Здравейте на всички! Бих искала да се обърна към вас по по-хубав повод, но да се надяваме, че след лечението, ще имам такъв. Ето я и моята история:
Имах смущения в иначе изключително редовният ми цикъл, изразяващи се в кръвотечение след цикъл и реших да отида на преглед. След като обясних всички симптоми, лекарката ми взе секрет за проверка. Оказа се, че нивото на левкоцитите ми е доста завишено. Тогава тя ми предписа 6 вагинални таблетки Полижинакс и каза, след като ги взема, да отида отново при нея, защото има съмнения за хламидия. Открито заявявам, че нямах представа за това заболяване и я помолих да бъде малко по-подробна. Тя ми обясни, че може да доведе до стерелитет и че се предава по полов път. Това страшно много ме изненада, защото винаги до сега съм използвала презерватив и нямаше как да ми е предадено по полов път. Като чух хламидия и като разбрах до какво може да доведе тя, откровено ви казвам, пречерня ми. Предполагам всяка една от вас, на която и е поставена подобна диагноза, знае как съм се почувствала.
Отидох втори път. Направихме теста за хламидия и за мое най-голямо съжаление се оказа положителен
Попитах я може ли да се установи от кога я имам, а тя отвърна не. Когато влязох при нея с изследването в ръка, тя го погледна, каза, че е положителен и ми каза, че трябва да изследваме и приятелят ми. След като изследваме приятелят ми, тогава щяла да ми назначи лечение. Тъй като аз съм студентка и си правих изследването при лекарка в града, в който уча, и казах, че приятелят ми ще се изследва в родния ми град. Явно си личеше желанието на лекарката да ме разкара по-бързо
, за да влезне при нея нейн познат и ми отвърна да съм и се обадила, след като той се изследва и по тел. щяла да назначи лечението.
Още на другият ден приятелят ми отиде да се изследва. Лекарката му е останала изключително учудена, че на мен не са ми назначили лечение веднага. Другото, което му е казала е, че трябва да минат поне 20 дни от последният ни полов контакт, за да е достоверно изследването. Също така му е обяснила, че съобразно отчененият резултат от изследването, се налага лечение с оглед на стойностите, в които е отчетена хламидията. Това мен ме шокира, защото моето изследване представлява един обикновен лист хартия от тетрадка, на който пише само името ми, вида на изследването и че тестът е положителен. Няма никакви стойности посочени.
Страшно много съм притеснена. Оказва се, че лекарката при която бях или не е достатъчно компетентна, или си върши работата през пръсти. Реших да се прибера в София и в други ден, когато приятелят ми отиде да се изследва, да отида заедно с него при лекарката, да и покажа предишното си изследване и ако е необходимо да направя ново там. Междувременно се обадих на лекарката, при която ходих за първи път, за да ми назначи лечение и аз, отивайки на преглед при въпросната лекарка, при която ще ходим с приятелят ми, да го съгласувам с нея. Лечението, което ми изписаха по тел. се изразява във вземане на таблетки Сумамед и контролен преглед чаааааааааааааааак след 6 месеца.
Пиша ви, защото наистина съм ужасно притеснена, не само заради откритото заболяване, но и по повод некомпетентната лекарка, при която бях, както и по повод на изтичащото време. Всяка минута ми е ценна. Какво бихте ме посъветвали да предприема? Нека, ако някой е боледувал от хламидия да сподели как е протекло лечението му, дали вече си има бебче
Ще бъда благодарна, дори и да ми посочите координати на лекар в София, от който сте доволни. Благодаря на всички за търпението
, което имахте, за да изчетете историята ми! Дано успеем да надмогнем тази отвратителна болест.