Мише, по съвет на нашата педиатърка, давах по 1 доза Панадол при третата и четвъртата реимунизация, и то сутринта преди ваксината, като тръгваме за поликлиниката. Дано няма неприятности с Калина този път!
_elfita, видях, че имаш колебания за проходилките. Най-добре се посъветвай с ортопеда, разбира се. Аз съм разпитвала д-р Алексиев за това, той каза, че по мъничко да стоят в проходилка не е проблем. Но като цяло проходилките леко променят правилната позиция за прохождане (защото детето се накланя по-напред с цел да се избутва и да се движи само). Това няма доказан отрицателен ефект в дългосрочен план, единствено може да доведе до леко забавяне в прохождането, защото по-бавно ще намери правилната позиция за прохождане. И разбира се, винаги има риск от травми, колкото и да са стабилни и съвършени съвременните проходилки - т.е. ако му харесва, може да го слагаш по малко, но винаги да има човек, който го следи. Аз не съм ползвала за моите деца, но имахме walker-а на Чико, при него детето си го бута и позицията за прохождане не се променя. Но пък рискът да се спъне или падне си го има, пак трябва да се стои плътно до мъника.