0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
На дъщеря ми ги отложиха с два месеца  :( Притеснявам се, дали ще има проблем? Има сложена ваксина за Хеп Б, след което отложиха приема на Инфанрикс и Синфлорикс.
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

*
Здравейте Д-р Бърди.На дъщеричката ми,която е вече на 1 г и 7 месеца все още не й е сложена ваксината Приорикс,тъй като все беше болна и така измина времето от 13 месец досега.Сега вече се постабилизира,но дойде време сега към 22 юни да правим реимунизацията с INFANRIX-IPV+Hib.
-Първо искам да питам-имате ли наблюдения длаи когато Приорикс се слага на по-големи дечица се понася по-тежко или по -леко отколкото на 13 месечна възраст?
-и се чудя коя от двете ваксини е по-добре да направим,докато е здрава в момента?

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Може да поставите "Приорикс"... няма по-големи странични ефекти.

Първо поставяте "Инфанрикс-ИПВ-Хиб", и след седмица- "Приорикс".
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*
Доктор Бърди, на 16.04 поставихме БЦЖ ваксина. Според сестрата трябваше да очакваме подуване и още ред признаци за действието на ваксината между 6-8 седмици след поставянето (ако съм запомнила добре).
И досега не се забелязва никаква промяна - само следа от убождане има на ръчичката.

Има ли повод за притеснение или си е в реда на нещата да няма подуване, белег и тн?
Благодаря предварително.

Vaci, доктора е коментирал много пъти това...може да се върнеш назад в темите да прочетеш.
Според това, което аз съм чела от неговите мнения, това че няма белег след БЦЖ не е гаранция, че ваксината не е "подействала". Много често това зависи от начина на поставяне.
Лошото е, че тук в бг ако децата нямат белег след БЦЖ, се прави Манту и отрицателните се имунизират отново, което не е прието за правилно почти никъде другаде по света.

*
Благодаря за отговора, джиджи. Ще погледна и темите назад.

пп. отговарям на въпроса си:

Няма. Но и няма възможност на този момент да се "измери" резултатността на една БЦЖ ваксина- тя се мери по "липста на болест". С оглед дългото време на ползване на ваксината, има натрупан опит с нея, и обширни наблюдения, че една само доза е ефективно и  работещо решение.
Липсата или не на белег, НЕ значи нищо. Защото белегът не е резултат от "резултатността" на БЦЖ ваксината, а резултат от техниката на приложение и възрастта на поставяне на 1-та доза. Например, дълбоко поставена БЦЖ не оставя белег. Както и пъра доза, поставена в бебешка възраст.
« Последна редакция: Юни 25, 2012, 15:40:41 pm от vaci »

*
Имам проблем с две забавени ваксини - Приорикс и четвърта доза Превенар. Дъщеря ми е на 2.5 г.
Въпросът ми е Коя ваксина да поставим първа и има ли проблем с някоя от тях заради голямото забавяне?

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

Birdie

• 11040
Превенар първа. След седмица-другата.
Няма проблем.
НЕ се рестартират дозите наново!
Sir Alec Guinness
*
Сърдечно Ви благодаря, Докторе.
Слънчев и усмихнат ден.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Привет д-р Бърди!

Синът на моя приятелка е на 6 години, тя желае да му сложи Превенар,
възможно ли е на тази възраст?

Благодаря!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

Birdie

• 11040
Не. По-добре изберете полизахаридната, ако изобщо имате нужда от Пневмококова ваксина в тази възраст.
Sir Alec Guinness
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Сърдечно благодаря, Докторе!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Докторе, здравейте!

По живо, по здраво, първите деца на Зачатие почнаха да порастват. :) Вече сме на 6 години (кога беше времето, когато треперех и Ви разпитвах за АБКМ у 2-месечното ми бебенце....:))

Въпросът ми е за реимунизацията с Пентаксим - кога трябва да я направим. В българския имунизационен календар (http://www.riokoz-vt.com/imkalendar.htm) са включили на 6 години реимунизация с Тетраксим. Но моето дете и още няколко Зачатчета на същата възраст, ги имунизирахме навремето с Пентаксим по Ваша препоръка, имат по 4 дози сложени.

Кога да реимунизираме?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Birdie

• 11040
На 4г-6г. За предпочитане- щом навършат 4г. А не на 6г!
После на 11-13 се слага една доза Бустрикс-Полио ( или без Полио).
Повече реваксинации не са нужни.
Sir Alec Guinness
*
Здравейте,

Не съм наясно с всички ваксини, за които говорите, но имам нужда от съвет.
Синовете ми станаха на 2 години, до момента имат всички ваксини по Бг имуницзационен календар. Притеснява ме факта, че лятото постоянно сме навън, на ясла и не винаги с чисти ръце. Въпреки стандартната хигиена за миене на ръцете преди, след....се чудя дали да не им направя ваксина за Хепатит А. Наясно съм, че не мога да ги ваксинирам за всички рискове, но все пак.
Какво бихте ми препоръчали - да правим ли ваксинация и ако да с какво?
Благодаря Ви. :D

*

Birdie

• 11040
Да. "Хаврикс 720Е" или "Епаксал" са добър избор.
Sir Alec Guinness
*
Имам въпрос относно реимунизация с Хаврикс 720Е.

Първата доза поставихме миналата година в началото на август. От февруари насам, когато трябваше да се направи реваксинацията, Виктор често боледува и така и не намираме удобен момент да поставим втората ваксина.
Та питането ми е: проблем ли ще е ако не се включим в тези 12 месеца след първата ваксина? И ако не, до кога можем да отлагаме реимунизацията?

Благодаря ви предварително!
*

Birdie

• 11040
Втората доза Хеп.А ваксината се поставя на интервал 6-12м от първата.
Така че, и Август да поставите-не е беда.

Колкото и разстояние да е минало от първата доза (над 12м в случая), серията не се рестартира, а се поставя само липсващата (втора) доза.
« Последна редакция: Юни 29, 2012, 12:01:03 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*
Благодаря Ви, Докторе, за експресния отговор! :)

Притеснява ме това, че все не можем да го хванем напълно здрав, че да я сложим ваксината. Откакто е тръгнал на ясла все е или със сополи, или прокашля, или е нещо друго... но това е разговор за една друга тема от този подфорум.  :?

Прекрасен ден Ви желая!  :flower:
*
Благодаря много! :D