се обвиняваш, че си си изпуснала нервите. На всички се случва, дори и на най-добрите майки
Аз също бях "изтрещяла" и си позволих да го мяткам ама точно като истински панаир за който съм си казвала преди "на мен няма да ми се случи". И крещях като истеричка насред слатинския пазар. После ме досрамя и се размислих и втори път чак така не съм залитала. Каквото и да е неговото противоборство, ти си знаеш твойта - това не може, ЗАЩОТО ...; време е за ....; и все императивни форми, за да е ясно, че ти си човека, който командва. Не като мен "искаш ли сега...." и като ми трябва да побърза или да заспива или нещо друго - "ми не искам". Заплахи - премерени и обмислени. Гледаш да заплашваш с нещо, на което държи и обича. (Валери ме гледа как му изхвърлям в чисто новия чувал за боклук любимите играчки, но не отстъпи от ината си и се "раздели с тях"!!!) Бяхме стигнали дотам, че да не знам какво да му кажа, помоля или заплаша, а понеже не удрям, нямах изход и го оставях да прави каквото си знае. Но трае около 2-3 месеца, а след това поне при Валери мина и взе да става доста добро дете. Сякаш с магическа пръчка всичко, за което си мелех непрекъснато и му набивах в сладката главица "изплува" и видях резултата от търпението и труда си.
В случая обаче ти си тази, която има нужда от психическа почивка поне 2-3 дни разтоварено ежедневие... Помага и зарежда! Успех!