0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
На 4г-6г. За предпочитане- щом навършат 4г. А не на 6г!

въпросът е - след като първоначално на детето е бил слаган Пентаксим, при последното реимунизиране на 4-6 г. какво да се сложи - Пентаксим или Тетраксим?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
На 4г-6г. За предпочитане- щом навършат 4г. А не на 6г!

въпросът е - след като първоначално на детето е бил слаган Пентаксим, при последното реимунизиране на 4-6 г. какво да се сложи - Пентаксим или Тетраксим?

Тетраксим. Хиб ваксината не е нужна за реваксинацията на 4-6 г възраст.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Благодаря, докторе!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Д-р Бърди здравейте,бях ви питала наскоро за ваксините на дъщеричката ми,която е на 1 г и 8 месеца,не бяха сложени Приорикс и дойде време за реимунизацията с Инфанрикс -IPV+Hib ,и така бяхте ми писали първо Инфанрикса и след седмица Приорикса,НО днес бяхме за имунизация и се оказа че нямат в момента Инфанрикс-и й сложиха Приорикса,сега след колко време да сложим Инфанрикса?
колко време след Приорикса може да се наблюдават реакции от ваксината?и при вдигане на Т може ли да се дава температуропонижаващо?
*

Birdie

• 11040
Около месец.
До ден-два. Но обикновено е много добра и няма странични ефекти ( Приорикс).
Sir Alec Guinness
д-р Бърди искам да попитам съвместими ли са ваксините Инфанрикс и за Хип В.Поради забавяне наваксината за Хип В-2 прием педиатърката  ми иска да ги поставим двете ваксини в един ден.между 2 и 3 прием на Хип.В ваксина трябва ли да минат 5 месеца както е по имунизационния календар или може и по- малко време?малкия в момента е на 8 месеца  и трябва да му се постави само 3 прием на Инфанрикс и ХипВ 2 и 3 прием.Предварително ви благодаря за отговора.
*

Birdie

• 11040
Продължавате просто по схемата- по-добре е да ползвате моно Хиб ваксината. Слагате 2-та доза, и след 2 месеца- 3 доза.
Няма смисъл да слагате хиб вътре в Инфанрикс. Запазете Хиб като отделна ваксина.

Хиб е в 3 дози до 12 м възраст ПЛЮС още една доза във възраст 12 до 15 м ( 4 дози общо). Финалната доза Хиб (4-та) не се поставя ПРЕДИ навършени 12м възраст.

Щом сте поставили първата доза Хиб, Ви остават още две ( до 12м възраст).  8 седмици е минималното разстояние между две дози Хиб Ваксина.

8м- Хиб  << 2а доза
10м- Хиб << 3а доза ( минимално 8 седмици трябва да минат от предишната доза).
На 13-14-15 м възраст на детето- 4 доза.

В Инфанрикс няма полио- това е ДтаП ваксина! Каква полио ваксина правите?
« Последна редакция: Юли 11, 2012, 01:52:21 am от Birdie »
Sir Alec Guinness
д-рБърди става въпрос за 3 прием на петкомпонентната ваксина която замени Пентаксима.Питането ми е  дали може тя да се постави в един ден с Хип В ваксината.Това е по настояване на педиатъра.
Благодаря ви за отговора и начина на прием на ХипВ ваксината.
*

Birdie

• 11040
В Пентаксим има Хиб ваксината.

"Хип Б" е? хепатитна Б, или? Хиб тип Б?

Ако имате пред вид Хеп. Б ваксината, кога слагахте 1-та доза?

Няма проблем да слагате Пентаксим с Хеп Б в един ден, но е добре да разделите на 1 седмица разстояние.
Няма проблем да слагате "Инфанрикс-ИПВ-Хиб" и Хеп. Б в един ден, но е добре да разделите на 1 седмица разстояние.

Цитат
д-р Бърди искам да попитам съвместими ли са ваксините Инфанрикс и за Хип В.

Цитат
д-рБърди става въпрос за 3 прием на петкомпонентната ваксина която замени Пентаксима.
тоест, Инфанрикс-ИПВ-Хиб?
« Последна редакция: Юли 11, 2012, 02:18:30 am от Birdie »
Sir Alec Guinness
*
Около месец.
До ден-два. Но обикновено е много добра и няма странични ефекти ( Приорикс).

добре,така и ще направя,след месец ще идем за другата.
Може ли да питам обаче защо ако първо беше Инфанрикса,след седмица другата,а сега след Приорикс казвате след месец ,има ли нещо общо с същността на болестите ,за които е?
*

Birdie

• 11040
Защото Приорикс е жива, атенюирана. Добре е месец след нея да не правите нищо. Макар и официално да няма такава препоръка.
Sir Alec Guinness
Здравейте, докторе.

Бих искала да Ви обезпокоя с питане относно пневмококова ваксина за дете на 4 години и половина.

Късно ли е на тази възраст да се постави превенар/пневмо 23 и ако все още има смисъл еднократно ли се поставя?

*

Birdie

• 11040
Превенар 13. Не е късно.
Sir Alec Guinness
Благодаря Ви. Няколко години отлагах, въпреки изчетените теми, водени от Вас  :oops:
Здравейте отново, докторе.
Преди време четох, че не използвате във Вашата практика ваксината Ротарикс. От две години тя е препоръчителна за Бг като първия прием е на 2 м. И тъй като имам бебе на два месеца, бих попитала дали все още сте на това мнение за ваксината.
Защото ако е така, мисля, да не я поставяме на бебето (още повече, че двете ваксини сега - пет-валентната и пневмококовата се поставят в един и същи ден и не съм чула нито един педиатър да прави изключение от тази практика).

За дъщеря ми (на 4 г. и половина), за която питах по-горе относно възможността за поставяне на Превенар искам споделя следната реакция към ваксина. Когато беше на година и половина ден-два след поставяне на Пентаксим (реимунизация) детето започна да куца с крачето, на което беше поставена ваксината.
Направихме консултация с невролог и ревматолог и те бяха на мнение, че се касае за механична реакция към ваксината.
Накуцването отшумя чак след месец и половина. Оттогава, обаче, (а това беше последната засега задължителна ваксина), ми е притеснено и затова, както Ви писах, не съм поставяла Превенар.
*

Birdie

• 11040
Може да поставите в ръката Превенар.
Да, не ползвам Ротавирусната- страхувам се от нея.
Sir Alec Guinness
*
Да. "Хаврикс 720Е" или "Епаксал" са добър избор.
Здравейте, д-р Бърди!
Позволявам си да задам въпрос използвайки ваше мнение.
Имам желание да ваксинирам дъщеря си срещу Хепатит А.
Вие сте написал "Хаврикс 720Е", а аз намирам Хаврикс 720 без Е-то.
Една и съща ли е?
Извинете за глупавия въпрос :oops:

*

Birdie

• 11040
Същото е "Е" значи- "единици". Или UI.

Има Хаврикс от 720Е и такъв от 1440Е ( за лица над 18г).
« Последна редакция: Юли 23, 2012, 20:16:55 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*
Благодаря :D
В следващите месеци предстоят ваксини за Рубеола, 4-ти прием на Синфлорикс и Инфанрикс.
Къде да вместим Хаврикс?

*

Birdie

• 11040
* Синфлорикс
* Инфанрикс
* МПР

1 месец след МПР- 1 доза Хаврикс 720.
6м-1г след 1-та доза Хаврикс 720 >>> втора доза от същата.
Sir Alec Guinness