Д-р Бърди, а какви са наистина реалните рискове според вас? Все пак и в България има официална наредба,която изрично постановява отлагане или непоставяне на имунизации в определени случаи. Аз лично като я изчетох, останах с впечатление,че специално децата с неврологични и имунологични заболявания са с доста повишен риск. Например недоносените деца под 1500 г се освобождават изцяло от коклюшната компонента, както и тези с ДЦП и епилепсия. Преполагам, че това се отнася за предишната ДТК, не за Пентаксим, но все пак... Наистина ще е добре педиатър с опит като вас да разясни кога и при какви обстоятелства се наблюдават такива сериозни странични реакции. Аз не съм противник на ваксините, сигурна съм, че те са спасили хиляди животи, но да, прокрадват се съмнения и в мен. Контактувам с много родители на деца с неврологични проблеми (ДЦП, епилепсия), също аутизъм, хиперактивност. Някои от тях са абсолютно убедени, че проблемът е тръгнал от ваксина, а почти всички изпитват огромен страх да ваксинират децата си, след като проблемът е вече налице. Бихте ли дали например линкове към сериозни изследвания, които опровергават тезата за рисковете от ваксините?