0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Първата седмица на Малкия Сечко /01.02-07.02/
« Отговор #20 -: Февруари 02, 2010, 12:03:24 pm »
Чай от лайка няма да давам. И за мен билките са нож с две остриета при толкова малко бебе. Днес ще ходим при д-р Масларски да я погледне.
Разбрах, че я боли по много честото преглъщане и опити да покашля и да се дави. Не може да спи повече от час, което не е характерно за нея.
Вчера вечерта дадох 2 мл. Панадол, защото много плачеше милата. Днес като че ли е по-добре.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #21 -: Февруари 02, 2010, 12:40:04 pm »
White, бързо да оздравява Божана! При Масларски поне има отделен бокс пред кабинета, където може да чакате, без да сте при болните деца. Странно е, че при педиатъра ви не е така. Нашата педиатърка е и личен лекар и винаги има и други чакащи болни хора, така че бебетата и много малките деца винаги влизат директно в стаичката за консултации и там си чакат. Стаичката се ползва от общо 4 педиатри и винаги има поне още 2-3 бебета, но все пак не е коридор с всички други болни.

_elfita_, нашето батенце беше (и сега е) с много чувствителна кожа. За навън през зимата ни помагаше само Nachtkerzenbalsam на д-р Тайс.

mini, успешна работа и здрави дечица!
Последното важи за всички де  :wink:
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*
« Отговор #22 -: Февруари 02, 2010, 12:53:33 pm »
За хемоглобина много се е коментирало, ама ще напиша аз. Прекомерното хранене с месо, може да предизвика запек, така че имайте си едно на ум.И не мога да разбера, защо личните педиатри винаги само за това говорят и шашкат майките, без дори да си направят труда да видят нормите за децата. Освен това за анемия се изследват още серумно желязо, феритин и желязосвързващ капацитет. Другото което е важно да се знае, че при заболяване хемоглобина пада, така че едно изследване на ПКК въобще не е повод за притеснение.

Нормата за деца от 5 м. до 4 г.

Хемоглобин g/L             Hematocrit %                 MCV (m3)

Средно Долна г-ца   Средно Долна г-ца    Средно  Долна г-ца

125          110            37-38    33-34              77-79   70-73

Здраве ви желая майки и деца.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

_Elfita_

• 673
  • Няма невъзможни неща!
« Отговор #23 -: Февруари 02, 2010, 13:16:02 pm »
И аз за хемоглобина бях чувала, че не се гледат референтните стойности за възрастни, но не си спомнях за децата какви са точно.Наистина педиатрите много стресират някои майки.
marmotche, аз харесвам Nachtkerzenbalsam и го ползвам през зимата за ръцете си, но не знам дали за деца е добре.
Тошето ми постна писанията преди да ги довърша, много е чевръст  :D.
« Последна редакция: Февруари 02, 2010, 13:19:48 pm от _Elfita_ »
*
« Отговор #24 -: Февруари 02, 2010, 14:09:15 pm »
Мира, бързо да се оправят Яни и Божана!

Иначе и при нашия педиатър са две отделни стаи за консултация и болни, но с общ коридор. Принципно тя идва в къщи, не ходим в болницата, но ден преди Бъдни вечер не можеше да дойде та се спретнахме ние там. Имаше бая болни в коридора, та бебета за консултации влизаха директно в стаята. Той коридора не се проветрява, камо ли в студовете.

п.п. Според нашето филмче за Мечо пух Seasons of giving днес е Денят на мармота:D
Честит празник по този повод на цялото мармотско семейство! :D
*
« Отговор #25 -: Февруари 02, 2010, 15:19:57 pm »
Ето ни прясно завърнали се от срещата с д-р Масларски. :D
Изключително приятно впечатлена съм от този човек. Дано не ни се налага да ни трябва по предназначение. :D
Наистина има отделна чакалня при него (ако коридорче с размери 2 на 1 м. се счита за такава), но пък имаш 10 чякящи дечица с придружители. Както се досещате, не всички са с добро възпитание. :x Кашлящи и кихащи, но пък си се разхождаха на воля наоколо.
Както и да е. Важното е, че беба е добре. Само гърлото е леко зачервено, но няма място за притеснение. Чакаме да мине.
Не ни предписаха лайки, калции и всякакви други небивалици. :wink:
Честит семеен празник на Мармотите.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #26 -: Февруари 02, 2010, 15:20:47 pm »
п.п. Според нашето филмче за Мечо пух Seasons of giving днес е Денят на мармота.  :D
Честит празник по този повод на цялото мармотско семейство! :D

Ей, че хубаво :) Благодарим много! Днес ще празнуваме значи

_Elfita_, Nachtkerzenbalsam на нас точно д-р Масларски ни го беше препоръчал през първата зима на Дани, тогава е бил на 7-8 месеца и бузките му ставаха грапави от студа, емолиентния крем на Mustela не помагаше, а от Бюбхен се изриваше. Но, разбира се, допитай се първо до педиатър, преди да мажеш Тошето.
« Последна редакция: Февруари 02, 2010, 15:29:21 pm от marmotche »
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #27 -: Февруари 02, 2010, 15:45:39 pm »
Наистина има отделна чакалня при него (ако коридорче с размери 2 на 1 м. се счита за такава), но пък имаш 10 чякящи дечица с придружители. Както се досещате, не всички са с добро възпитание. :x Кашлящи и кихащи, но пък си се разхождаха на воля наоколо.

не си забелязала. освен това коридорче, което е общо за кабинета на Масларски и още 3 други кабинета, има едно отделно стайче с 2 врати - едната води към въпросното общо коридорче, а другата води директно в кабинета на Масларски. именно за този изолатор ти говореше мармотчето. обикновено той е празен, аз винаги гледам там да натикам Мартин.

Само гърлото е леко зачервено, но няма място за притеснение. Чакаме да мине.
Не ни предписаха лайки, калции и всякакви други небивалици. :wink:

бе що не зема да стана един педиатър аз...  :lol:
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #28 -: Февруари 02, 2010, 16:00:49 pm »
Джам, и ние в изолатора бяхме, но трябваше да си следим реда и съответно отваряхме вратата. :wink:
И аз се замислям за една педиатрия напоследък. :lol:

Антоан дьо Сент Екзюпери
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #29 -: Февруари 02, 2010, 16:25:54 pm »
:balk_9:Честито на цялото фемили Мармоти!
Много са ни на сърце, здраве и късмет за всички ви!

Уайти, бързо да и минава на Божана!
Много оздравителни  :balk_21: от нас!

Мини, лека и доходна! :bighug:

Джам, ти трябва да държиш само държавен изпит,
една Хипократова и си готова!  :nurse_1:
Пиши ни в листата с двама малки пациенти!

У нас сме на етап - Ти Йош"/Ти си лош!
Включително и Калина когато плаче е йоша!
Това естественно е в следствие на неизпълнено желание.
Питам го - аз ли и защо, мамо!?
Веднага сменя позицията на -Добричка мама, бичкам?
Ей, порасна и взе да хитрува, маМин уБавец!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
« Отговор #30 -: Февруари 02, 2010, 17:08:54 pm »
Честит празник на Мармотчетата, да са живи и здрави! :)

А Мише, на Ели първото изречение беше "Мама е лош", а първото вярно изречение беше "Ти си лошо бебе" (това за Стефан)  :lol:. Ама ако знаеш колко щастлива бях, че детето съставя изречения... ;)

Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*
« Отговор #31 -: Февруари 02, 2010, 18:01:00 pm »
Честит празник на мармотите и от нас!
Другото което е важно да се знае, че при заболяване хемоглобина пада, така че едно изследване на ПКК въобще не е повод за притеснение.

Нормата за деца от 5 м. до 4 г.

Хемоглобин g/L             Hematocrit %                 MCV (m3)

Средно Долна г-ца   Средно Долна г-ца    Средно  Долна г-ца

125          110            37-38    33-34              77-79   70-73

Здраве ви желая майки и деца.
Хм..това и аз не го бях знаела, иначе при последната ни ПКК, правена по повод вирусната инфекция, която изкара Дари хемоглобина ни беше 108, което, както разбирам, не било толкова зле! Иначе при изследванията на 6 месеца си беше 136, което е направо перфектно, но и аз малко се бях притеснила, че толкова е паднало. Ние не сме много фенове на месните пюрета :oops:, а от жълтъка установих че се обрива, и то когато достигнахме до количество 1/2, преди нямаше проблем.
Гери, Уайт, нека бързо да оздравяват дечицата!!!
*
« Отговор #32 -: Февруари 02, 2010, 22:08:16 pm »
Благодаря на всички ви за отговорите.Иначе и мен педката ме посъветва да почвам жълтъка пак по повод хемоглобина,но с тая алергична рода съм се заинатила :D

*
« Отговор #33 -: Февруари 03, 2010, 19:28:05 pm »
Хайде да се включа с днешна дата :wink:.За съжаление с неприятни новини :?.От нощес Митаче е с лек секрет от носа и влежна кашлица,която днес доста зачести.Баткото преди малко и той започна леко да подкашля.Та утре сме дружно на лекар.
Лека и спокойна вечер на всички!

*

yana-v

• 1207
  • Ще порасна голяма!!!
« Отговор #34 -: Февруари 04, 2010, 09:13:22 am »
Нямат ли край тези хреми - вече ми иде да хвана гората! Три дена на ясла и от снощи сме пак сополиви! :( Не е водниста хремата, но киха често и излиза секрет! Сложих олинт, дадох панадол снощи /по схемата на д-р Бърди/,но ... дано само не почне и кашлица. Мисля, че е на път един кътник отгоре дали и той има пръст в тази работа? Останаха два кътника да пробият и после и аз като Пердето ще направя купон!
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #35 -: Февруари 04, 2010, 10:19:40 am »
ооо, ясленската хрема е епична... миналата зима 3 месеца се борихме със зверски хреми, 2 пъти пи АБ заради това, не ми се припомня. и сега чат-пат нослето леко се запушва и подсмърча, но не е каквото беше при първия ни сблъсък с яслата и нейните зарази.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

yana-v

• 1207
  • Ще порасна голяма!!!
« Отговор #36 -: Февруари 04, 2010, 10:43:19 am »
Ох, дано и ние само тази зима да сме така, че детенце вече като ме види с капките и пищи! Как да му помогна идея нямам!
*

_Elfita_

• 673
  • Няма невъзможни неща!
« Отговор #37 -: Февруари 04, 2010, 13:20:10 pm »
Ние пък сме си в къщи, а от вчера много киха, дави се и покашля. Или много се плюнчи и това е слюнка или секрет се стича от нослето.Ще видим.
*
« Отговор #38 -: Февруари 04, 2010, 16:53:05 pm »
Върнахме се от док.За съжаление на 8 месеца ще трябва да изпием първия си антибиотик :?.Митаче е със адски червено гърло и цял ден поддържа 39градуса температура.Кашлицата е страшно давеща и го измъчи-нито може да яде, защото като се закашля повръща,нито може да спи.Добре че поне при големия нещата са сравнително по добре и ще минем без АБ.

*
« Отговор #39 -: Февруари 04, 2010, 17:23:34 pm »
Парси, бързо да оздравява Митаче! Лоша работа, ама няма как и ние пихме антибиотик на 9 м. :( Щом се налага!