0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Точно така, устоявай си твърдо позицията.
Ако не дай си Боже после стане нещо, едва ли на някой от Комисията ще му дреме, ще бъдете просто поредния случай на пострадали от ваксина.
Аз имам приятелка, чиято дъщеря направи реакция точно от ваксината против Коклюш /но тази старата, не че има значение/ и изобщо не знам да са се разправяли със Комисии. Просто личната им лекарка е преценила, че не трябва да се поставя повече тази ваксина и са приключили въпроса. Дано решите проблема лесно и бързо. Успех!

*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
Преди 9 дни поставиха ваксина на дъщеря ми против варицела. Сутринта забелязах 3 ситни пъпчици, на които не обърнах внимание, но преди малко измерих температура 38,3. Има ли вероятност да е реакция към ваксината?
*
Нали е "жива" ваксина (не съм сигурна така ли е изразът на български), вследствие на което някои деца получават лек обрив, който прилича на варицела, от 1-4 седмици след поставяне на ваксината.

*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
Нали е "жива" ваксина (не съм сигурна така ли е изразът на български), вследствие на което някои деца получават лек обрив, който прилича на варицела, от 1-4 седмици след поставяне на ваксината.

Благодаря ти! Притеснява ме това, че поддържа температура от вчера, а не го срещнах никъде в страничните ефекти от ваксината. Ще търсим причината и другаде.
*
« Последна редакция: Май 19, 2012, 15:38:22 pm от vaci »

Момичета, дайте акъл дали да отложа малко -2-3 месеца ваксината на 13м. -морбилната. Много се колебая какво да правя предвид на многото странични ефекти след 7-15 дни след ваксината. Ще пътуваме за море около 20 дни след евентуалната ваксинация, но също така чувам че много майки отлагали, защото се приемало по-добре от малко по-големи деца, но дали е вярно незнам. Незнам дали може да има ехо и за повече от 15 дни..? Някакъв опит да споделите?
*
sami123 На Дани още не е поставена въпросната, защото за мен беше по-спешно да му се сложи тази за хепатит А първо. С оглед на това, че вече е топло, той ходи и се рови където му падне и колкото и да се старая - няма как да е изрядна хигиената. Поради което, по независещи от мен причини се забави поставянето на хепатитната ваксина, оттам и на другата. Понастоящем - още не е сложена, не мисля че е голям проблем. Поне неговата педиатърка не е имала възражения да постъпим така. Надявам се да е здрав, че да успея скоро да вместя и тази за менингит някъде.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
сами , въпросната ваксина я сложихме на 1г. и 8 месеца , по лично мое желание след всичко което прочетох за нея .всички други ваксини са поставяни според имун.календар.
до колкото знам (може и да бъркам ) ваксината се поставя до 2 г.възраст не детето.
моите хлапета нямаха никакви странични реакции ,но детето на един колега една седмица след поставянето се разболя от рубеола.
*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
Докладвам, че температурата и обрива са в следствие на ваксината против варицела. На 9-ия ден.
Ако джи пи то намира причини да ни отлага прием на ваксина, към кого можем да се обърнем? ХЕИ?
Предполагам го прави от непознаване на съответната ваксина и ни иска "абсолютно здрави" - е, ами това не се получава вече над шест месеца. Ту дъгите червени, ту сега били след вирус.
Апропо, то първия прием беше при сходни обстоятелства.
За непознаването - подозирам го, защото ми наговори абсолютни глупости по повод тази ваксина /хеп.А/, че изграденият имунитет чрез нея траел не повече от 10 месеца 8O. Много странно било, защо сме се били насочили към слагане на Аваксим?
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Ако джи пи то намира причини да ни отлага прием на ваксина, към кого можем да се обърнем? ХЕИ?
Предполагам го прави от непознаване на съответната ваксина и ни иска "абсолютно здрави" - е, ами това не се получава вече над шест месеца. Ту дъгите червени, ту сега били след вирус.
За непознаването - подозирам го, защото ми наговори абсолютни глупости по повод тази ваксина /хеп.А/, че изграденият имунитет чрез нея траел не повече от 10 месеца 8O. Много странно било, защо сме се били насочили към слагане на Аваксим?

За Хеп А- избираме Хаврикс 720Е или Епаксал.
Ваксината е надеждна и сигурна.
Игнорирайте невежите по въпроса.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.

За Хеп А- избираме Хаврикс 720Е или Епаксал.
Ваксината е надеждна и сигурна.
Игнорирайте невежите по въпроса.
Аваксим 80 почнахме ние, сложихме вече първата доза, трябва втората да сложим. /Само това имаше на пазара в разгара на истерята с хепатита миналата година/.
Аз нейните приказки ги пропуснах, ама пусто не се навива да им сложи втората.
И не зная в ХЕИ ли да ходя, на частен педиатър дали ще се съгласи?
Ако някой е имал подобни терзания, моля да се включи.
*
Здравейте,
някой има ли опит с твърдението, че при деца с АБКМ не се поставя противококлюшна ваксина? Вярно ли е това?
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

*

Birdie

• 11040
Здравейте,
някой има ли опит с твърдението, че при деца с АБКМ не се поставя противококлюшна ваксина? Вярно ли е това?
Няма такова нещо.
По принцип, АБКМ НЕ Е противопоказание за поставянето на която и да е било ваксина от рутинният детски календар.
« Последна редакция: Май 27, 2012, 15:33:54 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*
Благодаря, Докторе.
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

Благодаря момичета, вече отложихме ваксината за след морето. Дано след това всичко е ОК с нея.

Грейс, ако конкретната ваксина има такава компонента като помощно вещество (какви ли не отрови слагат за помощни съставки, та не е изключено)- е възможно. Трябва да се прочете съдържанието все пак.
*

Birdie

• 11040
Благодаря момичета, вече отложихме ваксината за след морето. Дано след това всичко е ОК с нея.

Грейс, ако конкретната ваксина има такава компонента като помощно вещество (какви ли не отрови слагат за помощни съставки, та не е изключено)- е възможно. Трябва да се прочете съдържанието все пак.
Няма просто такова нещо... .
Sir Alec Guinness
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Тя пита за АБКМ ( алергия към белтъка на кравето мляко). Е не знам, ама аз поне не съм чувала да слагат краве мляко или негови съставки във ваксините :-).

*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
Моето дете беше с АБКМ и си му слагаха всички ваксини по календара.
Дори не са ми споменавали, че това може да е противопоказание.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*

Birdie

• 11040
Вие не живеете в Бг? или?
Sir Alec Guinness